Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ: Θρίαμβος των Πατρινών, από ήρωας... μοιραίος ο Ανγκόλα

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της αλλά τελικά ηττήθηκε με 77-75 από τον Προμηθέα που κλείνει θέση στους ημιτελικούς της Basket League.

Μπορεί να δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι στα Λιόσια, ωστόσο η ΑΕΚ του Κούρο Σεγκούρα πάλεψε και προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση, όμως χάνοντας κυρίως με τον Ανγκόλα τις ευκαρίες της να μπει μπροστά στο φινάλε της κανονικής περιόδου και της παράτασης αποχαιρέτησε, με τους ανώτερους Πατρινούς να προκρίνονται στους ημιτελικούς της Basket League.

Για τρία δεκάλεπτα ο Προμηθέας αγκάλιαζε την πρόκριση στην τετράδα, έχοντας να διαχειριστεί διψήφιες διαφορές χάρη στα ξεσπάσματα των Σίμπσον στο πρώτο μέρος και Ρέι στο δεύτερο. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν το άφησε το παιχνίδι να φύγει έτσι απλά και πάλι με τα σουτ του Ράουτινς αλλά και τον εξαιρετικό Φιλιππάκο επέστρεψε. Ο πρώτος όμως αποχώρησε τραυματίας και οι λύσεις περιορίστηκαν ακόμα περισσότερο για τον Κούρο Σεγκούρα, χάνοντας έναν σημαντικό πόλο στην επίθεσή του.

Το «θρίλερ» συνεχίστηκε ως το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά ο Ανγκόλα που παρότι άστοχος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει το παιχνίδι εκεί, αποδείχθηκε μοιραίος. Πρώτα έχασε μία βολή, ενώ στη συνέχεια παρά το κλέψιμο που έκανε πάσαρε στην κυκλοφορία και η πρώτη… σφαίρα της ΑΕΚ εξοστρακίστηκε.

Με το παιχνίδι στην παράταση ο Προμηθέας είχε ξανά το προβάδισμα και κυρίως τον Γκραντ να κυριαρχεί κάτω και από τις δύο ρακέτες.

Ούτε τότε όμως η ομάδα του Μάκη Γιατρά μπόρεσε να… καθαρίσει, αλλά η απόφαση του Ανγκόλα να σουτάρει από τα δέκα μέτρα σχεδόν 4” πριν το φινάλε αποδείχθηκε βιαστική, το σουτ βρήκε σίδερο και ο Προμηθέας έκλεισε τη θέση του στους ημιτελικούς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα που άλλαξε, επανέφερε τον Μάκη Γιατρά και προσπάθησε να διορθώσει ξανά τις ατέλειές της φέρνοντας τον Φόστερ στο ρόστερ και πλέον θέλει να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί στην τετράδα, πιστοποιώντας παρά τη μέτρια χρονιά του πως αποτελεί μία σταθερή δύναμη του ελληνικού μπάσκετ πίσω από τους δύο «αιωνίους», ρίχνοντας από την άλλη την ΑΕΚ σε… περισυλλογή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News