ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ 101-81: Η εκδίκηση για το Κύπελλο ήρθε με «κατοστάρα»

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΑΕΚ: Η ΑΕΚ χωρίς τον πρωταγωνιστή του προημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, Μπράιαν Ανγκόλα, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην… καταιγίδα τριπόντων και το Περιστέρι επικράτησε άνετα με 101-81 για την 12η αγωνιστική της Basket League.

Η ΑΕΚ χωρίς τον πρωταγωνιστή του προημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, Μπράιαν Ανγκόλα, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην… καταιγίδα τριπόντων και το Περιστέρι επικράτησε άνετα με 101-81 για την 12η αγωνιστική της Basket League.

Το Περιστέρι που πήρε εξ’ αρχής το προβάδισμα και δεν κοίταξε πίσω, έφτασε να σουτάρει με ποσοστό ανώτερο του 60% στο τρίποντο (8/12 σε ένα σημείο) για να ολοκληρώσει με 15/28, με τον νεοφερμένο Γκίελο να βάζει τα περισσότερα από αυτά (5/6). Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού αμυντικά και αυτήν τη φορά χωρίς τον Ανγκόλα, δεν κατάφερε να επαναλάβει το… θαύμα του Κυπέλλου. 

Στους 17 σταμάτησε ο Πολωνός, ενώ άλλους 18 προσέθεσε ο Πέτγουεϊ. Κορυφαίος για την ΑΕΚ του περιορισμένου rotation ήταν ο Νίκος Παππάς με 16 πόντους. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ομάδας της δυτικής όχθης, με τον Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο…

«Καυτές» επιθέσεις…

Με δύο τρίποντα των Χρυσικόπουλου, Κατσίβελη το Περιστέρι προηγήθηκε γρήγορα με 8-2 και 10-4. Οι παίκτες του Τόμιτς θέλησαν από το ξεκίνημα να τρέξουν και να πιέσουν στα 4/4, για να εκμεταλλευτούν το ελλιπές rotation της ΑΕΚ, που δεν είχε και τον Ανγκόλα. Το σχήμα της ΑΕΚ με τρία γκαρντ ήταν μεν ευάλωτο αμυντικά, αλλά είχε ρυθμό στην άλλη πλευρά, με τον Φλιώνη να ισοφαρίζει (14-14). Σε ένα ματς με καταιγιστικές επιθέσεις από το ξεκίνημα, ο Παππάς διαμόρφωσε το 19-22 ευστοχώντας δις για τρεις, για να ακολουθήσει ένα ακόμα σουτ του Γκρίφιν (21-25 στο 8′). Από νωρίς στο παιχνίδι μπήκαν και οι νεοφερμένοι των ομάδων (Κουζέλογλου, Ράουτινς και Γκίελο) με τους γηπεδούχους να ανακτούν το προβάδισμα στο φινάλε του δεκαλέπτου (28-25).

Πρωταγωνιστής ο Γκίελο για το Περιστέρι

Ο Γκίελο έβαλε μαζεμένα σουτ, σε αντίθεση με τον εκτός ρυθμού Ράουτινς. Ο Πολωνός μέτρησε 4/4 τρίποντα για να ανεβάσει μόνος του τον δείκτη του σκορ στο 40-29. Μάλιστα είχε και βοήθεια στην αντίπερα όχθη του παρκέ, με τον Μπράουν να θωρακίζει τα μετόπισθεν, μπλοκάροντας τα πάντα ψηλά, παρά τις δημιουργικές εμπνεύσεις του Κολόμ. Έχοντας μάλιστα το… ανεπανάληπτο 8/12 (8/13 στα τελευταία δευτερόλεπτα) από το τρίποντο, το Περιστέρι πήγε στα αποδυτήρια με +9 (48-39).

Ο καταιγισμός τριπόντων συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, με το Περιστέρι να διευρύνει το προβάδισμά του στους 14 (59-45) και λίγο αργότερα στους 15 (62-47 στο 24′), όταν ο Κατσίβελης ευστόχησε για τρεις. Με την ΑΕΚ να μην μπορεί να σταματήσει το επιθετικό κρεσέντο της ομάδας του Τόμιτς, θα έπρεπε να κάνει κάτι εξωπραγματικό για να επιστρέψει. Αυτό χωρίς τον Ανγκόλα ήταν ακόμα πιο δύσκολο και με τον πρώην κιτρινόμαυρο, Λίνο Χρυσικόπουλο, να σκοράρει πέντε συνεχόμενους με πρόσωπο και πλάτη, το Περιστέρι άρχισε να ξεμακραίνει όλο και περισσότερο (71-53) μετά από 26′. Μάλιστα με την επάνοδό του στο παιχνίδι ο Γκίελο, συνδέθηκε και πάλι άμεσα με το καλάθι, ο Τόμιτς σημάδεψε με περισσότερη σύνεση από ό,τι στον προημιτελικό του Κυπέλλου τις αλλαγές χαμηλά και το +13 (76-63) ήταν το σκορ του 3ου δεκαλέπτου… 

Τα στείρα πρώτα δύο λεπτά έφεραν την ΑΕΚ σε ακόμα πιο δύσκολη θέση και το Περιστέρι μπορούσε απλά να διαχειριστεί το ασφαλές προβάδισμά του. Αυτό ακριβώς έφερε και ο Κόζι στο παρκέ, με σωστές επιλογές, κερδίζοντας τα φάουλ για να οδηγηθεί στις βολές. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 20, αφού οι γηπεδούχοι βγήκαν στο ανοιχτό γήπεδο. Το 85-65 μετά από 34′ λεπτά δε γινόταν να αμφισβητηθεί και απλά περιμέναμε να μάθουμε το τελικό σκορ για τους νικητές, την ώρα που τα νεύρα του Γκρίφιν οδήγησαν στην αποβολή του, μετά από ένα σκληρό φάουλ στον Χρυσικόπουλο, και ο δείκτης του σκορ καρφώθηκε στο φινάλε στο 101-81, με τον νεαρό Ευσταθιάδη να σκοράρει και αυτός…

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 28-25, 48-39, 76-63, 101-81

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News