Ίαν Χάμερ: «Οι Ελληνίδες είναι πανέμορφες, κόντεψα να αφήσω το μπάσκετ για μία γυναίκα»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ίαν Χάμερ μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ 3

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Ίαν Χάμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της ΕΡΤ 3και στην εκπομπή «Τζάμπολ» , καθώς δεν έκρυψε την αγάπη του για το μπάσκετ και τις… ωραίες γυναίκες!

Ο άσος της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στην φετινή σεζόν της ομάδας, στις Ελληνίδες αλλά και στη γυναίκα που τον έκανε να θέλει να… παρατήσει την καριέρα του.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ 3

Για τις δυσκολίες στη φετινή ΑΕΚ: «Δεν έχω συναντήσει κάτι ανάλογο. Πριν από μερικούς μήνες έφυγε ο Στέφο (σ.σ. Γέλοβατς) και ακόμα μοιάζει με ψέμα. Ο Μπράιαν (σ.σ. Ανγκόλα) έμεινε έξω εξαιτίας μυοκαρδίτιδας λόγω του covid, είχαμε τραυματισμούς, αλλά συνεχίζουμε να πολεμάμε, παρότι σε αρκετές προπονήσεις δεν συμπληρώναμε δύο πεντάδες. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Κάποιες φορές κερδίζουμε, κάποιες χάνουμε, ωστόσο παλεύουμε για το καλύτερο».

Για το ότι αναγκάζονται να αγωνίζονται την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία: «Έχω ζήσει δύο χρόνια στη Ρωσία. Έχω κάνει φίλους, με τους οποίους έχουμε υπάρξει συμπαίκτες και κρατήσαμε επαφή. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, γιατί οι δύο πλευρές έχουν δαιφορετικές απόψεις. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αρκετοί φίλοι μου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. Μάλιστα κι εγώ βρέθηκε κοντά στο να υπογράψω σε ομάδα του Κιέβου. Ευτυχώς, δεν συνέβη. Από κάθε άποψη, ο πόλεμος είναι κάτι τρομακτικό»

Για μια… περίεργη απόφαση που παραλίγο να πάρει: «Σκέφτηκα πολύ σοβαρά να σταματήσω το μπάσκετ για μία γυναίκα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα, πέρασαν λίγοι μήνες και άρχισα να βλέπω ξανά φίλους και γνωστούς. Μετά ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη η κατάσταση. Ειλικρινά, δεν έχω ζήσει σε ωραιότερη πόλη από την Αθήνα. Έχω ζήσει και σε άλλα ωραία μέρη, αλλά η Αθήνα δεν συγκρίνεται.

Οι Ελληνίδες είναι πανέμορφες. Γενικά, οι Έλληνες είναι ωραίοι άνθρωποι, είναι οι καλύτεροι οπαδοί για μια ομάδα. Είναι παθιασμένοι, μερικές φορές έρχονται στο πρόσωπό σου, αλλά αν παλεύεις θα σε λατρέψουν και επίσης ξέρουν μπάσκετ»

Για τη συνεργασία του με τον Νταν και τον Δημήτρη Μαυροειδή: «Είναι κάρμα σίγουρα. Ο Νταν ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους και αρχηγός στην ομάδα μου και τώρα έχω αρχηγό στην ΑΕΚ Μαυροειδή. Η ζωή κάνει κύκλους».

Για τον Στέφανο Δέδα: «Μου έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσω το παιχνίδι μου, σε άλλες ομάδες υπήρχαν κλισέ για τις θέσεις 4 και 5. ο προπονητής μου δίνει ελευθερία και φυσικά έχω συμπαίκτες που με βοηθούν όπως ο Κίνο (σ.σ. Κολόμ)ο οποίος είναι μάστερ στο πικ εν ρολ. Εδώ κάνω ένα λάθος και δεν έχω το άγχος ότι ότι ο κόουτς θα με κάνει αλλαγή. Καταλήγω, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα σε αυτή την περίοδο της ζωής μου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News