ΕΟΚ: Ζητά από την ΑΕΚ στοιχεία για τις καταγγελίες και ενημερώνει τον Εισαγγελέα

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ, ζητώντας της την προσκόμιση στοιχείων, ενώ καταθέτει στον Εισαγγελέα όλο το φάκελο με τις ανακοινώσεις – καταγγελίες της Ένωσης, καθώς και των αντίστοιχων δημοσιευμάτων για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών. Την Τρίτη 21/6 η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Λιόλιου. 

Η σχετική ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις τελευταίες ημέρες τις συνεχόμενες ανακοινώσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ, οι οποίες περιέχουν πλήθος καταγγελιών για τη Basket League, αλλά και το χώρου του ελληνικού μπάσκετ συνολικά.

Το ΔΣ της ΕΟΚ ως ο θεσμικός φορέας του αθλήματος στη χώρα, στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει άμεσα από την ΚΑΕ ΑΕΚ την προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων όσων καταγγέλλει προκειμένου να τα καταθέσει, όπως ορίζει ο νόμος, στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Επίσης καταθέτει εντός της ημέρας όλο το φάκελο με τις ανακοινώσεις – καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ καθώς και των αντίστοιχων δημοσιευμάτων στον Εισαγγελέα για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών. Είναι αδιανόητο να παραμείνουν τόσο βαριές σκιές πάνω από το ελληνικό μπάσκετ, χωρίς να υπάρξει έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πραγματικά τις έχουν. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει.

Με αφορμή τα παραπάνω, αλλά και τις εξελίξεις στη Basket League τη Τρίτη 21/6 και ώρα 12.00, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΟΚ. Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι συνολικά οι εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ, με όσα συμβαίνουν στη Basket League με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων των ΚΑΕ αλλά και με τις «σκιές» που έχουν δημιουργηθεί από επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις ομάδων και παραγόντων». 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΚ, την Πέμπτη 16/6: 

«H AEK BC σε συνέχεια των χθεσινών ενημερώνει, ότι απέστειλε επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ με την οποία ζητεί, όπως συμπεριληφθούν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. τα κάτωθι:

1) Επανέλεγχος των φακέλων όλων των ΚΑΕ σε ανοιχτή διαδικασία με παρουσία των εκπροσώπων όλων των ΚΑΕ, λόγω βάσιμων ενδείξεων/αποδείξεων ότι δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία 

2) Λήψη απόφασης για διάλυση της Επιτροπής Αδειοδότησης λόγω μη προσήκουσας, καταχρηστικής και μεροληπτικής άσκησης των καθηκόντων της 

3) Λήψη απόφασης για ακυρότητα της διαδικασίας αδειοδότησης και ακύρωση της εισήγησής της στο σύνολό της 

4) Λήψη απόφασης για διενέργεια ελέγχου παράνομων πράξεων μελών της επιτροπής, συλλογής καταγγελιών και σύσταση φακέλων για άσκηση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων σε βάρος κάθε υπαιτίου». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News