ΑΕΚ - Ιωνικός 92-75: Σόου Κολόμ με 6 τρίποντα και πάρτι του «Δικεφάλου»

Σε ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να πεις και πολλά, ο Ιωνικός των 9 παικτών και τους ενός ξένου υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ΑΕΚ και του Κίνο Κολόμ με 92-75.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον ουραγό Ιωνικό στα Λιόσια και για να μην αγχωθεί χρειάστηκε τη συνδρομή του Κίνο Κολόμ. Ο Ισπανός σκόραρε 24 πόντους, την καλύτερη φετινή του επίδοση, με 6/7 τρίποντα και μοίρασε 7 ασίστ στα 25:57 που αγωνίστηκε, για να οδηγήσει στο τελικό 92-75.

Από κοντά και ο Χάμερ με 16 πόντους για την ΑΕΚ, που δεν είχε τους Γκρίφιν, Ανγκόλα και περιμένει τον Λάνγκφορντ. Ο Μουσταφά ήταν πρώτος σκόρερ των ηττημένων με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τους Αθηναίου, Κολοβέρο να σκοράρουν 14 και 12 αντίστοιχα, με τον Μόζες τραυματία και τον Χάμιλτον εκτός ομάδας μετά την απόφαση του Σεγκούρα…

Ο αγώνας

Με τον Γκρίφιν να βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στην Αμερική, ο κόουτς Δέδας δεν μπορούσε να αποσχιστεί από το κοντό του σχήμα με τους φόργουορντ. Ο Κουζέλογλου και ο Χάμερ συνέθεσαν τη γραμμή των ψηλών και τα σουτ του Ράουτινς αλλά και η ορμητικότητα του Φλιώνη διαμόρφωσαν από νωρίς το 16-6. Μπορεί ο Ιωνικός να εκμεταλλεύτηκε τα ομαδικά φάουλ και να ροκάνισε τη διαφορά, αλλά η επιστροφή του Κολόμ έφερε ξανά δημιουργία στο παιχνίδι του «δικεφάλου», που με 3/7 τρίποντα έφτασε ξανά σε διψήφιες τιμές τη διαφορά, πριν το buzzer-beater του Χατζηκυριάκου για το 26-18.

Η απουσία του Μόζες για τον Ιωνικό στένεψε αρκετά το rotation και ο Σεγκούρα κατέφυγε σε μία ζώνη 2-3, η οποία χτυπήθηκε από τις ορέξεις του Κίνο Κολόμ (15 πόντοι, 6 ασίστ στο ημίχρονο). Ένα τρίποντο του Ισπανού και ένα ακόμα του Πετρόπουλου έφεραν την ΑΕΚ στο +15 (47-32) μετά από 18 λεπτά. Οι ατομικές προσπάθειες του Μουσταφά και η ενέργεια του Κολοβέρου βοήθησαν τον Ιωνικό να επιστρέψει στο -8 (47-39) με το ημίχρονο, παρά το 50% (7/14) των κιτρινόμαυρων από την περίμετρο.

Η είσοδος του Μαυροειδή στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Στέφανου Δέδα, έφερε έναν δεύτερο πόλο δημιουργίας στο παρκέ και ο Κολόμ με δυό ακόμα σουτ στο transition τράβηξε… 21, για το 57-41 μετά από πέντε λεπτά. Το παιχνίδι μετατράπηκε σε ένα σόου του Κίνο Κολόμ, αφού ο Ισπανός σκόραρε το έκτο του τρίποντο σε επτά προσπάθειες για το 67-48 και λίγο αργότερα το σκορ πήγε και στο 71-49 με τον Χάμερ.

Όπως ήταν φυσιολογικό οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο σε νεαρούς παίκτες, ανοίγοντας το rotation. Καρλής και Χατζηκυριάκου βρήκαν χώρο ένθεν και ένθεν, με την ΑΕΚ να προηγείται και 84-58, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Τα διαδικαστικά λεπτά που απέμεναν οδήγησαν τον «Δικέφαλο» στο τελικό 92-75 που αφήνει τον Ιωνικό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 47-39, 73-51, 92-75

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News