ΡΟΥΝΤΙ ΓΚΟΜΠΕΡ: Το απόλυτο βαρόμετρο είναι γαλλικό

Ο Γάλλος σέντερ γύρισε, η Γιούτα των τεσσάρων συναπτών ηττών δίχως αυτόν έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στο Ντένβερ…

Στον πλανήτη ΝΒΑ όλοι μιλάνε για τον τραυματισμό του Ντουράντ και πόσο αυτός θα επηρεάσει τους Νετς – παρ’ ότι πέρυσι δίχως τον KD, αλλά με τους Χάρντεν και Ιρβινγκ παρόντες (όπως… στο εξής, με 11 στα επόμενα 14 ματς εκτός), είχαν ρεκόρ 16-3. Μήπως ο πιο επιδραστικός ΝΒΑer κατοικοεδρεύει στο Σολτ Λέικ Σίτι;

Ρητορικό το ερώτημα, αν θέλετε τη γνώμη μας. Ναι, προφανώς ο Ρούντι Γκομπέρ συνιστά το απόλυτο βαρόμετρο ανάμεσα στους 30 συλλόγους της λίγκας. Ελειψε σε πέντε αγώνες λόγω κορωνοϊού και η Γιούτα έκανε τέσσερις συνεχείς ήττες, γύρισε και μαζί διέλυσαν τους Νάγκετς 125-102 μέσα στο Ντένβερ.

Στο πρώτο παιχνίδι δίχως τον Γάλλο, οι Τζαζ με την… κεκτημένη ταχύτητα από τις 16 νίκες σε βάθος 19 αγώνων είχαν κερδίσει επίσης στο Ντένβερ. Μετά, κατήφορος: τρεις διψήφιες ήττες από μικρομεσαίες ομάδες της Ανατολής, 20άρα στο κεφάλι και στο Κλίβελαντ. Μετά το 126-116 των Πίστονς που είχε προηγηθεί, με τους «Μορμόνους» να χάνουν προβάδισμα 22 πόντων και να δέχονται 94 πόντους στις τελευταίες δυόμιση περιόδους (!), ο 29χρονος σέντερ είχε γράψει λιτά και περιεκτικά.

 

Ξέρει τι λέει ο κορυφαίος

Επέστρεψε και η παρέα του είναι εντάξει: 18 πόντοι με απόλυτη ευστοχία στα (7/7) δίποντα, 19 ριμπάουντ με 7 επιθετικά, από 2 ασίστ και τάπες, 36 περισσότεροι πόντοι από τους «σβώλους» η Γιούτα στα 35 λεπτά που ο Γκομπέρ βρισκόταν πάνω στο παρκέ!

Χωρίς τον Γάλλο, η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ πήγαινε από συντριβή σε συντριβή, έχοντας τη χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ με 118,6 πόντους παθητικό και 120,8 στο defensive rating. Με το «χταπόδι» των 216 εκατοστών παρόν, κράτησε το Ντένβερ εκεί μέσα στους 102 πόντους κι έκανε περίπατο, έχοντας πια ρεκόρ 28-10 (με Γκομπέρ μέσα στις τέσσερις γραμμές).

Ο άνθρωπός μας είναι φέτος ο κορυφαίος ριμπάουντερ του ΝΒΑ με 15,2, ο ευστοχότερος εντός παιδιάς με 71,3%, σημειώνει τους περισσότερους πόντους από δεύτερες ευκαιρίες (4,3 μετά από επιθετικά ριμπάουντ, ο Κάμερον Ολιβερ των 4,5 έχει μονάχα δύο εμφανίσεις), είναι δεύτερος στα κοψίματα με 2,3.

 

Αντε, και με ένα τρίποντο

Για όσους το έχουν ξεχάσει, ο Γκομπέρ εκτός όλων των άλλων υπήρξε και ο επονομαζόμενος «patient zero» του ΝΒΑ. Ο πρώτος παίκτης της λίγκας που νόσησε από τον κορωνοϊό, επιδεικνύοντας μάλιστα χαλαρή, επιπόλαιη συμπεριφορά αμέσως πριν την πολύμηνη διακοπή το 2020. Ο ιός τον επισκέφτηκε ξανά, αλλά δεν χαμπαριάζει ούτε από δαύτον.

Πιο ώριμος, (ακόμα) πιο επιδραστικός, έχει πραγματοποιήσει πλέον 15 διαδοχικά νταμπλ-νταμπλ, έχοντας μέσους όρους άνω του 15 και σε πόντους και σε ριμπάουντ. Εχει ανεβεί φέτος και από το 62,3% στο αξιοπρεπέστατο 68% από τη γραμμή, έχοντας μέχρι κι εμφανίσεις με 15/16 και 6/6 βολές τον τελευταίο μήνα. Μόνο τρίποντο δεν έχει βάλει ακόμα στις εννιά σεζόν του στο ΝΒΑ. Εκπρόθεσμο το χθεσινό, μα χάιλαϊτ από τα λίγα.

  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ: Δύο “τέρατα”, διπλός τρόμος

NBA: Κορυφαίος αμυντικός ο Γκομπέρ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News