NBA: Οι ελλιπείς Πέισερς υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Σανς

Οι Πέισερς μετά τα δύο εκκωφαντικά «διπλά» με μισή ομάδα στις έδρες των Λέικερς και Γουόριορς δεν κατάφεραν να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα των πρωτοπόρων του NBA, Σανς. Οι Καβαλίερς έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους νεανικούς Θάντερ.

Τρεις αγώνες περιλάμβανε το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου του NBA τα ξημερώματα της Κυριακής (23/01). Οι Πέισερς μετά τα δύο εκκωφαντικά «διπλά» με μισή ομάδα στις έδρες των Λέικερς και Γουόριορς δεν κατάφεραν να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα των πρωτοπόρων, Σανς. Οι Καβαλίερς έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους νεανικούς Θάντερ.

 ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ 94-87

Οι Καβαλίερς επέστρεψαν σε νικηφόρες ατραπούς, επικρατώντας με 94-87 επί των Θάντερ, στο Rocket Mortgage FieldHouse. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο (47-45), όμως στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι «ιππότες» ξέφυγαν με +17 (74-57), βάζοντας το… τρένο στις ράγες για την 28η νίκη τους σε 47 αγώνες. Από την πλευρά τους, οι νεανικοί Θάντερ υποχώρησαν στο 14-32, μετρώντας πλέον πέντε διαδοχικές ήττες. Για τους νικητές, που τα «έσπασαν» από την περίμετρο με 6/27 τρίποντα, τρεις παίκτες κατέγραψαν double-double. Συγκεκριμένα, ο Ντάριους Γκάρλαντ μέτρησε 23 πόντους και 11 ασίστ (αλλά και 8 λάθη), ο Έβαν Μόμπλεϊ 15 πόντους και 17 ριμπάουντ και ο Τζάρετ Άλεν 14 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ήταν ξανά απελπιστικά μόνος του στο σκοράρισμα για τους Θάντερ, σημειώνοντας 29 πόντους, ενώ είχε και 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-22, 47-45, 78-68, 94-87

 

ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ – ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ 113-103

Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα για τους Πέισερς, που μετά τα δύο τεραστίων διαστάσεων συναπτά «διπλά» στις έδρες των Λος Άντζελες Λέικερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (χωρίς τους Τι Τζέι Γουόρεν, Μάλκολμ Μπρόγκντον, Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Ντομάντας Σαμπόνις, Κάρις ΛεΒέρτ και Μάιλς Τέρνερ στην έδρα των «πολεμιστών»), γνώρισαν μία άνετη ήττα στο Footprint Center, από τους Φίνιξ Σανς (113-103). Εν αντιθέσει με τους «λιμνανθρώπους» και τους «πολεμιστές», οι «ήλιοι» δεν την… πάτησαν απέναντι στους «Ινδιάνους», αντιμετωπίζοντας το ματς με τη δέουσα σοβαρότητα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και βρήκαν ακόμα και προβάδισμα 22 πόντων (98-76), με το τελικό αποτέλεσμα να έρχεται ουσιαστικά δίχως ιδιαίτερο άγχος για τους ίδιους, παρότι οι σκληροτράχηλοι Πέισερς εξαπέλυσαν αντεπίθεση στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, επιχειρώντας να… τρελάνουν ξανά άπαντες ανά την υφήλιο. Οι Σανς έφτασαν αισίως τις έξι διαδοχικές νίκες και ανέβηκαν στο 36-9 και φυσικά παραμένουν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA. Οι Πέισερς υποχώρησαν στο 17-30, αλλά με εμφανίσεις σαν τις πιο πρόσφατες μπορούν να έχουν ρεαλιστικές βλέψεις για να προλάβουν το «τρένο» του Play-in tournament. Για τους νικητές, ο Μικάλ Μπρίτζες μέτρησε 23 πόντους, ο Μπισμάκ Μπιγιόμπο κυριάρχησε στις δύο ρακέτες με 23 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Κρις Πολ είχε ακόμα μία άψογη οργανωτικά βραδιά με 18 πόντους και 16 ασίστ. Στον αντίποδα, ο Ντέβιν Μπούκερ έμεινε… άσφαιρος μετά από σερί εκπληκτικών εμφανίσεων, ολοκληρώνοντας το ματς με μόλις 11 πόντους, 5/23 σουτ εντός πεδιάς και 0/6 τρίποντα. Από πλευράς Πέισερς, που στερήθηκαν και πάλι τα 4/5 της βασικής τους πεντάδας, οι Κρις Ντουάρτε και Λανς Στίβενσον σημείωσαν από 17 πόντους, ο Γκόγκα Μπιτάτζε κατέγραψε double-double με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέρεμι Λαμπ συμπλήρωσε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-25, 59-54, 92-74, 113-103

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News