ΝΒΑ: Ο Μπάτλερ ταπείνωσε τον Λεμπρόν - Άμυνα-«τανάλια» των Γουόριορς υπέταξε τους Τζαζ

Οι Γουόριορς πήραν μια πολύ δύσκολη νίκη με αντίπαλο τους Τζαζ, ενώ το Μαϊάμι σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ανατολής με τον Τζίμι Μπάτλερ να παίρνει το ρεκόρ του Λεμπρόν σε triple-double με τη φανέλα των Χιτ, μπροστά στα μάτια του Βασιλιά.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πήραν μια πολύ δύσκολη νίκη με αντίπαλο τους Γιούτα Τζαζ, ενώ λίγο νωρίτερα το Μαϊάμι σκαρφάλωνε στην κορυφή της Ανατολής με τον Τζίμι Μπάτλερ να παίρνει το ρεκόρ του Λεμπρόν σε triple-double με τη φανέλα των Χιτ, μπροστά στα μάτια του Βασιλιά.

Ο Λούκα Ντόντσιτς και οι Μάβερικς βγήκαν νικητές από τη μονομαχία με τον Τζα Μοράντ και τους Μέμφις Γκρίζλις. 

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ 94-92

Σε ένα σούπερ αμυντικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, το Γκόλντεν Στέιτ, χωρίς τον Τόμπσον υπέταξε τη Γιούτα που προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι στο τέλος. Η τελευταίο περίοδος έληξε με 17-11 υπέρ φιλοξενούμενων με τον Ρόις Ο’ Νιλ να αστοχεί στο tip-in στη λήξη μετά το άστοχο σουτ του Μπογκντάνοβιτς. Σε πολύ ρηχά νερά ο Κάρι με 13 π. και 1/13 τρίποντα.

 

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΜΠΟΣΤΟΣ ΣΕΛΤΙΚΣ 87-116

Περίπατος των Σέλτικς με απολαυστικό Τζέισον Τέιτουμ, να βάζει 51 πόντους με 9/14 τρίποντα, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Όλοι οι πόντοι του all-star τω Σέλτικς ήρθαν στις τρεις πρώτες περιόδους και μετά από 0/17 τρίποντα στα προηγούμενα τρία παιχνίδια.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ 113-107

Με το triple-double του Τζίμι Μπάτλερ (20 π., 10 ρ. 12 ασ.) η ομάδα της Φλόριντα έπιασε κορυφή στην Ανατολή και ταυτόχρονα ο all-star των Χιτ ξεπέρασε το ρεκόρ της ομάδας με διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές υπηρεσίας που κατείχε ο Λεμπρόν Τζέιμς (10 έναντι 9). Το ρεκόρ έγινε παρουσία του «Βασιλιά» που έβαλε 33 πόντους, αλλά έδειχνε απελπιστικά μόνος για τους Λέικερς.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ 114-95

Τα αδέρφια Βάγκνερ «καθάρισαν» για τους Μάτζικ και σταμάτησε το σερί των εννέα εντός έδρας ηττών απέναντι στους ελλιπείς Μπουλς. Ο Μόριτς Βάγκνερ έβαλε 23 και Φραντς άλλους 18, ενώ ο ΝτεΡόζαν είζε 41 για τους Μπουλς. 

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ 105-114

Οι Μπλέιζερς κλείδωσαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν ακόμα και με 34 πόντους. Πέμπτο σερί double-double για τον Νούρκιτς του Πόρτλαντ με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ 91-113

Με 8 οχτώ τρίποντα – ισοφάριση του φετινού του ρεκόρ – και 30 πόντους συνολικά, ο Τρέι Γιανγκ οδήγησε τους Χοκς στη νίκη. Η Ατλάντα κράτησε τη Σάρλοτ στο 0/16 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε τις βάσεις για μια νίκη τη φέρνει πιο κοντά στα πλέι-οφ.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ – ΦΙΛΑΝΤΕΛΦΙΑ ΣΙΞΕΡΣ 109-115

Για 14ο σερί παιχνίδι, ο Ζοέλ Εμπίιντ σκόραρε 25+ πόντους και βοήθησε τους Σίξερς να αντέξουν στην αντεπίθεση των Σπερς. Ο Καμερουνέζος είχε 38 πόντους και 12 ριμπάουντ με τον Χάρις να προσθέτει στην παραγωγή 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ 104-91

Στη μάχη των… πιστολάδων του Τέξας, ο Λούκα Ντόντσιτς βγήκε οριακά νικητής απέναντι στον Τζα Μοράντ με 37 πόντους έναντι 35. Ο Σλοβένος είχε ακόμα 11 ριμπάουντ 9 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο, ένα μεστό παιχνίδι που βοήθησε τους Μαβς να φτάσουν στην 11η νίκη σε 13 ματς.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ 136-125

Στο 2-2 έφτασε το ρεκόρ των Νετς χωρίς τον Ντουράντ μετά την ήττα στη Μινεάπολις. Οι Γουλβς βρήκαν στο πρόσωπο των Έντουαρντς (25 π.), Ράσελ (23) τους συμπαραστάτες του Τάουνς (23), ο οποίος είπε μετά το ματς, «δεν χρειάζεται σε κάθε ματς να βγαίνω εγώ μπροστά». Ο Ίρβινγκ σημείωσε 30 πόντους για τους Νετς.

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ – ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ 117-111

Με 4 από τους 34 πόντους του Γιόκιτς να έρχονται από βολές στο τέλος, οι Νάγκετς πήραν μια δύσκολη νίκη απέναντι στους Πίστονς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News