ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ: Ενας «τριπλός» ηγέτης στο… ρελαντί για τους Μαβς

Τα νούμερά του είναι αισθητά πεσμένα σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αλλά ακόμα κι έτσι ο Λούκα Ντόντσιτς οδηγεί για πολλοστή φορά τους Ντάλας Μάβερικς προς τα ψηλά πατώματα της Δύσης.

θέματα φυσικής κατάστασης δεν τον έχουν αφήσει. Τον συνοδεύουν σταθερά, όπως και τα περιττά κιλάκια. Εμεινε και για περισσότερες από τρεις εβδομάδες έξω λόγω αριστερού αστραγάλου αρχικά και κορωνοϊού κατόπιν, πιο πρόσφατα τον ενόχλησε ο δεξιός αστράγαλος, μα… τελικά ο Λούκα Ντόντσιτς είναι παικτάρα.

Κομίζουμε βέβαια πετρέλαιο (γεμάτη τέτοιες βιομηχανίες είναι η πόλη του Τέξας) στο Ντάλας αναφέροντας το αυτονόητο, να όμως που χρειάζεται, με τα νούμερά του αισθητά πεσμένα σε σχέση με πέρυσι και -ακόμα περισσότερο- με πρόπερσι. Δεν ξέρουμε αν ο 23χρονος (σε δυο βδομάδες) Σλοβένος λειτουργεί με… ντίζελ ή με βενζίνη, φρόντισε πάντως να σωθούν επιτέλους τα καύσιμα των Γκρίζλις: 112-85 οι Μάβερικς μέσα στο Μέμφις, τέλος το απίστευτο σερί των 11 νικών των «αρκούδων».

Ως συνήθως, ο Ντόντσιτς σκόραρε όπως ήθελε, μοίραζε έτοιμα καλάθια όποτε ήθελε, κατέβαζε ριμπάουντ όποτε χρειαζόταν. Με 12 από τα τελευταία, συν 27 πόντους με το φανταστικό 12/16 δίποντα (και το άθλιο 0/6 τρίποντα, έπεσε στο 30,1% φέτος) και 10 ασίστ, κατέγραψε ένα ακόμα τριπλ νταμπλ και υπέγραψε τον θρίαμβο με 27 πόντους διαφορά στην έδρα της πιο καυτής ομάδας του ΝΒΑ.

 

Look(a) who’s here!

Στη… μέτρια σεζόν του, ο Σλοβένος καταγράφει μέσους όρους 24,8-8,5-8,9 στις τρεις βασικές στατιστικές κατηγορίες και ειδικά στις πέντε πιο πρόσφατες εμφανίσεις του έχει 23,4 πόντους και από 10,4 ριμπάουντ και τελικές πάσες. Μέσοι όροι σε επίπεδα τριπλ νταμπλ δηλαδή!

Μέσα σε μόλις τρεισήμισι περιόδους, ο παλιός σταρ της Ρεάλ έφτασε τις 40 τριπλές εμφανίσεις, όσες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των Μαβς σε ολόκληρη την ιστορία τους! Mοναδικός ΝΒΑer (ανεξαρτήτως ομάδας) που χρειάστηκε λιγότερες από τις δικές του 226 εμφανίσεις ώστε να φτάσει στο συγκεκριμένο 40άρι είναι ο Οσκαρ Ρόμπερτσον, σε μια εποχή όμως ολότελα διαφορετική, κατά την οποία οι κορυφαίοι παίκτες έκαναν ό,τι ήθελαν – και από στατιστικής άποψης.

 

Ενα άλλο Ντάλας μαζί του

Ηταν και ένα ενδιαφέρον crash test του Ντόντσιτς με τον Τζα Μοράντ το παιχνίδι στο Μέμφις. Δίχως τον τρομερό ηγέτη τους, οι Γκρίζλις έχουν (πολύ) καλύτερο ρεκόρ, με 11-2. Δίχως τον Λούκα, οι Μάβερικς έχουν αρνητικό ρεκόρ 6-9 και μαζί του 17-10! Πλέον ανέβηκαν πέμπτοι στη Δύση κι έχουν αφήσει πίσω το άθλιο κλείσιμο του 2021.

Κάποια στιγμή και σε βάθος 21 αγώνων, πολλοί εκ των οποίων συνέπεσαν με το διάστημα απουσίας του Ντόντσιτς, είχαν ακριβώς τις διπλάσιες ήττες (14) από νίκες (7). Εκτοτε μετρούν επτά νίκες σε οκτώ ματς, με μέση διαφορά υπέρ τους τούς 17 πόντους!

Οσο κι αν κάποια στιγμή θα «έσκαγαν» οι Γκρίζλις, που μάλιστα προέρχονταν από αγώνα το προηγούμενο βράδυ, αυτό το επιμέρους 62-30 των Μαβς στο δεύτερο ημίχρονο προκαλεί αίσθηση. Η νέα καταπληκτική εμφάνιση του ηγέτη τους, όχι. Νιώθει καλά, βοηθάει πλέον πολύ και στην άμυνα και με την επικείμενη επιστροφή του Κρίσταπς Πορζίνγκις, στο Ντάλας μπορούν να κοιτάξουν ακόμα ψηλότερα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News