ΚΑΡΛ-ΑΝΤΟΝΙ ΤΑΟΥΝΣ: O αρχηγός της αγέλης είναι τρισδιάστατος

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς συνέτριψαν 126-106 τη Γιούτα χάρη στο τριπλ νταμπλ του 26χρονου σέντερ μετά 30άρας και το παιχνίδι του(ς) περνάει σε άλλο επίπεδο.

Aνάμεσα στους (26, μόνο λίγοι δεν είναι) ΝΒΑers με 20 πόντους και βάλε μέσο όρο, μόνο ένας σουτάρει με μίνιμουμ 50% εντός παιδιάς και 40% στα τρίποντα. Όχι ένας γκαρντ, όχι ένας φόργουορντ. Ενας σέντερ, που άμα λάχει μοιράζει και 10 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του.

Ο Καρλ-Αντονι Τάουνς. Που έλειπαν οι βασικοί γκαρντ Πατ Μπέβερλι και Ντ’ Αντζελο Ράσελ και έδωσε διψήφιο αριθμό ασίστ στους συμπαίκτες του. Που ήταν άστοχος το… δεύτερο βιολί των Τίμπεργουλβς, ο Αντονι Εντουαρντς, και «τράβηξε 31» ο ίδιος στο σκοράρισμα. Που βρέξει-χιονίσει, θα σπρώχνει και θα σπρώχνεται για ένα ριμπάουντ – κατεβάζοντας 11 και φτάνοντας στο δεύτερο τριπλ νταμπλ της καριέρας του.

Μπορεί ο Ρούντι Γκομπέρ να έλειπε από την άλλη, ο εξίσου θηριώδης όμως Χασάν Γουάιτσαϊντ ήταν εκεί. Ο κορυφαίος «λύκος» τον κατασπάραξε, μαζί και όλους τους Τζαζ: 126-106 η Μινεσότα, με τον Τάουνς να έχει και δύο κλεψίματα με ένα μονάχα λάθος σε 34 λεπτά, πέραν του 31-11-10. Από το μακρινό 2016 κόντρα στους Νάγκετς είχε να καταγράψει τριπλή επίδοση, στη δε Μινεσότα είχαν να δουν τέτοια από τον (έκπληξη!) Σαμπάζ Νέιπιερ, τον νυν γκαρντ της Ζενίτ, το 2020.

 

Δίνοντας και το καλό παράδειγμα

Δεν πάει ούτε βδομάδα από τη νίκη στο Πόρτλαντ, όπου ο Κρις Φιντς είχε ξοδέψει το τελευταίο τάιμ άουτ ώστε να εξηγήσει πώς θα πάρει το σουτ για τη νίκη ο Τάουνς. Η επαναφορά έγινε, ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον όμως είχε κολλήσει πάνω του και ο ίδιος με ένα νόημα έδωσε το ΟΚ στον (μεταφορικά εδώ) κολλητό του, τον Ράσελ, να πάρει εκείνος την προσπάθεια. Καλάθι, 109-107 οι Γουλβς. Στην αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση με τους Νετς, ο ηγέτης της Μινεσότα είχε μόλις 8 πόντους με λιγοστές προσπάθειες μετά από τρεις περιόδους. Αντί να δυσανασχετεί, ενθάρρυνε -και από τον πάγκο- τους συμπαίκτες του που βρίσκονταν σε καλή βραδιά. Εβαλε ο ίδιος 15 στο τέταρτο 12λεπτο, ήρθε ο θρίαμβος με 136-125.

Ωριμος όσο λίγοι 26χρονοι, ο -από το 2015 στη λίγκα και τη Μινεάπολις άλλωστε- Τάουνς δίνει το καλό παράδειγμα και με τη συμπεριφορά του. Μέσα δε στις τέσσερις γραμμές, η σταθερότητα και η συνέπειά του είναι παροιμιώδης. Παίκτης 211 εκατοστών που απειλεί κάθε βράδυ και από μακριά (έχει ευστοχήσει σε 96 τρίποντα ήδη και το κάνει με 41%), καταγράφει μέσους όρους 24,4 πόντων, 9,4 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 1,2 τάπας, σουτάρει με φοβερά ποσοστά (έχει και 80,8% στις βολές) και παρ’ όλα αυτά κανένα από αυτά τα νούμερα δεν συνιστά ρεκόρ καριέρας! Κόντρα στη Γιούτα σημείωσε 16 πόντους στην τρίτη περίοδο και με αυτό το 40-27 η παρέα του ανέβηκε στο 50%, έχοντας ρεκόρ 25-25.

 

Μαζί με τους θρυλικούς Κέβιν

Ογδοη στη Δύση και με μόλις τρεις νίκες λιγότερες από το πέμπτο Ντένβερ, η Μινεσότα πείθει ολοένα και περισσότερο πως έχει ομάδα για πλέι οφ – σε αυτά στα οποία έχει μπει μονάχα μία φορά από το 2004! Ηταν το 2018, επί Τάουνς και τότε φυσικά. Χθες βοήθησε πολύ και ο πάγκος, με τους αναπληρωματικούς να δίνουν 55 ολόκληρους πόντους, 13 ριμπάουντ και 15 ασίστ. Ο φόργουορντ Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς έκανε επιθετικά το ματς της ζωής του με 9/9 σουτ (τα 3/3 τρίποντα) και 22άρα σε 27 λεπτά, μία ακόμα νίκη προστέθηκε στο φασούλι.

Οσο για τον Τάουνς, ο δομινικανής καταγωγής Αμερικανός σέντερ έριξε τη δέκατη φετινή 30άρα του κι έγινε ο τρίτος παίκτης του συλλόγου μετά τον Κέβιν Γκαρνέτ και τον Κέβιν Λοβ με τριπλ νταμπλ συνδυασμένο με 30 πόντους. Περιέργως μάλιστα, συμπαίκτης υπήρξε του (12 χρόνια μεγαλύτερου από τον Λοβ) πρώτου: τη σεζόν 2015-16, όταν ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Μινεσότα είχε γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του. Ο τότε ρούκι είχε τον καλύτερο δάσκαλο…

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ: Καλώς τους κι ας αργήσανε

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News