ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ: Ο ορισμός της ομάδας

Και οι οκτώ παίκτες των «ήλιων» από το σύνηθες ροτέισιον ήταν διψήφιοι (!), οι Γουίζαρντς υποτάχθηκαν με 118-98, η κορυφή πατήθηκε ξανά και τα επιτεύγματα αυξάνονται.

Προέρχονταν από ταξίδια σε Λος Αντζελες και Πόρτλαντ και ειδικά στο δεύτερο, δύο μόλις βράδια νωρίτερα, είχαν παίξει και παράταση. Ο πρώτος σκόρερ τους, ο Ντέβιν Μπούκερ, θα έλειπε ξανά. Και διέλυσαν τους Γουίζαρντς 118-98… Οι Σανς δείχνουν ακόμα καλύτεροι, ακόμα πιο αξιόπιστοι (sic) από την προηγούμενη σεζόν και την απρόσμενη σε μεγάλο βαθμό πορεία τους έως τους τελικούς. Κούραση; Απουσίες; Κορεσμός; Αγωνιστική κοιλιά; Τι είναι αυτά;

Στην πρεμιέρα έχασαν 110-98 μέσα στο «Φούτπριντ Σέντερ» από τους Νάγκετς. Ξανάχασαν εκεί στο τέταρτο παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν από τους μικρομεσαίους Κινγκς και αφότου είχε προηγηθεί διασυρμός με 29 πόντους διαφορά στο Πόρτλαντ. «Δεν τρέχει τίποτα, σύντομα θα είμαστε αυτοί που πρέπει», είχε καθησυχάσει η ήρεμη δύναμη, ο κόουτς Μόντι Γουίλιαμς. Δίκιο είχε. Εκτοτε η ομάδα του έχει σημειώσει δεκατρείς νίκες σε… δεκατρείς αγώνες στο γήπεδό της. Εχει «τρέξει» σερί 18 νικών, έχει κερδίσει στα 22 από τα 24 πιο πρόσφατα παιχνίδια της, μόλις πάτησε -ξανά- κορυφή, έχοντας ρεκόρ 23-5. Όπως και οι Γουόριορς.

Την ίδια ώρα, το Ντένβερ είναι οριακά εντός οκτάδας στη Δύση και το Σακραμέντο με τους Τρέιλ Μπλέιζερς (οι άλλες ομάδες που είχαν νικήσει τους Σανς στο ξεκίνημα της χρονιάς) εκτός αυτής! Στην 20άρα επί της Ουάσινγκτον και οι οκτώ παίκτες που αποτελούν το σύνηθες ροτέισιον απόντος του Μπούκερ ήταν διψήφιοι. Οι πέντε βασικοί το είχαν καταφέρει από την τρίτη κιόλας περίοδο (!), ο δε εικονιζόμενος σέντερ Ντιάντρε Εϊτον συνέχισε με ένα ακόμα νταμπλ-νταμπλ (15-10 μετά τους 28 πόντους και τα 13 ριμπάουντ στο Πόρτλαντ), έχοντας επιστρέψει δριμύτερος μετά από μια αρρώστια που κράτησε κι εκείνον εκτός δράσης για μία βδομάδα. Α, κράτησε κι ο ίδιος τον προσωπικό του αντίπαλο, Ντάνιελ Γκάφορντ, άποντο!

 

Ενας πάγκος για φίλημα

Πλάκα-πλάκα, ο πιο σταθερός παίκτης του Φίνιξ μέσα στον Δεκέμβριο είναι ο Κάμερον Τζόνσον (φωτό). Ο 25χρονος κόμπο φόργουορντ φέρνει μίνιμουμ 10 ποντάκια από τον πάγκο σε όλες ανεξαιρέτως αυτές τις οκτώ εμφανίσεις του, έβαλε προ ωρών 13 και το κάνει με θαυμαστή συνέπεια στα τρίποντα: τουλάχιστον δύο εύστοχα σε κάθε ματς, συνολικά (μέσα στον τρέχοντα μήνα) 25. Σε 55 προσπάθειες, ήτοι με το θαυμάσιο 45,4%.

Κόντρα στους πρωτευουσιάνους, πρώτος σκόρερ ήταν ένας άλλος αναπληρωματικός. Ο Τζαβέιλ ΜακΓκι, που εδώ τον βλέπουμε σε μία από τις συνεργασίες που σκαρώνει με τον Κάμερον Πέιν. Ο τελευταίος έρχεται πίσω από τον αγέραστο Κρις Πολ (ενίοτε παίζουν και μαζί) και είναι διψήφιος… μόνο στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Η βασική του δουλειά βέβαια είναι η δημιουργία και έχει μοιράσει 19 ασίστ σε αυτό το διάστημα. Ο δε ΜακΓκι στα 33 του πραγματοποιεί την πιο ουσιαστική χρονιά της καριέρας του: 10,6 πόντοι και 7,5 ριμπάουντ σε λιγότερα από 16 λεπτά μέσης συμμετοχής (!), κατά σειρά 13, 21, 17 και 13 πόντοι στις τελευταίες εμφανίσεις του, αν αφαιρέσουμε εκείνη στο Πόρτλαντ όπου ίδρωσε για μονάχα οκτώ λεπτά.

Για τον Πολ, τον Εϊτον και τους βασικούς φόργουορντ Μικέλ Μπρίτζες και Τζέι Κράουντερ τα έχουμε πει κι άλλες φορές, μνείας αξίζει όμως και ο εσχάτως πενταδάτος (τώρα που λείπει ο Μπούκερ δηλαδή) Λάντρι Σάμετ. Ο 24χρονος σούτινγκ γκαρντ έχει βελτιωθεί αισθητά στην άμυνα και δεν κοιτάζει μόνο να σουτάρει από μακριά. Όχι πως παραμελεί τα τρίποντα, 4/8 και 16 πόντους είχε απέναντι στους Γουίζαρντς…

Με έξι διαφορετικούς πρώτους σκόρερ στους εννιά τελευταίους αγώνες τους, έχοντας κρατήσει πεντάκις στους οκτώ πιο πρόσφατους τους αντιπάλους τους κάτω από τους 100 πόντους, οι Σανς έχουν πείσει τους πάντες ότι η προηγούμενη σεζόν μόνο «φωτοβολίδα» δεν ήταν. Βγάζουν θαυμαστούς αυτοματισμούς, παίζουν σούπερ άμυνα, αναδεικνύουν σε κάθε ματς διαφορετικό πρωταγωνιστή, δεν δείχνουν το παραμικρό σημάδι αγωνιστικής ύφεσης…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News