ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 57-67: Η... σεμιναριακή άμυνα «έπνιξε» την «αρκούδα»!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χάθηκε στη δίνη της ασφυκτικής άμυνας της Αρμάνι Μιλάνο, παραδίδοντας σχεδόν… αμαχητί τα «όπλα» στους Λομαβρδούς (57-67), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

 Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χάθηκε στη δίνη της ασφυκτικής άμυνας της Αρμάνι Μιλάνο, παραδίδοντας σχεδόν αμαχητί τα «όπλα» στους Λομβαρδούς (57-67), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Οι Μοσχοβίτες δεν μπορούσαν να σκοράρουν ούτε με… αίτηση στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσαν με μία ήττα που τους πονάει βαθμολογικά καθότι υποχώρησαν στο 12-8, την ώρα που οι Ιταλοί αποσπάστηκαν στο 13-6, έχοντας πετύχει το 2/2 στις φετινές αναμετρήσεις με την «αρκούδα» αλλά και ένα ματς λιγότερο.

Κορυφαίοι για την ιταλική ομάδα, που δεν είχε στη διάθεσή της τον Λουίτζι Ντατόμε, ήταν οι Ντέβον Χολ, Τρόι Ντάνιελς και Κάιλ Χάινς που αρίθμησαν από 13, 13 και 12 πόντους αντιστοίχως.

Για τη ρωσική πλευρά, από την οποία απουσίασαν οι Ντάνιελ Χάκετ, Γουίλ Κλάιμπερν και Σεμέν Αντόνοφ, ξεχώρισαν οι Γκάμπριελ Λούντμπεργκ και Τόρνικε Σενγκέλια με 15 και 13 πόντους κατ’ αντιστοιχία.

 

Ο αγώνας

Οι Λομβαρδοί εκμεταλλεύτηκαν το υποτονικό ξεκίνημα των Μοσχοβιτών και προηγήθηκαν με 2-9 στο πρώτο τετράλεπτο, υποχρεώνοντας τον Ιτούδη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ για να «αφυπνίσει» τους παίκτες του. Κατόπιν τούτου, αισθητή βελτίωση των γηπεδούχων δεν υπήρξε, καθώς συνέχισαν να είναι τελείως άστοχοι, με συνέπεια να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Ως εκ τούτου, η ιταλική ομάδα εκτόξευσε το προβάδισμά της στο +13 στο τέλος της πρώτης περιόδου (10-23), η οποία της ανήκε ολοκληρωτικά.

Η ΤΣΣΚΑ αύξησε την παραγωγικότητά της στη δεύτερη περίοδο και μείωσε στους 6 πόντους την τιμή της διαφοράς (23-29), σηματοδοτώντας την πρώτη αντίδρασή της. Εν συνεχεία, οι Ρώσοι βρήκαν ρυθμό από την περίμετρο και αξιοποίησαν στο έπακρο την πίεσή τους πάνω στην μπάλα, με πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, επιστρέφοντας στη διεκδίκηση του αγώνα (33-34). Παρά ταύτα, οι Ιταλοί έδειξαν αντανακλαστικά στη δύσκολη κατάσταση που τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον αγώνα και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (35-40).

Το σύνολο του Μεσίνα «έσφιξε» την άμυνά του στο τρίτο δεκάλεπτο, γεγονός που λειτούργησε ως αφετηρία για την εκ νέου δεύρυνση της διαφοράς στο σκορ (44-52). Οι Μοσχοβίτες «χάθηκαν» ξανά στη δίνη της ιταλικής άμυνας και απέτυχαν να επιστρέψουν, μένοντας πίσω με -9 στο τέλος της τρίτης περιόδου (46-55).

Η σοβαρότητα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, το οποίο ξεκίνησαν με 0-7 σερί για νέα «έκρηξη» της διαφοράς στο +16 (46-62)! Οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να ανακάμψουν με τίποτα, αφού η «λυσσασμένη» άμυνα των Ιταλών τους οδήγησε σε διαδοχικές ανορθόδοξες επιθέσεις εκτός συστήματος, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατέληξαν στο βρόντο. Η τιμή της διαφοράς σταθεροποιήθηκε σε διψήφια επίπεδα, με την ιταλική επικράτηση να έρχεται θριαμβευτικά στο φινάλε (57-67).

Τα δεκάλεπτα: 10-23, 35-40, 46-55, 57-67

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News