BIΛΕΡΜΠΑΝ - ΜΟΝΑΚΟ 75-100:Οι Μονεγάσκοι με κατοστάρα, άλωσαν το Αστρομπάλ

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΜΟΝΑΚΟ 75-100: Η Μονακό ήταν καταιγιστική κόντρα στην Βιλερμπάν και έφυγε θριαμβεύτρια από το Αστρομπάλ με 100-75 ανεβαίνοντας στο 9-11 και μία ανάσα από την οκτάδα.

Η Μονακό κλείδωσε επιθετικά την Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ και με τους εξαιρετικούς Τζέιμς, Μπέικον και Μοτεγιούνας πήρε τη νίκη με 100-75 για την εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Euroleague και έφτασε μία ανάσα από την οκτάδα.

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είχε από την αρχή στο ματς το προβάδισμα, όμως η Βιλερμπάν έμενε κοντά στο σκορ, όσο έβρισκαν λύσεις ο Οκόμπο με τον Νάιτ.

Από την άλλη, ο Μάικ Τζέιμς είχε την μπακέτα για την Μονακό και διαχειριζόταν εξαιρετικά κάθε κατάσταση στην επίθεση με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +3 για τους φιλοξενούμενους.

Επέβαλλαν τον ρυθμό τους οι Μονεγάσκοι

Με τον Μοτεγιούνας και τον Μπέϊκον να τραβούν επιθετικά και τον Τζέιμς να σκοράρει τρελά τρίποντα, η Μονακό άρχισε να οικοδομεί διαφορά, με την ομάδα του Πάρκερ να είναι αρκετά άστοχή από την περιφέρεια και να βρίσκει λύσεις μόνο κοντά στο καλάθι με σημείο αναφοράς τους Αντετοκούνμπο και Οστεκόφσκι, με την διαφορά να φτάνει σε διψήφια τιμή.

Το καθάρισε στο τρίτο δεκάλεπτο

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα ξέφυγαν, με την Μονακό να τρέχει σερί 18-0, με την μέγιστη τιμή να φτάνει μέχρι και τους 22 πόντους και το 75-53 στα επτά λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Από εκεί και πέρα τα πάντα είχαν κριθεί, με την τριάδα των Μονεγάσκεων που είχε τραβήξει το κουπί σε όλο το ματς να συνεχίζει ακάθεκτη, με τους Τζέιμς, Μοτεγιούνας και Μπέικον να φτιάχνουν τα νούμερά τους φτάνοντας στους 20,22 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ντιαλό με 14 πόντους. Μάλιστα ο Τζέιμς έφτασε τους 3000 πόντους και έγινε ο πρώτος Αμερικανός που φτάνει σε αυτά τα νούμερα στην Euroleague.

 

Έτσι η Μονακό ανέβηκε στο 9-11 και μία ανάσα από την οκτάδα, με την Βιλερμπάν να πέφτει στην 12η θέση.

Τα δεκάλεπτα:

24-27, 17-24, 17-25, 17-24

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News