ΛΑΥΡΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 52-75: «Σίφουνας» το Περιστέρι με «ραψωδία» τριπόντων!

Το Περιστέρι πέρασε σαρωτικά από το Λαύριο, συντρίβοντας την ομώνυμη ομάδα με 75-52, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Το Περιστέρι πέρασε σαρωτικά από το Λαύριο, συντρίβοντας την ομώνυμη ομάδα με 75-52, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» έδωσαν μία ασύλληπτη «παράσταση», με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 31 πόντους (43-74) λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στον αγώνα. Μετά από το νέο «θρίαμβο» (είχε προηγηθεί η νίκη επί της ΑΕΚ με 101-81 την περασμένη εβδομάδα), το Περιστέρι ανέβηκε στο 6-6 ρεκόρ, την ίδια ώρα που το Λαύριο υποχώρησε στο 5-7 και έχασε πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος.

Ο Τόμας Γκίελο έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε παίκτη-βαρόμετρο της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς, αφού μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο απέναντι στην ΑΕΚ κυριάρχησε σε ακόμα ένα ματς με 14 πόντους (με 4/5 τρίποντα) και ένα ασύλληπτο κρεσέντο στη δεύτερη περίοδο, όπου είχε 4/4 σουτ από τη μεγάλη άρκτο.

Ο Βασίλης Χρηστίδης κατέγραψε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Γκλεν Κόζι προσέθεσε 10 πόντους για τους νικητές.

Για το Λαύριο, που επιζητά απεγνωσμένα ανασύνταξη μετά την αποχώρηση του Τάισον Κάρτερ, μοναδικός «διψήφιος» σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 13 πόντους.

 

Ο αγώνας

Το Περιστέρι ήταν πιο ορθολογικό στις επιλογές του στα πρώτα λεπτά, φορτώνοντας αρκετές μπάλες τον Χρυσικόπουλο, ο οποίος μπήκε «ζεστός» στον αγώνα. Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» προηγήθηκαν με 6-13 στο 7’, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου είχαν «νεκρό» επιθετικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν στο φινάλε σε 11-13.

Οι «μεταλλωρύχοι» προσπέρασαν με 15-13 στην αρχή της δεύτερης περιόδου χάρη σε δύο απανωτά καλάθια του Κακλαμανάκη, αλλά το Περιστέρι ανέκτησε το προβάδισμα σχεδόν ακαριαία και… ξέφυγε. Ένα απίθανο κρεσέντο τεσσάρων διαδοχικών τριπόντων (σε ισάριθμες προσπάθειες) του Γκίελο εκτίναξε το προβάδισμα της ομάδας του Τόμιτς στο +12 (19-31), με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει στο 22-35.

Η επιθετική δυστοκία του Λαυρίου ήταν παροιμιώδης, με τους γηπεδούχους να έχουν δυσθεώρητο πρόβλημα στη δημιουργία. Απεναντίας, το Περιστέρι πέταγε… βότσαλα στον ωκεανό από την περίμετρο και διεύρυνε το προβάδισμά του στο +17 (28-45). Το μπαράζ τριπόντων συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς για τους φιλοξενούμενους και η διαφορά «έσπασε» άνετα και το φράγμα των 20 πόντων (36-60), με το ματς να μην έχει ουσιαστικά επιστροφή για τους γηπεδούχους.

Τα επόμενα λεπτά εξελίχθηκαν σε «εφιάλτη» για τους γηπεδούχους, αφού η τιμή της διαφοράς ανέβηκε και πάνω από τους 30 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο (43-74), με τους φιλοξενούμενους να επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου «σόου» τριπόντων, κατακτώντας θριαμβευτικά το «ροζ φύλλο αγώνα» με τελικό σκορ 52-75.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 22-35, 39-65, 52-75

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News