ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ 84-89: Μούντι και Χάντσον της χάρισαν την 3η διαδοχική νίκη

Με ακόμα μία πειστική εμφάνιση, η Λάρισα ‘άντεξε στην ασφυκτική πίεση του Ιωνικού και «άλωσε» το καμίνι της Νίκαιας (89-84), διευρύνοντας το νικηφόρο σερί της στην Stoiximan Basket League στα τρία ματς.

Με ακόμα μία πειστική εμφάνιση, η Λάρισα άντεξε στην πίεση του Ιωνικού και «άλωσε» το «καμίνι» της Νίκαιας (89-84), διευρύνοντας το νικηφόρο σερί της στην Stoiximan Basket League στα τρία ματς.

Η Λάρισα έχει αλλάξει το… τσιπάκι από τότε που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής της ηγεσίας ο Φώτης Τακιανός και το απέδειξε περίτρανα σε ακόμα ένα σημαντικό ματς. Οι Θεσσαλοί «δραπέτευσαν» με το «ροζ φύλλο αγώνα» από το κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας «ο Πλάτων», για τη 13η και τελευταία «στροφή» του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, κάνοντας ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα, η Λάρισα ανέβηκε στο 4-7 ρεκόρ, «τρέχοντας» σερί τριών νικών, ενώ ο Ιωνικός έμεινε πίσω από τους Θεσσαλούς στη βαθμολογία, υποχωρώντας στο 3-8.

Το δίδυμο Στεφάν Μούντι και Τζέιλεν Χάντσον έκανε σχεδόν όλη τη δουλειά για τους νικητές, με τον πρώτο να σταματάει στους 26 πόντους και τον δεύτερο να συμπληρώνει 21 πόντους (παρότι είχε και 8 λάθη).

Για τους ηττημένους, ο Γιουτζίν Τζέρμαν ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 20 πόντους (οι 17 στο πρώτο ημίχρονο), ωστόσο ένα «επεισόδιο» που είχε με τον Κούρο Σεγκούρα κατά τη διάρκεια ενός τάιμ-άουτ προς το φινάλε της τρίτης περιόδου τον «καθήλωσε» στον πάγκο για το υπόλοιπο του αγώνα.

 

Ο αγώνας

Οι Νικαιώτες όρισαν το τέμπο στο ξεκίνημα και προηγήθηκαν γρήγορα με 7-2, αξιοποιώντας τα ουκ ολίγα λάθη των Θεσσαλών. Ακολούθως, «γκάζωσαν» με τον Τζέρμαν να κουμαντάρει άψογα το παιχνίδι και «εκτόξευσαν» την τιμή της διαφοράς στο +10 (16-6), δείχνοντας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν με τα πολλά τον τρόπο να διασπάσουν τη συγκροτημένη άμυνα των «κυανόλευκων» και… επέστρεψαν. Αυτός δεν ήταν άλλος από τα μακρινά σουτ, τα οποία άρχισαν να πέφτουν σαν «βροχή», με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να κλείσει με ισχνό +2 των γηπεδούχων (23-21).

Ο καλός ρυθμός της Λάρισας έφερε και το πρώτο προσπέρασμα του απογεύματος (23-26), με τον Χάντσον να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από την αναμενόμενη αντίδραση των αντιπάλων τους και επανήλθαν άμεσα σε θέση οδηγού με επί μέρους σκορ 8-2 στα τρία επόμενα λεπτά (31-28). Ο Τζέρμαν στη συνέχεια πήρε… φωτιά από την περίμετρο και με δύο απανωτά τρίποντα από το… σπίτι του διεύρυνε το προβάδισμα των Νικαιωτών στο +6 (37-31).

Το σκληροτράχηλο σύνολο του Τακιανού, όμως, αντέδρασε ακαριαία, βρήκε λύσεις τόσο μέσα στο «ζωγραφιστό» όσο και στο ανοιχτό γήπεδο και πήγε τελικά με προβάδισμα βραχείας κεφαλής στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (43-44).

Η ρακέτα της Λάρισας έμοιαζε άβατη για τους παίκτες του Ιωνικού στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και με αυτό ως έρεισμα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν σερί 0-8, ανεβάζοντας την υπέρ τους διαφορά στο +9 (43-52). Ο Ιωνικός έχασε τον Γόντικα στο 23′, καθώς χρεώθηκε με τεχνική ποινή μετά από αντιαθλητικό φάουλ, με συνέπεια την αποβολή του, κάτι που δημιούργησε ανισορροπία στην frontline των γηπεδούχων και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Η Λάρισα συνέχισε να έχει ως αιχμή του δόρατος την άμυνά της και με εντυπωσιακο σερί 0-12 εκτόξευσε το προβάδισμά της στο +19 (52-71), μετατρέποντας σε φαινομενικά… τυπική διαδικασία την τέταρτη περίοδο.

Το «φράγμα» των 20 πόντων «έσπασε» στην αρχή της τέταρτης περιόδου (54-75), προτού ο Πάρκερ «τρέξει» ένα προσωπικό σερί πέντε πόντων, το οποίο διαμόρφωσε το 59-75. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν όσο περισσότερο μπορούσαν τους περιφερειακούς των φιλοξενούμενων και το πλάνο τους λειτούργησε, αφού η τιμή της διαφοράς ροκανίστηκε σε πρώτη φάση κατά το ήμισυ (71-81). Ακολούθως, ένα τρίποντο ψυχολογίας από τον συνεπή Πάρκερ στα 4 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε έβαλε «φωτιά» στη Νίκαια, με τη διαφορά να πέφτει στους 9 πόντους (73-82) ενόσω το ματς διάβαινε την τελική του ευθεία. Οι γηπεδούχοι μείωσαν και στο -4 (79-83)  με καλάθι του Κολοβέρου στο 1’02” για το τέλος, αλλά ο Λάνγκφορντ υπέπεσε σε αχρείαστο φάουλ πάνω σε σουτ τριών πόντων του Μούντι στα 40″ και, τελικά, ο Αμερικανος γκαρντ της θεσσαλικής ομάδας υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του με 3/3 προσπάθειες από τη γραμμή των προσωπικών (79-86).

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 43-44, 54-71, 84-89

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News