FORMULA 1: Δεν θα αλλάξει η ζωή του Φερστάπεν αν κατακτήσει το πρωτάθλημα

Για τους περισσότερους συμμετέχοντες στη Formula 1, η κατάκτηση ενός τίτλου αποτελεί όνειρο… απατηλό. Μόλις 33 πιλότοι έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία και ο Φερστάπεν θέλει να γίνει ο 34ος, χωρίς όμως να ζει και ν’ αναπνέει γι αυτή τη στιγμή.

O 24χρονος πιλότος της Red Bull βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών και θέλει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο και θα θεωρούσε κάποιος ότι ανυπομονεί για τη μέρα που θα πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι όμως ο Φερστάπεν είναι κάτι παραπάνω από ψύχραιμος: “Για να είμαι ειλικρινής, η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλάζει τη ζωή κάποιων αλλά δεν θα αλλάξει τη δική μου“, τόνισε σε περιθώριο εκδήλωσης χορηγού της Red Bull.

Ο Ολλανδός έχει μεγαλώσει σε οικογένεια που είχε άμεση σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά δεν ζει κι αναπνέει για να στεφθεί πρωταθλητής: “Προφανώς και είναι ο στόχος μου αλλά δεν θα αλλάξει τον τρόπο που ζω ή το τι θα κάνω μετά από αυτό. Έχω δει πολλούς χαρούμενους πιλότους που δεν έχουν πάρει ποτέ πρωτάθλημα. Το τι κάνεις εντός πίστας δεν πρέπει να επηρεάζει τη ζωή σου”, δήλωσε ο… κυνικός Φερστάπεν.

Στην ουσία των όσων λέει ο Φερστάπεν προφανώς και έχει δίκιο αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι τα δηλώσει τη συγκεκριμένη στιγμή που απέχει 6 αγώνες από το τέλος της πρώτης σεζόν που είναι διεκδικητής του τίτλου. Θα περίμενε κανείς ότι θα είχε την ανυπομονησία για να φτάσει στην κορυφή της Formula 1, όμως ο ίδιος θέλει να παραμένει ψύχραιμος: “Δεν θα είμαι ένας λυπημένος άνθρωπος αν δεν κατακτήσω ποτέ τον τίτλο στη Formula 1. Θα έχω πολλά πράγματα να κάνω και μετά το τέλος της καριέρας μου. Για μένα η Formula 1 είναι μέρος της ζωής μου αλλά τα σημαντικότερα πράγματα είναι έξω από το σπορ. Ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να τα αξιολογήσουν”, κατέληξε στις άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις του ο Ολλανδός πιλότος.

Η F1 συνεχίζεται το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου στο Όστιν του Τέξας, με τον Φερστάπεν να πηγαίνει εκεί έχοντας προβάδισμα 6 βαθμών έναντι του Λιούις Χάμιλτον. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News