Formula 1: Θρίαμβος Λεκλέρ και pole position για Ferrari στην Ισπανία

Μεγάλος κερδισμένος ο Σαρλ Λεκλέρ και οι δύο Ferrari στις κατακτήριες της Ισπανίας.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο μεγάλος νικητής των κατακτήριων δοκιμών του Gran Prix της Ισπανίας, κατακτώντας τη δεύτερη διαδοχική pole position. Δεύτερος θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull και τρίτος ο Κάρλος Σάινθ επίσης με Ferrari.

Από το Q1 οι δύο Ferrari πήραν το προβάδισμα, αφήνοντας πίσω τους τον Μαξ Φεσρτάπεν. Οι δύο Mercedes έμειναν κολλημένες πίσω από τον Ολλανδό, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο αγωνιζόμενος στη χώρα του Φερνάντο Αλόνσο έμεινε εκτός.

Λεκλέρ, Σάινθ και Φερστάπεν έκαναν τον πρώτο τους γύρο με χρησιμοποιημένα ελαστικά στο Q2 και έτσι έδωσαν την ευκαιρία στους Ράσελ και Χάμιλτον να τους ξεπεράσουν. Σάινθ και Φερστάπεν μάλιστα ξαναβγήκαν στην πίστα με φρέσκο σετ ελαστικών, δίνοντας στον Λεκλέρ το πλεονέκτημα ενός παραπάνω σετ φρέσκων ελαστικών την Κυριακή.

Ο Νόρις είδε τον χρόνο του να διαγράφεται λόγω υπέρβασης ορίων πέφτοντας 11ος και έτσι ο Μικ Σουμάχερ μπήκε στη 10άδα.

Με τους διεκδικητές της pole position να είναι αρκετοί το Q3 εκκίνησε και ο Φερστάπεν ανέβηκε στην κορυφή με την πρώτη του προσπάθεια. Ο Ράσελ ήταν ταχύτερος του Χάμιλτον και ο Λεκλέρ «έσπασε» τα χρονόμετρα για να ξεπεράσει τον Φερστάπεν και τη Red Bull. Στην 4η θέση ο Ράσελ, 5ος ο Πέρεζ, 6ος ο Χάμιλτον και ακολούθησαν οι Μπότας, Μάγκνουσεν, Ρικάρντο, Σουμάχερ.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News