Formula 1: Πέταξε η Ferrari και πρώτη pole position της σεζόν για τον Λεκλέρκ

Με το… δεξί ξεκίνησε το νέα σεζόν η Ferrari, η οποία δείχνει πως επιστρέφει στις υψηλές πτήσεις και στο πρώτο Grand Prix της Χρονιάς, αυτό στο Μπαχρέιν κατάφερε να πάρει την pole position με τον Λεκρλέρκ. Δεύτερος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν και τρίτος, ένας ακόμα οδηγός των Ιταλών, ο Κάρλος Σάινθ.

Αρκετά αργή έδειξε η Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον να τερματίζει 5ος, πίσω από τον Πέρεθ, ενώ ο Ράσελ βρέθηκε στην 9η θέση. Από την άλλη, την άνοδό της έδειξε η Haas, η οποία κατάφερε να πάρει την 7η θέση με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, ενώ ο Μικ Σουμάχερ θα εκκινήσει από την 11η θέση.

Πολύ ενθαρρυντικά ήταν τα πρώτα μηνύματα της Ferrari, από την αρχή, στις κατατακτήριες, καθώς Λεκλερκ Και Σάινθ, έκαναν τους δύο ταχύτερους χρόνους στο Q1. Από την άλλη τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τη McLaren και τον Ρικιάρντο, καθώς παρότι ο teammate του έκλεισε το Q1 με τον 8ο ταχύτερο γύρο, ο Αυστραλός δεν κατάφερε να περάσει στο Q2 και μαζί με τους Λατίφι, Στρολ, Χούλγκενμπεργκ και Τσουνόντα, θα εκκινήσουν, αύριο, από τις τελευταίες θέσεις.

Το Q2 ξεκίνησε με τον Φερστάπεν να… πετάει στην πίστα και να κάνει χρόνο στο 1:30.757, επτά δέκατα κάτω από τον ταχύτερο χρόνο στο Q1, τον οποίον είχε ο Λεκλέρκ.

Ο χρόνος του Ολλανδού δεν έσπασε παρά τις δεύτερες προσπάθειες των οδηγών, με τον Σάινθ να φτάνει πιο κοντά απ’ όλους, με τον Ισπανό να μένει πίσω για 0,030 χιλιοστά, κάτι που έδειχνε πως θα υπήρχε μεγάλη μάχη και στο Q3, για την πρώτη pole position της νέας σεζόν.

Εκτός του Q3 έμεινε και ο Νόρις δείχνοντας πως τα προβλήματα στη McLaren, τουλάχιστον στο πρώτο GP της χρονιάς είναι πολλά. Μαζί με το οδηγό τις McLaren, εκτός έμειναν και οι Τσου, Άλμπον, Μικ Σουμάχερ και Οκόν, οι οποίοι θα βρεθούν από τις θέσεις 15-11 στον αυριανό (20/3) αγώνα.

Το Q3 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την αναβαθμισμένη Ferrari, η οποία είδε τους δύο οδηγούς της να κάνουν τους 2 ταχύτερους γύρους, με τον Σάινθ να είναι 0.044 από το teammate του, τον Σαρλς Λερκλέρκ, ενώ τρίτος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Στην 5η θέση και αρκετά πίσω από τους πρώτους 4, ο Λιούις Χάμιλτον.

Οι οδηγοί βγήκαν ξανά στην πίστα με κάτι λιγότερο από 3 λεπτά να μένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας, με σκοπό να κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια για την κατάκτηση της pole position. Πρώτες τελείωσαν οι Mercedes οι οποίες δεν κατάφεραν να απειλήσουν τις πρώτες θέσεις, το μόνο που κατάφερε ο Χάμιλτον, ήταν να κάνει έναν δικό του καλύτερο χρόνο.

Οι αλλαγές όμως έγιναν στις πρώτες θέσεις, καθώς ο Φερστάπεν κατάφερε να περάσει τον καλύτερο χρόνο του Σάινθ και να του παίρνει την pole position, για λίγο όμως, καθώς στο τέλος χαμογέλασε ο Λεκλέρκ, ο οποίος κατάφερε να κάνει τον πιο γρήγορο χρόνο και να πάρει την 10η pole της καριέρας του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News