Formula 1: Η Red Bull ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Σέρχιο Πέρεζ μέχρι το 2024

Δύο ημέρες μετά τη νίκη του Σέρχιο Πέρεζ στο γκραν πρι του Μονακό, η Red Bull ανακοίνωσε  την επέκταση της συνεργασίας της με τον Μεξικανό οδηγό έως το τέλος του 2024.

Ο «Τσέκο» εντάχθηκε πέρυσι στο δυναμικό της αυστριακής ομάδας της Φόρμουλα Ένα και πανηγύρισε μία νίκη (στο Αζερμπαϊτζάν) και άλλες τέσσερις παρουσίες στο βάθρο, με αποτέλεσμα να καταταγεί τέταρτος στη βαθμολογία των οδηγών.

Φέτος έχει πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς, εκτός από την επικράτησή του στο Πριγκιπάτο, μετράει τρεις δεύτερες θέσεις (σε Αυστραλία, Εμίλια Ρομάνια και Ισπανία), με αποτέλεσμα να είναι τρίτος στην κατάταξη, μόλις 15 βαθμούς πίσω από τον -«ομόσταυλό» του και παγκόσμιο πρωταθλητή- Μαξ Φερστάπεν.

Στο Μονακό η υπογραφή του νέου συμβολαίου

Έτσι, οι υπεύθυνοι της Red Bull φρόντισαν να ανταμείψουν τον Πέρεζ, προσφέροντάς του διετή επέκταση συμβολαίου, την οποία ο 32χρονος «πιλότος» υπέγραψε στη διάρκεια του τριημέρου του αγώνα στο Μονακό.

Ο γενικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε μεταξύ άλλων για την επέκταση συμβολαίου του Πέρεζ:

«Λαμβάνοντας υπόψη το ρυθμό, την αγωνιστική ικανότητα και την εμπειρία του, δεν είχαμε να σκεφτούμε κάτι και είμαστε χαρούμενοι που ο “Τσέκο” θα συνεχίσει να “τρέχει” για την ομάδα έως το 2024. Σε συνεργασία με τον Μαξ, πιστεύουμε ότι έχουμε ένα δίδυμο οδηγών που μπορεί να μας φέρει τα μεγαλύτερα έπαθλα στη Φόρμουλα Ένα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News