MENU

ΑΕΚ: Η μεγάλη μεταγραφική πρόκληση της Ένωσης

ΑΕΚ: Η μεγάλη μεταγραφική πρόκληση της Ένωσης -SportDay.gr

Η χρονιά βαίνει προς το φινάλε της, για την ΑΕΚ απομένει μία στροφή για το πρωτάθλημα και ο επαναληπτικός του κυπέλλου. Εύλογο, τα σενάρια για την ενίσχυση της ομάδας έρχονται σε πρώτο πλάνο. Απόλυτα λογικά, καθώς ναι μεν, η Ενωση έκανε από το καλοκαίρι μια μεγάλη προσπάθεια για βαθιές αλλαγές, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά να γίνουν, ωσότου η ΑΕΚ εμφανιστεί στο επίπεδο που πρέπει. Αλλωστε, η απόσταση των οκτώ πόντων από την κορυφή, δείχνει ξεκάθαρα πως η ΑΕΚ πρέπει να προσθέσει ποιότητα.

Είναι δεδομένο και ξεκάθαρο πλέον στη συνείδηση όλων, πως η ΑΕΚ στοχεύει στην απόκτηση ενός παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Το καλοκαιρινό πρότζεκτ με τον Λε Ταλέκ οδεύει προς παταγώδη αποτυχία, καθώς ο Γάλλος δεν πείθει πως μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ όσα χρειάζεται. Τον παίκτη δηλαδή, που θα κρατά την μπάλα, θα παγώνει το ρυθμό, θα μπορεί να την προωθεί δημιουργικά, θα πατά στην αντίπαλη περιοχή.

Δύσκολη αναζήτηση αναμφίβολα. Η ΑΕΚ ψάχνει εδώ και χρόνια έναν τέτοιο παίκτη, καθώς ειδικά μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Γιόχανσον, δεν υπάρχει κανείς που να έχει την πληρότητα και την πλουραλιστική παρουσία του Σουηδού. Και τι δεν πήρε αυτά τα χρόνια. Από Μοράν και Αλεφ, μέχρι Σιμάο και Ζεράλδες και από Σαμπανάτζοβιτς και Σάκχοφ, μέχρι Σιμάνσκι και τον αλήστου μνήμης, Κρίστισιτς.

Τι ψάχνει η ΑΕΚ

Γίνεται αντιληπτό, πως η επιλογή έχει πολύ αυξημένο δείκτη δυσκολίας για τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού, δεδομένου πως το (νέο) λάθος, σχεδόν απαγορεύεται. Ισως γι’ αυτό, στην ΑΕΚ ψάχνονται διεξοδικά. Κατά πρώτον, εάν θα πάρουν παίκτη που θα παίζει κυρίως στο «6» ή στο «8». Ιδανικά, θα ήθελαν έναν που θα δίνει συνολική λύση. Και λέγεται εσχάτως, πως υπάρχουν επαφές με παίκτη επιπέδου, που δεν έχει βγει το όνομα του.

Η εξίσωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, εάν προστεθούν και τα οικονομικά δεδομένα. Διότι, η ΑΕΚ αναζητά παίκτη που και τη διαφορά θα πρέπει να κάνει και να συμβαδίζει με τα οικονομικά δεδομένα που δεν θέλει να ξεφύγει η ομάδα. Που φέτος έχει κάνει οικονομικές υπερβάσεις για την ενίσχυση της, ενώ την ίδια στιγμή έχει πληγεί ιδιαίτερα οικονομικά από την ευρωπαϊκή αποτυχία και το τελευταίο πρόστιμο της UEFA.

Η προσπάθεια της ΑΕΚ είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να ολοκληρωθεί μια καλή κίνηση. Αλλά πρέπει να κολλήσουν αρκετές ευνοϊκές προϋποθέσεις και γι’ αυτό υπάρχει σκεπτικισμός. Οσον αφορά άλλη κίνηση, θα μπορούσε να προκύψει μόνο εάν δημιουργούνταν ανάγκη από την αποχώρηση κάποιου ποδοσφαιριστή που περιλαμβάνεται στο πλάνο του Γιαννίκη. Αν αναλογιστεί κάποιος πως ο Λάτσι περιμένει στα στόπερ και ο Χατζισαφί είναι λύση και για τα άκρα της επίθεσης, οι πιθανότητες είναι κυρίως τυπικές.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X