MENU

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Ο Ολυμπιακός ξέρει πώς να ξενερώνει τους αντιπάλους του

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Ο Ολυμπιακός ξέρει πώς να ξενερώνει τους αντιπάλους του -SportDay.gr

Η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό μπορεί να αναλυθεί αγωνιστικά με ποικίλους τρόπους. Δεδομένα είναι από τις σημαντικότερες μεταγραφές των "ερυθρόλευκων" τα τελευταία χρόνια όπως δεδομένα ο Ολυμπιακός ξεκινάει δυναμικά το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι προσθέτοντας ένα σημαντικότατο γρανάζι στη μηχανή του.

Η μεταγραφή του Μανωλά δεν είναι από αυτές που χρειαζόταν στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά. Τη διαφορά την κάνει και τώρα, δίχως να εντυπωσιάζει, αλλά με κυνικά αποτελεσματικό τρόπο, μετράει ήδη 8 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ και μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το εφετινό πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα η μεταγραφή Μανωλά είναι το χτύπημα στο πρεστίζ των αντιπάλων του, είναι ο εμφατικός τρόπος για να δείξει πως είναι το "αφεντικό" και πως για να γίνεις πρωταθληματικός χρειάζονται γενναίες κινήσεις.

Ο ΠΑΟΚ βολοδέρνει προσπαθώντας να ανακτήσει την χαμένη αγωνιστική του ταυτότητα. Με τον Λουτσέσκου να επωμίζεται μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί -με δική του ευθύνη- θέλησε να επαναλάβει το κατόρθωμά του στον ΠΑΟΚ νομίζοντας ότι με το ρόστερ του '19 θα χτυπήσει τον Ολυμπιακό του '20.

Η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστική και έδειχνε ως η μοναδική που μπορεί να χτυπήσει τους Πειραιώτες, αλλά κάπου το έχασε στην πορεία, έχει συγκεκριμένες αδυναμίες και ουσιαστικά με την αλλαγή προπονητή έκανε restart μεσούσης της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος, με εκνευριστικά χαλαρό τρόπο, με τρομερή ωριμότητα, με ελάχιστα λάθη, με απίστευτη επαγγελματική προσήλωση και δίχως να έχει χρειαστεί να φορτσάρει. Έχει χτίσει μία σημαντική διαφορά, κρατάει στο χέρι του τον εφετινό τίτλο και συνάμα ετοιμάζει την ομάδα της... επόμενης σεζόν. Μία επίδειξη δύναμης στους αντιπάλους που μέσα στην εσωστρέφειά τους βλέπουν τον Ολυμπιακό να δυναμώνει και να αρχίσει να ανοίγει ξανά την ψαλίδα.

Η μεταγραφή Μανωλά για την Ελλάδα είναι πλήγμα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ψυχολογικό κομμάτι (εκτός φυσικά από το αγωνιστικό). Για την Ευρώπη ο Μανωλάς είναι μία σημαντικότατη προσθήκη στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Αταλάντα.

Και όσοι προσπαθούν να αποδομήσουν την επιστροφή του διεθνούς αμυντικούς, να πούμε μόνο ότι ήταν βασικός αμυντικός σε Ρόμα και Νάπολι στην 7ετή θητεία του στην Ιταλία και όχι απλώς ένας Έλληνας που πήγε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ο 30χρονος αμυντικός δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, έπαιξε σε υψηλό επίπεδο και επιστρέφει στην Ελλάδα σε μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους.

Από την πλευρά τους, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παρακολουθούν τον Ολυμπιακό προσπαθώντας όχι να τον μιμηθούν, αλλά να λύσουν πρώτα τα δικά τους προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπαίνει καν στην εξίσωση όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής του θέσης στο τρέχον πρωτάθλημα, αλλά γιατί είναι ο τελευταίος -και με διαφορά- σε θέμα νοοτροπίας και "know how" στο πως να γίνει ξανά πρωταθληματικός. Οι "πράσινοι" πρέπει πρώτα να το πάνε βήμα-βήμα, ας δουν πρώτα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και ύστερα βλέπουν και τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός τους βλέπει όλους αφ'υψηλού, η διοίκηση δείχνει στον κόσμο ότι θέλει να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και προσπαθεί για την υπέρβαση και ταυτόχρονα δίνει στους εν Ελλάδι αντιπάλους τη... χαριστική βολή. Χτίζει για την υπεροχή του και τα επόμενα χρόνια. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη, τους πετσόκοψε...

ΥΓ: Με την αλλαγή προπονητή και την επιστροφή Μανωλά στην Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι θα δούμε ξανά το αμυντικό δίδυμο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (εκτός πλέον από τον Ολυμπιακό).

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X