MENU

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Βράβευσε σε λαμπρή τελετή την ομάδα του Τόκιο

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Βράβευσε σε λαμπρή τελετή την ομάδα του Τόκιο -SportDay.gr

Με όμορφη και ζεστή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπως και τους χορηγούς της. Οι αθλητές και οι αθλήτριες έστειλαν και στην ιαπωνική πρωτεύουσα μηνύματα επιμονής και ψυχικής δύναμης και η ΕΠΕ οργάνωσε τη γιορτή προς τιμήν τους ως δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης και επιβράβευσης της σημαντικής τους προσπάθειας, είτε αυτή οδήγησε στο βάθρο είτε όχι. Η εκδήλωση μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία.

Παρέστησαν από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τέως Πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του νέου προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιου Καπελλάκη. «Όλοι μαζί σε ένα γόνιμο διάλογο να καταγράψουμε τις προτεραιότητες μας και να κάνουμε βήματα  όχι αργά αλλά γρήγορα στον δρόμο προς το Παρίσι. Μέλημα μας δεν είναι μόνο οι ελίτ αθλητές αλλά όσο το δυνατόν όλοι εμείς όλοι εσείς οι αθλητές μας που έχουν τιμήσει επανειλημμένα την χώρα μας να γίνετε τα πρότυπα και ο φάρος όλων τω ατόμων με αναπηρία που θέλουμε να προσελκύσουμε στον όμορφο χώρο μας. Θέλω να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλα της Ελλάδα από την μια άκρη στην άλλη ότι ελάτε στον όμορφο χώρο του αθλητισμού και έχετε μόνο να κερδίσετε και ποτέ δεν ξέρετε μπορεί σε μερικά χρόνια να είστε εδώ και να έχετε δοξάσει την Ελλάδα και εμείς να σας τιμούμε. Κλείνοντας θέλω να πω ότι η νέα διοίκηση θα είναι προς όλους ανεξαρτήτου τι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα, τι διαφορές υπήρχαν είμαστε για όλους, κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε όλες μας τις δυνάμεις από όλους τους τομείς και να μπορέσουμε να πάμε μπροστά δυνατά και να είμαστε πάντα εκεί που μας αξίζει. Στην κορυφή»   

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που υπογράμμισε: «Είμαι χαρούμενος διότι βλέπω το Παραολυμπιακό άθλημα της χώρας μας να εξελίσσεται, να ανεβαίνει να προοδεύει αλλά να έχει και πολλές κορυφές να κατακτήσει Είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στο πάθος στην ενέργεια και στη δύναμη. Είχα την τύχη να βρεθώ στο Τόκιο δεύτερη φορά  στους Παραολυμπιακούς αγώνες Μεγάλη εμπειρία και πραγματικά  χαίρομαι γιατί σήμερα μπορώ να το επικαλούμαι. Και θα το επικαλούμαι μετά από χρόνια γιατί είδα ανθρώπους να αγωνίζονται, να παθιάζονται. Να πετυχαίνουν πρωτιές και να σηκώνουν την Ελληνική σημαία και να δακρύζουν και μαζί με αυτούς να δακρύζουμε και εμείς».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε και σε μία αποκάλυψη: «Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαι εδώ να σας πω ότι σύντομα θα ανακοινωθούν σύνολο θεσμικών παρεμβάσεων συνάμα έχουμε το μεγάλο πρότζεκτ το οποίο εξελίσσεται θα ανακοινωθούν  με την έγκριση του Πρωθυπουργού μας και με την  συνεπικουρία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αλλά και με την στενή συνεργασία του αγαπητού φίλου Δημάρχου Ραφήνας θα ανακοινώσουμε σε πολύ προχωρημένο στάδια ένα όνειρο σας ένα Παραολυμπιακό αθλητικό κέντρο. Αυτό που χρόνια απαιτούσατε γίνετε πράξη με αυτή την κυβέρνηση. Αυτό που χρόνια απαιτούσατε δηλαδή των αθλητών που έχουν διακριθεί στη διοίκηση της ΕΠΕ. Επίσης έγινε πράξη. Αυτό που χρόνια απαιτούσατε χρηματοδότηση επιπλέον από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών γίνεται πράξη. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε έχουμε όλοι μας ένα στόχο πως θα κάνουμε πιο  εύκολο το έργο σας. Πιό ψηλά και δυνατά. Εύχομαι υγεία και πολλά μπράβο στους αθλητές μας και βέβαια ναι στον αθλητισμό  και ναι στον εμβολιασμό.» 

Με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, την Κατερίνα Πατρώνη και τον προπονητή Ανδρέα Κεραμυδά άνοιξε ο «χορός» των βραβεύσεων της αποστολής. Από το μπότσια επίσης τιμήθηκαν η Άννα Ντέντα και η Χριστίνα  Ντέντα. Η επόμενη βράβευση ήταν για τον Νάσο Γκαβέλα, που απουσίασε γιατί έδινε εξετάσεις για το πτυχίο και τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο 100μ όπως και τον προπονητή τους  Νέστορα Κολοβό.

Ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωσταντινίδης απουσίασε και τον έπαινο του πήρε ο προπονητής Θανάσης Τσιφτσόγλου, όπως και ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Προδρόμου, το βραβείο του οποίου πήρε ο προπονητής Ιπποκράτης Χατζάκης, αλλά και ο Στράτος Νικόλαιδης (το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής του Χρήστος Μητσόπουλος).

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των μελών της αποστολής, αλλά και των χορηγών της ΕΠΕ.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X