MENU

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ: Νέος γενικός γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ: Νέος γενικός γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης  -SportDay.gr

Παράλληλα με την αγωνιστική του παρουσία στα διεθνή τραπέζια ο Παναγιώτης Γκιώνης θ’ ασχοληθεί πλέον και με τα διοικητικά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Στην αποψινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ψήφισε την ανάληψη της θέσης του γενικού γραμματέα από τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή. Η θέση είχε μείνει κενή από την προηγούμενη βδομάδα ουσιαστικά όταν το Δ.Σ. εξέλεξε τον Σωκράτη Παπασάβογλου ως νέο πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής. Ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας της ΕΦΟΕπΑ, είχε υποβάλει προφορικά την παραίτησή του, καθώς είναι παράλληλα και πρόεδρος στην Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας και δεν θα μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις πολύ αυξημένες αρμοδιότητες. Ο Παναγιώτης Γκιώνης εξέφρασε το ενδιαφέρον και την επιθυμία ν’ αναλάβει γενικός γραμματέας ξέροντας ότι θα μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του στο πόδι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Παπαγεωργίου ανταποκρίθηκε στην ιδέα κι έτσι πρότεινε στη διοίκηση το όνομα του επί χρόνια συμπαίκτη του στις εθνικές ομάδες. Το συμβούλιο αντιμετώπισε θετικά τη νέα προοπτική και στη σημερινή συνεδρίαση παραιτήθηκε επίσημα ο Παπασάβογλου και τον αντικατέστησε ο Γκιώνης.

Εννοείται ότι δεν είναι προσωρινή λύση ο πρωταθλητής των πέντε Ολυμπιακών συμμετοχών. Συνεχίζει βεβαίως, την καριέρα του στο εξωτερικό και με την εθνική ομάδα, ωστόσο το σκεπτικό είναι να εκμεταλλευτεί το μακρύ χρονικό διάστημα, που δεν θα έχει πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις για να μάθει καλά τα καθήκοντά του χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου στο πρόγραμμά του.

Γκιώνης: «Δεν ήταν στα σχεδιά μου, προέκυψε και είμαι πολύ χαρούμενος που θα βοηθήσω»

Λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης ο Παναγιώτης Γκιώνης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που το διοικητικό συμβούλιο έδειξε σήμερα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για να αναλάβω τη θέση του γενικού γραμματέα. Είναι κάτι, που δεν ήταν στα σχέδιά μου και προέκυψε. Πέρασε από το μυαλό μου από τη στιγμή που ο Σωκράτης Παπασάβογλου παραιτήθηκε κι έμεινε η θέση κενή. Μετά από συζητήσεις με τον Κώστα Παπαγεωργίου τού το πρότεινα σαν ιδέα. Αυτό που τον έκανε να δεχτεί είναι το γεγονός ότι αυτή την περίοδο έχω αρκετό χρόνο λόγω του τραυματισμού, που με ταλαιπωρεί στον αχίλλειο και θα έχω χρόνο γιατί οι υποχρεώσεις μου δεν θα είναι τόσες πολλές.

Είναι καινούργιο κίνητρο για μένα. Πάντα ένιωθα ότι ήθελα να βοηθήσω την ομοσπονδία, αυτό θα κάνω και τώρα με ό,τι περνάει από το χέρι μου. Σίγουρα έχω πολλά να μάθω, δεν είμαι γνώστης των διοικητικών, αυτό που έκανα τόσα χρόνια είναι να είμαι αθλητής, αλλά σίγουρα είμαι πολύ καλός γνώστης του αθλήματος. Έχω πολλές παραστάσεις από το εξωτερικό και ίσως να μπορέσω να προσθέσω κι εγώ κάποιο λιθαράκι. Το σημαντικό είναι ότι έχω χρόνο και όρεξη. Θέλω πραγματικά την ομοσπονδία και το άθλημά μας να το πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ταλέντο υπάρχει πάρα πολύ κι εμείς είμαστε, που πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον, όπως μας βοηθούσαν κι εμάς παλιά, όταν ήμασταν μικροί, οι προηγούμενες διοικήσεις.

Ανυπομονώ να ξεκινήσω, ν’ ασχοληθώ με τα καθήκοντά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμελήσω το κομμάτι το αθλητικό. Ταλαιπωρούμαι από τον τραυματισμό αλλά σιγά-σιγά θέλω να μπω στις προπονήσεις. Οι στόχοι μου δεν σταματάνε. Και το Παρίσι είναι μακρινός στόχος, αλλά και να παίζω για το ξένο κλαμπ και να παίζω για την εθνική ομάδα. Επειδή ακούστηκαν κάποιες απόψεις ότι είναι δύσκολο να έχω διπλό ρόλο, θεωρώ ότι αν θες τα καταφέρνεις όλα και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ. Ελπίζω να βγω αληθινός και να καταφέρω να πετύχω και στο αθλητικό κομμάτι, σε αυτά που θέλω από δω και πέρα και στο διοικητικό».

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X