MENU

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: Οι πρώτες 50 ημέρες του στην ΑΕΚ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: Οι πρώτες 50 ημέρες του στην ΑΕΚ -SportDay.gr

Ηταν βράδυ 10ης Οκτωβρίου του 2021, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Αργύρη Γιαννίκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της. Με γοργούς ρυθμούς, εκείνος που φάνταζε αουτσάιντερ μετά την απρόσμενη αποχώρηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πήρε το χρίσμα για τον πάγκο της Ενωσης. Με επιφυλακτικότητα για το περιορισμένο βιογραφικό του, αλλά με εντυπωσιακή αποδοχή από την πρώτη στιγμή από μεγάλο μέρος του κοινού της ΑΕΚ.

Με το κλείσιμο του Νοέμβρη, ο Γιαννίκης συμπληρώνει 50 (+1) ημέρες στον πάγκο της ΑΕΚ. Διάστημα δύσκολο, δεδομένου πως υπήρχαν αλλεπάλληλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, η ΑΕΚ βρίσκεται σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος και τα ματς που είχε να αντιμετωπίσει, μόνο εύκολα δεν ήταν. Ως δεδομένο μπορεί να κριθεί έπειτα από αυτό το διάστημα, πως το πρόσημο του Γιαννίκη είναι θετικό. Οι αλλαγές του έχουν κερδίσει τον κόσμο, η ΑΕΚ συνεχίζει να είναι ανταγωνιστική. Η σφραγίδα του Γιαννίκη αρχίζει να φαίνεται και μπορούμε να δούμε τα σημάδια της.

Εντός γηπέδου

Σε αυτές τις 50 (+1) ημέρες του Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, υπήρξαν έξι αναμετρήσεις. Ο απολογισμός κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός. Η ΑΕΚ έχει μετρήσει τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Ο απολογισμός των τερμάτων είναι 14-8. Δηλαδή, οι «κιτρινόμαυροι» σκοράρουν περισσότερα από δύο γκολ ανά παιχνίδι, αλλά δέχονται και περισσότερα από ένα γκολ ανά ματς. Μια ανισορροπία που ταλανίζει την Ενωση από το ξεκίνημα της σεζόν και δεν μπόρεσε να «γιατρέψει» ακόμα ο Γιαννίκης.

Είναι φανερό, πως ο Γιαννίκης επιχειρεί να δώσει στην ΑΕΚ περισσότερη ταχύτητα και ισορροπία. Η ΑΕΚ επιχειρεί μεθοδικά να πιέσει τον αντίπαλο της, αλλά την ίδια στιγμή να κρατά ασφάλεια στην άμυνα της. Οσες φορές κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και να προηγηθεί εκείνη, το έκανε με θετικό τρόπο, πλην της γκέλας στη Ριζούπολη. Εσχάτως πάντως, η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγά από νωρίς στο σκορ και αυτό αλλοίωσε κάθε δυνατότητα να παίξει όπως θέλει ο προπονητής της.

Εκτός γηπέδου

Εχοντας γαλουχηθεί με τη γερμανική νοοτροπία, ο Γιαννίκης επιδιώκει μια διαφορετική προσέγγιση προς τους παίκτες του. Πολύ σημαντικός νεωτερισμός αποτέλεσε η απόφαση του να εφαρμόσει το μέτρο της απελευθέρωσης των παικτών από τον εγκλεισμό στο ξενοδοχείο πριν τα παιχνίδια. Απόφαση συζητήσιμη, ειδικά στην Αθήνα με τους πειρασμούς της, αλλά που ο τεχνικός της ΑΕΚ εκτιμά πως βοηθά στην αποφόρτιση των παικτών του.

Επίσης, στην καθημερινότητα των προπονήσεων, υπήρξαν νέα στοιχεία που αφορούν κυρίως την ένταση και τη χρονική διάρκεια. Ενώ στην περίοδο του Μιλόγεβιτς ήταν οριακά στην ώρα η διάρκεια τους, τώρα δουλεύουν περίπου μιάμιση ώρα στο γήπεδο, με έμφαση στην τακτική και στη φυσική κατάσταση. Παράλληλα, αρκετές φορές προσπαθεί να βρει mind games με τους παίκτες του, έχοντας ξεχωριστά «έπαθλα», όπως είναι ένα ρεπό ή η άδεια στις γιορτές.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X