MENU

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: 7 λάθη υγιεινής που κάνουμε συνέχεια στην κουζίνα

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε καθημερινά στην κουζίνα από άποψη υγιεινής; Λάθος πλυμένα λαχανικά; Βρώμικη επιφάνεια κοπής; Δαχτυλίδια στα χέρια;

Απλές, καθημερινές κινήσεις που μπορεί να περνούν απαρατήρητες, αλλά που ένας προσεκτικός επαγγελματίας δεν θα έκανε ποτέ.Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα του σπιτιού μας και ας προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης ή δηλητηρίασης.

1. Η ξύλινη επιφάνεια κοπής

Η ξύλινη επιφάνεια κοπής δεν είναι και τόσο καλή ιδέα στην κουζίνα. Το ξύλο κάνει ρωγμές από τα κοψίματα και όσο καλά και να το πλένουμε εκεί φωλιάζουν μικροοργανισμοί και βακτήρια. Στις επαγγελματικές κουζίνες επιτρέπονται μόνο πλαστικές επιφάνειες για την επεξεργασία των τροφίμων και μάλιστα σε διαφορετικά χρώματα για να μην ανακατεύονται τα υλικά μεταξύ τους: πράσινο για τα λαχανικά, μπλε για τα ψάρια, κόκκινο για το κρέας, λευκό για το τυρί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE