MENU

ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ: Η πραγματικότητα πίσω από τις φωνές του κυρίου Παπαϊωάννου

Στη Φθιώτιδα γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβαινε με τον χλοοτάπητα του «Αθανάσιος Διάκος», αλλά επέλεξαν να αγνοήσουν την κατάσταση. Εκ των υστέρων, το έριξαν στις φωνές.

 Έντονο παρασκήνιο προηγήθηκε του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, εξαιτίας της αλλαγής έδρας από το «Αθανάσιος Διάκος» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Αιτία στάθηκε η έκθεση του τεχνικού συμβούλου με τον οποίο συνεργάζεται η Superleague για τους αγωνιστικούς χώρους, και με βάση την οποία, ο χλοοτάπητας του ΔΑΚ Φθιώτιδας, δεν μπορούσε να φιλοξενήσει ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Φέτος, η εισήγηση του πραγματογνώμονα είναι δεσμευτική και η διοργανώτρια αρχή υποχρεούται να ορίσει άλλο γήπεδο για τη διεξαγωγή του ματς.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, με δηλώσεις του σε αρκετά μέσα ενημέρωσης, προανήγγειλε δικαστικές κινήσεις εναντίον του τεχνικού συμβούλου της Superleague και μίλησε για δολιοφθορά, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι εννοεί. Εάν, δηλαδή, θεωρεί ότι σημειώθηκε για υπονόμευση εκ μέρους του Παναθηναϊκού ή άλλων κύκλων.

Φωνάζει για κάτι που ψήφισε

Εξυπακούεται ότι πρόκειται για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, προκειμένου ο κύριος Παπαϊωάννου να καλύψει τις ευθύνες που φέρει στο ακέραιο για την κατάσταση του χλοοτάπητα στο «Αθανάσιος Διάκος». Διότι είναι απόλυτα ενήμερος και ήξερε εδώ και καιρό, ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να μετακομίσει σε άλλο γήπεδο, έστω και προσωρινά.

Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή. Καταρχάς, η ΠΑΕ Λαμία ήξερε ότι από φέτος, οι εκθέσεις του πραγματογνώμονα είναι δεσμευτικές. Η τροποποίηση του κανονισμού αναλύθηκε σε τρεις συνεδριάσεις των νομικών των ομάδων του Συνεταιρισμού και ψηφίστηκε ομόφωνα απ’ όλους. Συμπεριλαμβανομένης της ΠΑΕ Λαμίας.

Κατά δεύτερον, ο τεχνικός σύμβουλος με τον οποίο συνεργάζεται η Superleague, είναι εγνωσμένης αξίας και το έργο του μνημονεύεται απ’ όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Με κορυφαίο δείγμα της δουλειάς του, τη μεταμόρφωση του αγωνιστικού χώρου των Ζωσιμάδων, η οποία στην κυριολεξία αποτελεί case study, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα Ιωάννινα. Είναι αστείο να προβάλλεται ότι συγκεκριμένος επαγγελματίας θα ρίσκαρε τη φήμη του, για να προκαλέσει την αναβολή ενός παιχνιδιού.

Γραπτή ενημέρωση για όλα

Τρίτον, ο τεχνικός σύμβουλος ενημερώνει εγγράφως τις ΠΑΕ για όλα. Τις εργασίες που ήταν αναγκαίες, πότε έπρεπε να υλοποιηθούν και τις συνέπειες, εφόσον δεν πραγματοποιηθούν ή πραγματοποιηθούν σε άλλο τάιμινγκ. Όλα υπάρχουν καταγεγραμμένα με αναλυτικά emails, στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία κάθε ομάδας. Το ίδιο ισχύει για την ΠΑΕ Λαμίας.

Ωστόσο, παρόλες τις εισηγήσεις του τεχνικού συμβούλου, η διοίκηση της Λαμίας και ο ιδιοκτήτης της, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, τα αγνόησαν και επέτρεψαν η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο με με τον χλοοτάπητα. Το καλοκαίρι, που ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ, στο «Αθανάσιος Διάκος» δεν έγινε το παραμικρό. Με αποτέλεσμα τώρα να είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν τα πράγματα.

Συνεπώς, το μόνο που δεν δικαιούνται στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, είναι να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν. Είχαν πλήρη ενημέρωση για τη διαρκή χειροτέρευση του τερέν και δεν έλαβαν τα μέτρα τους, όταν είχαν το περιθώριο. Όλα τα υπόλοιπα, είναι για λαϊκή κατανάλωση…

 

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE