MENU

ΠΕΝΑΛΤΙ... ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΣ: Δείτε το απίστευτο πέναλτι που καταλογίστηκε στο Λεβαδειακός - Χανιά! (vid)

Ιδού τι συμβαίνει σε ένα πρωτάθλημα που σφυρίζουν αποκλειστικά Έλληνες διαιτητές και μάλιστα χωρίς... VAR!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι... ελληνικό δίχως ευτράπελα και παράπονα. Αυτή την περίοδο, στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της διατησίας στους αγώνες στην χώρας μας, με αρκετούς διαιτητές να έχουν «επιτεθεί» ανοιχτά στον αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από τους ξένους ρέφερι που ορίζονται, με το διαιτητή Γρατσάνη να είναι ο τελευταίος που επιτέθηκε στον Άγγλο αρχιδιαιτητή! 

Ωστόσο, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη διοργανώσεις στην Ελλάδα στις οποίες σφυρίζουν αποκλειστικά Έλληνες διαιτητές, και μάλιστα χωρίς VAR! Και σ' αυτές συμβαίνουν φάσεις σαν αυτή που προκάλεσε την οργή των Χανίων, με την κρητική ομάδα να «βράζει» για την επιλογή του διατητή Τσέτσιλα να καταλογίσει πέναλτι σε μια φάση που φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν υπάρχει ούτε υπόνοια παράβασης από τους αμυντικούς! 

Δείτε παρακάτω το πέναλτι... μαϊμού που καταλογίστηκε εις βάρος των Χανίων και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: 

 

 Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Χανιά

Δυστυχώς σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι ο διαιτητής κ. Τσέτσιλας κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής με την απόφαση που πήρε (πέναλτι) και με αυτή που δίστασε να πάρει (δεύτερη κίτρινη σε παίκτη του Λεβαδειακού).
 
Σε ένα διάστημα που η ομάδα μας υπερείχε και δεν είχε κινδυνεύσει καθόλου ο εν λόγω διαιτητής έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο με ένα πέναλτι-δώρο να πάρει προβάδισμα, αλλάζοντας τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Μία ντροπιαστική απόφαση σε φάση στην οποία – όπως μαρτυρά και το βίντεο του αγώνα - ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού μπέρδεψε τα πόδια του πέφτοντας μόνος του στο έδαφος και χωρίς να έχει επαφή με κάποιον από τους δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που ήταν κοντά του.
 
Σα να μην έφτανε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ απέμεναν περίπου είκοσι λεπτά ακόμη παιχνιδιού ο κ. Τσέτσιλας χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη των γηπεδούχων (Χάμοντ) που ανέκοψε αντικανονικά υποσχόμενη αντεπίθεση της ομάδας μας.
Δύο φάσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς ο αντίπαλος πήρε από το πουθενά και κόντρα στη ροή του ματς προβάδισμα με το πέναλτι-δώρο, ενώ στη συνέχεια δεν είχε το αριθμητικό μειονέκτημα – ως έπρεπε – σε ένα σημείο που το μομέντουμ του αγώνα ήταν με την ομάδα μας.
Τέτοιες διαιτητές δυστυχώς γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και ειδικότερα η φάση του πέναλτι μπορεί να προβάλλεται για αρκετά χρόνια σε αστεία στιγμιότυπα. Από τέτοιους διαιτητές κ. Κλάτενμπεργκ θα πρέπει να πάρετε τις σφυρίχτρες και να μην τους δώσετε τη δυνατότητα να διευθύνουν ξανά αγώνα, καθώς εκθέτουν εσάς και την εμπιστοσύνη που τους δείχνετε, ορίζοντάς τους σε τόσο σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια.
 
Εχουμε εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και τον πρόεδρό της και ευελπιστούμε ότι δε θα συναντήσουμε ξανά τέτοιες διαιτησίες που μπορούν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα και να κρίνουν τις τύχες ενός αγώνα και μιας συνολικής προσπάθειας.
 

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE