MENU

ΑΕΚ: Πως η Ένωση κέρδισε τους πιστούς της και έκανε ξανά τον κόσμο δωδέκατο παίκτη της!

Από την απόλυτη απαξίωση έπειτα από το κάζο της Βελέζ, στην ολική επαναφορά στο πλευρό της ΑΕΚ και τον... παροξυσμό για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Για την ΑΕΚ υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη συνθήκη. Αν και η Ενωση περιλαμβάνεται μέσα στο αρκτικόλεξο του ονόματος της, μόνο δεδομένη δεν είναι πάντα. Αν και αποτελεί κοινό μυστικό, πως κάθε αγωνιστική επιτυχία της ΑΕΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη ενότητας σε όλα τα επίπεδα (διοίκησης, προπονητή, αγωνιστικού τμήματος, κόσμου), δεν είναι μόνιμη κατάσταση. Στη διάρκεια της σεζόν, αν και ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε καν στα μισά, η ΑΕΚ μπορεί να αισιοδοξεί γιατί κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες ενότητας γύρω από την ομάδα.

Εντυπωσιακό, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος πως ήταν η κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν. Η ΑΕΚ έβγαινε από τη φθίνουσα πορεία της τελευταίας τριετίας, έχοντας ως αποκορύφωμα την περυσινή κάθοδο του…Μπράλου κατά Μελισσανίδη να μεγιστοποιεί το πρόβλημα. Υπήρξαν ουκ ολίγες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, με την ελπίδα πως φέτος όλα θα αλλάξουν. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με όνειρα χίλια, αλλά το κάζο της Βελέζ έβαλε ξανά φωτιά.

Κατά τη διάρκεια του εφιαλτικού επαναληπτικού με τους Βόσνιους, υπήρχαν συνθήματα κατά διοίκησης και παικτών και συνθήκες που μόνο ενότητα και αισιοδοξία δεν έβγαζαν. Συνήθως, οι αποτυχίες λειτουργούν αρνητικά για την ΑΕΚ. Ωστόσο, ίσως επειδή τώρα φαινόταν να έχει ξυστεί ο πάτος του βαρελιού, υπήρξαν σαρωτικές αλλαγές και αποφασιστικότητα για να υπάρξει πλέον διαφορετικός άνεμος στην ομάδα.

Έτσι γύρισε

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Δεν είναι μόνο πως έκανε πολλές μεταγραφές αλλάζοντας σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την περυσινή ομάδα, αλλά πως ξόδεψε πολλά χρήματα και στόχευσε ψηλά. Μεταγραφή με τη μεταγραφή, προσθήκη με την προσθήκη, ο κόσμος άρχισε να «ψήνεται» πως κάτι αλλάζει πραγματικά. Η απόκτηση του Αραούχο, κανονικά και με το νόμο αυτήν τη φορά, έστειλε κόσμο στο αεροδρόμιο.

Αλλά η ΑΕΚ δεν επιχείρησε μόνο να ακουμπήσει στο συναίσθημα, με τον Αργεντινό και τον Βράνιες. Πήγε σε κινήσεις πρώτης γραμμής, όπως είναι ο πολύς Αμραμπατ, ο Μισελέν ως μπακ από το γαλλικό πρωτάθλημα, ο έμπειρος Τζαβέλλας, ο κλασάτος και με εισήγηση Μιλόγεβιτς Λε Ταλέκ. Η ΑΕΚ έδειχνε να δουλεύει καλά, αλλά εκεί που τίναξε την μπάνκα στον αέρα ήταν με τον Τσούμπερ. Με νωπές τις δάφνες από το εντυπωσιακό Euro, ο Ελβετός ήρθε στην ΑΕΚ – και με…τσόντα τον Γέβτιτς – και ο ενθουσιασμός εκτινάχθηκε στα ύψη.

Η έναρξη της αγωνιστικής δράσης έδειχνε πως η ΑΕΚ θα πάει καλά. Οι παίκτες έδειχναν το ταλέντο και τις ικανότητες τους, ενώ η διοίκηση δεν σταματούσε να κινείται μεταγραφικά. Και αν ο Ρότα πέρασε στα ψιλά, η άφιξη του Μοχαμάντι προκάλεσε νέο κύμα ενθουσιασμού. Ο κόσμος άρχισε να δένεται με την ομάδα και μετά το ματς με τον Αρη, είδαμε ξανά έπειτα από καιρό τα «όλε» των παικτών προς το κοινό. Και τώρα, ενόψει Ολυμπιακού, οι 40.000 του ΟΑΚΑ δείχνουν λίγες για να καλύψουν τη ζήτηση των Ενωσιτών.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE