MENU

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ: Οι άριστοι, οι μετεξεταστέοι και αυτοί που μένουν στην…τάξη

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ: Οι άριστοι, οι μετεξεταστέοι και αυτοί που μένουν στην…τάξη -SportDay.gr

Ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του. Εχει συμπληρωθεί το ¼ της σεζόν και πλέον υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για όλες τις ομάδες. Για τις προοπτικές τους, για όσα μπορούν να βελτιώσουν, για όσα έχουν ακόμα να προσδοκούν. Εχει γίνει πια ξεκάθαρο ποιες από τις μεταγραφές του καλοκαιριού έχουν βγει, ποιες έχουν ακόμα ερωτηματικά, αλλά και ποιες έχουν χτυπήσει καμπανάκια με την εικόνα τους και δημιουργούν δεύτερες σκέψεις ενόψει Γενάρη.

Η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν τη διαδικασία. Αλλωστε, είναι μια ομάδα που επιχείρησε ριζικές ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό της. Εκανε διψήφιο αριθμό μεταγραφών, δεν έχει καμία σχέση συγκριτικά με την ομάδα που πέρυσι προκάλεσε απογοήτευση με την εικόνα της και έχει βάλει πλώρη για τα ψηλά. Μόνο τυχαίο δεν είναι, πως σε αυτήν την πορεία πρωταγωνιστούν νεοφερμένοι παίκτες, που κάνουν τη διαφορά.

Στα περισσότερα παιχνίδια, η 11άδα της ΑΕΚ έχει 8-9 νέα πρόσωπα και έπειτα από εννιά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, υπάρχει δείγμα γραφής αρκετά σαφές απ’ όλους. Εχουν δείξει ποιοι και πόσο μπορούν να βοηθήσουν, έχουν φανερώσει ποιοι δημιουργούν προσδοκίες αλλά χρειάζονται να δώσουν και άλλα, αλλά και εκείνοι που προβληματίζουν. Το sportday.gr κάνει τον έλεγχο τριμήνου της ΑΕΚ και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα.

Οι άριστοι: Η ΑΕΚ περίμενε πολλά από τις μεταγραφές και ήδη δικαιώνεται στις περισσότερες επιλογές της. Πρώτος και καλύτερος, ο σούπερ Τσούμπερ, που με τις εμφανίσεις του σε κάνει ακόμα να απορείς πως βρέθηκε ο τρόπος να έρθει στα μέρη μας και όχι σε ένα τοπ πρωτάθλημα. Κομβικός στα ματς της ΑΕΚ είναι ο Αμραμπατ, έστω και εάν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Αδιαμφισβήτητος στο κέντρο της άμυνας ο Βράνιες, που βρήκε δίπλα εσχάτως ένα υπέροχο ταίρι στο πρόσωπο του Μήτογλου. Κάνει θραύση και δικαιώνει τις προσδοκίες ο Αραούχο, έδωσε άλλη σιγουριά κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς, πείθει πως θα κάνει τη διαφορά ο Μοχαμάντι.

Οι μετεξεταστέοι: Είναι λογικό πως στο μεταγραφικό…τσουνάμι που επιχείρησε η ΑΕΚ, θα είχε αρκετά θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Για παράδειγμα, όσες δοκιμές και εάν έχουν γίνει στο δεξί άκρο της άμυνας, ουδείς εκ των Μισελέν ή Ρότα έχει πείσει πως μπορεί να είναι εκείνος που θα πάρει φανέλα βασικού σπίτι του και θα λύσει το πρόβλημα της Ενωσης. Ανάλογα ερωτηματικά προκύπτουν και για τον Τζαβέλλα, κυρίως επειδή δείχνει εν τέλει πλήρως αταίριαστος με τον Βράνιες. Ο Χατζισαφί είναι χρήσιμος, αλλά δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί, ο Γέβτιτς δεν πρόλαβε να δώσει στίγμα ωσότου τραυματιστεί.

Στην ίδια τάξη: Αναμφίβολα, η μεταγραφή που δεν έχει βγει με τίποτα στην ΑΕΚ μέχρι τώρα, αφορά τον Νταμιάν Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του Μιλόγεβιτς, που γνωρίζοντας τις ικανότητες του από τη συνύπαρξη τους στον Ερυθρό Αστέρα, έκρινε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή της Ενωσης και να γίνει καθοριστικός στα πλάνα του. Σαφώς επηρεασμένος από το χτύπημα της πανδημίας, με προφανή θέματα φυσικής κατάστασης, ο Γάλλος κινείται σε χαμηλό τέμπο και δεν πείθει πως θα κάνει τη διαφορά. Ηδη, εκπαραθυρώθηκε από την 11άδα και θεωρείται προβληματική ως παρουσία, καθώς πρέπει να διαμορφωθεί η ομάδα για να παίξει αυτός.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X