MENU

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Ζαγοράκης για την ΕΠΟ, το οφείλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος κάνει πρεμιέρα στο sportday.gr και καλεί τον Θοδωρή Ζαγοράκη να συμβάλλει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που δεν θα πετύχει με τη σιωπή του

Τον ορισμό διοικούσας επιτροπής με ανθρώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, ως μόνη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο ανέδειξε ο Άγγελος Χαριστέας με συνέντευξή του στην Αγγλία. Ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής ομάδας στον τελικό του Euro 2004 τα είπε έξω από τα δόντια. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην αποχώρηση του άλλοτε αρχηγού του, Θοδωρή Ζαγοράκη, από την προεδρία της Ομοσπονδίας επειδή δεν τον άφησαν να εφαρμόσει τις ιδέες του και το πλάνο του.

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Σεπτεμβρίου 2021 όταν βγήκε στη δημοσιότητα η επιστολή του ευρωβουλευτή στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο «Ζαγόρ» εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ, στην οποία θεωρητικά είχε εκλεγεί ομόφωνα. Μέσα σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, ο ποδοσφαιριστής που σήκωσε πρώτος το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης υποχρεώθηκε να τα βροντήξει και να φύγει. Ο παίκτης που ενέπνευσε τους Πορτογάλους να κάνουν στις 25 Ιουνίου 2004 πρώτο θέμα ένα τεράστιο «Ζ» με την επεξήγηση ότι «Ζ δεν είναι πλέον ο Ζιντάν, αλλά ο Ζαγοράκης», όχι μόνο δεν άντεξε στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας, αλλά φάνηκε ότι τα έβαλε στα πόδια.

Ο κύκλος του Ζαγοράκη, όμως, δεν έχει κλείσει. Κυρίως επειδή το χρωστάει ο ίδιος στον εαυτό του. Στην υστεροφημία του και στη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο. Κι ας έγραψε στην επιστολή του κάτι που πέρασε στα… ψιλά.

«Η απόφαση μου να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής ενείχε από την αρχή πολλούς κινδύνους και μεγάλο προσωπικό κόστος», είχε αναφέρει στον πρόλογο της επιστολής του. Από τότε είχε μιλήσει για «κινδύνους». Αν και διέψευσε ότι δέχθηκε περίεργες επισκέψεις στο σπίτι του με διάφορα ηχηρά δωράκια από τους αγνώστους.

Όπως διέψευσε η ΕΠΟ κάθε σχέση με το ποδόσφαιρο της επίθεσης που δέχθηκε το αυτοκίνητο του προέδρου Εφετών, Αθανάσιου Κουτρίκη με συνέπεια την παραίτησή του από το Διαιτητικό Δικαστήριο για «προσωπικούς λόγους».

Ήρθε η ώρα να τους βγάλει ο αρχηγός στη σέντρα. Με ονόματα! Και τότε, για άλλη μια φορά, θα ενώσει όλη την Ελλάδα. Όπως το 2004. Θοδωρή, ήρθε η ώρα σου! Βγες και μίλα! 

Η ουσία είναι ότι όσοι διοικούν την ομοσπονδία απέτυχαν να προστατέψουν τους ανθρώπους που ήθελαν να συμβάλουν στην πρόοδο. Απέτυχαν να κρατήσουν τον Ζαγοράκη στην προεδρία επειδή εξ αρχής τον καπέλωσαν με την πρόσληψη του Ιάκωβου Φιλιππούση, τον οποίο δεν ήθελε στο πόστο του εκτελεστικού γραμματέα. Απέτυχαν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εργασία των ενεργεία δικαστών που θέλησαν να φωτίσουν κάθε σκοτεινό σημείο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε να πορευτεί αυτό με βάση τους νόμους και τους κανόνες.

Όπως προανέφερα, όμως, ο κύκλος του Ζαγοράκη δεν έχει κλείσει. Το δήλωσε ευθέως και στον επίλογο της επιστολής του. Στο σημείο που εξέφρασε την ελπίδα του ότι «η νέα ηγεσία της ΕΠΟ να έχει και την συμπαράσταση και την ελευθερία κινήσεων για να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να κάνει τις τομές που απαιτούνται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». Αν κάποιος παρατηρήσει προσεχτικά τα λόγια του, θα διαπιστώσει ότι ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς μία νέα διοίκηση. Προφανώς και δεν αναφερόταν σε όσους άφησε πίσω του. Με αυτούς, άλλωστε, δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι. Αν ήλπιζε σε κάποια αλλαγή, δεν θα αποχωρούσε. Απλά πράγματα είναι αυτά. Ένα κι ένα κάνουν δύο!

Μετά από τη συγκεκριμένη φράση, λοιπόν, ο Ζαγοράκης ανανέωσε το ραντεβού του με το ποδόσφαιρο. «Εγώ θα είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί», έγραψε στον επίλογο της επιστολής του προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βοηθήσει ο Θοδωρής. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει αυτή τη στιγμή. Να ακολουθήσει τα βήματα του Χαριστέα. Όπως έκανε το 2004, όταν πέρασε σαν σταματημένο τον Λιζαραζού κι έστειλε την μπάλα στο σημείο που θα βρισκόταν το επόμενο δευτερόλεπτο ο φορ της Εθνικής. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και προκριθήκαμε στον ημιτελικό του Euro. Οι δυο τους μπορούν να συνεργαστούν και τώρα. Επιβάλλεται! Έστω και σε μία αντιστροφή των ρόλων. Ο Χαριστέας γίνεται δημιουργός και ο Ζαγοράκης έχει την ευκαιρία να σκοράρει και να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί, να βγει και να μιλήσει με ονόματα. Στους περίπου έξι μήνες παραμονής του στην ΕΠΟ είδε και άκουσε τι ακριβώς συμβαίνει και οδηγείται το άθλημα στην ολική καταστροφή. Έχει, λοιπόν, ο Θοδωρής την ευκαιρία να γράψει ιστορία για άλλη μια φορά. Και τότε, το όνομά του θα μνημονεύεται αιωνίως. Χωρίς το παραμικρό στίγμα στο προφίλ του. Διότι αυτό θέλησαν και κατάφεραν έμμεσα όσοι ώθησαν τον «Ζαγόρ» στην παραίτηση. Ήρθε η ώρα να τους βγάλει ο αρχηγός στη σέντρα. Με ονόματα! Και τότε, για άλλη μια φορά, θα ενώσει όλη την Ελλάδα. Όπως το 2004. Θοδωρή, ήρθε η ώρα σου! Βγες και μίλα! Όπως ο Χαριστέας! Τότε, ναι, θα υπάρξει νέα διοίκηση. Ναι, θα βγει το ποδόσφαιρο από την τοξικότητα!

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE