MENU

ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ψάχνοντας τον Ιανουάριο τον χαφ που θα κάνει τη διαφορά

Ο μεταγραφικός προσανατολισμός της ΑΕΚ ενόψει Ιανουαρίου είναι ξεκάθαρος και αγορά την ποιοτική αναβάθμιση της μεσαίας της γραμμής

Διακοπή πρωταθλήματος και 45 μέρες πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, είναι εύλογο να σημαίνει συναγερμό για κάθε ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες. Η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα, αν και υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση συγκριτικά με το παρελθόν. Ενόψει Γενάρη, η ΑΕΚ προχωρά τις διαδικασίες με συγκεκριμένο στόχο. Να βρει τον χαφ που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Εχοντας πλέον αρκετά σημαντικό δείγμα γραφής από το ξεκίνημα της σεζόν, το μεγαλύτερο έλλειμμα της ΑΕΚ εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή. Η απώλεια του Γαλανόπουλου αποτελεί τεράστια ζημιά, που δεν καλύφθηκε από την ολική επαναφορά του Σιμόες. Ο Σιμάνσκι παραμένει ακόμα με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ο Σάκχοφ δεν πείθει πως μπορεί να αποτελεί πια λύση πρώτης γραμμής και ο Λε Ταλέκ αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση από τις μεταγραφές του καλοκαιριού.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού χαφ. Δεν ψάχνει λύση συμπληρωματική, αλλά ένα «αφεντικό» στο κέντρο. Εναν σύγχρονο «Κατσουράνη», που θα μπορεί να δίνει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, που θα δώσει προσωπικότητα και διαφορετική οντότητα στη μεσαία γραμμή της Ενωσης. Αλλωστε, για όποιον μπορεί να δει καθαρά, η ΑΕΚ μειονεκτεί εμφανώς έναντι του ανταγωνισμού στα χαφ, όπου δεν έχει αντίπαλο δέος σε Εμβιλά και Κούρτιτς.

Οι άλλες κινήσεις

Η απόκτηση κεντρικού χαφ θα πρέπει να θεωρείται εκ των ουκ άνευ. Ωστόσο, δεν είναι διόλου βέβαιο, πως θα αποτελέσει τη μοναδική κίνηση της ΑΕΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ηδη, από το sportday.gr έχει αποκαλυφθεί η στόχευση της ΑΕΚ για την περίπτωση του Τσιφτσή. Κίνηση που δεν πρέπει να συνδυαστεί τόσο με την επέμβαση που θα υποβληθεί ο Στάνκοβιτς, αλλά σε λογική επένδυσης για την ΑΕΚ, που το καλοκαίρι πρέπει να αποφασίσει και πως θα χειριστεί τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη.

Σε δεύτερο πλάνο, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, η ΑΕΚ ψάχνεται και για τα άκρα της επίθεσης. Ο Τάνκοβιτς δεν δείχνει πως μπορεί να ακολουθήσει στο ρυθμό που ζητά ο Γιαννίκης και έχει μείνει πίσω στην ιεράρχηση, ακόμα και στη λογική της εναλλακτικής επιλογής. Πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί και κάποια κίνηση που δεν θα αφορά προφανή ανάγκη της ΑΕΚ, εάν συνδυαστεί με τη λογική της ευκαιρίας. Δηλαδή, παίκτης που αρέσει και μπορεί να αποκτηθεί με συμφέρον τίμημα.

Βέβαια, πολλά θα κριθούν από το αν και ποιες αποχωρήσεις μπορούν να υπάρξουν. Στην ΑΕΚ υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται πλέον ξεκάθαρα εκτός κάδρου. Ο Μπακάκης για παράδειγμα, κρίνεται ως επωφελές για αμφότερους να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Στην Ενωση θα καλοέβλεπαν και την πιθανότητα πώλησης του Σβάρνα ή του Σάκχοφ, ενώ σίγουρα δεν θέτουν απαγορευτικό για κανέναν ποδοσφαιριστή, υπό το κατάλληλο τίμημα.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE