MENU

ΒΟΛΟΣ-ΑΡΗΣ: Οι απολογίες στον Αθλητικό Δικαστή για τα επεισόδια στο «Πανθεσσαλικό»

Βόλος και Άρης απολογήθηκαν για τα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό και επέρριψαν ευθύνες η μία ομάδα στην άλλη. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται η απόφαση

Εκδικάστηκε ενώπιον του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League η απολογία του Βόλου ΝΠΣ και του Άρη για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό την περασμένη Κυριακή (7/11). Οι δύο ομάδες επέρριψαν ευθύνες η μία στην άλλη για όσα έγιναν πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή αναμένεται να ανακοινωθεί στην διάρκεια της ημέρας. 

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: 

Χάρης Γρηγορίου (δικηγόρος Βόλου): «Λόγω της ΚΥΑ απαγορεύεται η μετακίνηση, συνεπώς ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια. Πρέπει να αποδειχθεί αν υπήρχε διάθεση και πώληση εισιτηρίων. Τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί. Τα εισιτήρια πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά. Το προβλέπει η ΚΥΑ. Διαθέσαμε μόνο 40 προσκλήσεις στην ΠΑΕ Άρης, τις προσκλήσεις της διοργανώτριας σε δικούς μας φιλάθλους VIP, καθώς και 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια μέχρι την ημέρα του αγώνα με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ. Η μη πώληση και μη διάθεση εισιτηρίων προκύπτει και από την έκθεση της αστυνομίας. Δεν αρκεί η ύπαρξη δέκα κιτρινόμαυρων κασκόλ και κάποιες κίτρινες σημαίες. Πρέπει να προκύπτει η πώληση για να έχει ευθύνη ο Βόλος. Τα εκδοτήρια άνοιξαν και έκλεισαν στις 10:30 το πρωί, όταν έγινε αντιληπτό ότι έρχεται τσουνάμι οπαδών του Άρη στην πόλη χωρίς εισιτήρια. Δύο ντου έγιναν χωρίς εισιτήρια. Ένα με περίπου 150 άτομα και ένα μεγάλο κύμα με περίπου 300 άτομα. Ο παρατηρητής και η έκθεση της αστυνομίας γράφουν ότι η είσοδος των οπαδών του Άρη έγινε χωρίς εισιτήρια. Έχουμε καταθέσει και αγωγή 50.000 ευρώ κατά της ΠΑΕ Άρης για αποζημίωση λόγω των ζημιών στο γήπεδο. Ο Άρης βγάζει όλες τις εκθέσεις ψευδείς. Προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδεικτα. Εννοείται ότι είναι πλαστά τα εισιτήρια που παρουσιάζει ότι είχαν οι οπαδοί του. Ακόμα και αν κάποια εισιτήρια πωλήθηκαν εν αγνοία, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, αυτοί οι οπαδοί δεν συνενώθηκαν με τους άλλος που έκαναν το ντου και προκάλεσαν τις ασχήμιες και τα επεισόδια».

Παναγιώτης Μπιλίρης (δικηγόρος Άρη): «Τόσες ανακρίβειες δεν έχω ξανακούσει σε δικαστήριο. Η έκθεση της αστυνομίας λέει ότι περίπου 300 άτομα μπήκαν με εισιτήριο στο γήπεδο, μεμονωμένα, ομαδοποιήθηκαν και εμφάνισαν τα διακριτικά τους. Ο Βόλος είπε ότι θα ανοίξει τα εκδοτήρια από τις 10:00 έως τις 14:00, ενώ απαγορεύεται. Ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια και δεν πήρε και ο Βόλος πωλούσε εισιτήρια την ημέρα του αγώνα σε οπαδούς του Άρη με διακριτικά. Υπάρχει πλήθος εισιτηρίων και σε φωτοτυπίες και έχω και μαζί μου. Όλα χωρίς ΑΜΚΑ, από το τερματικό του Βόλου. Και δεν είναι για μία θύρα. Είναι σε πολλές θύρες. Είναι σαφές και αποδεικνύεται: ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια και παρόλα αυτά, η γηπεδούχος ομάδα πώλησε εισιτήρια στη φιλοξενούμενη. Άρα την ευθύνη την έχει ο Βόλος. Ο πειθαρχικός κώδικας είναι ξεκάθαρος. Για εμάς ήταν προαποφασισμένο να γίνουν αυτά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο».

Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος Βόλου): «Μπούκαραν στα VIP και πέταξαν κροτίδες. Kλαίγανε παιδάκια 8 και 10 χρονών. Μπήκαν νταηλίκι και χωρίς εισιτήριο. Δεν λέω ότι έχει ευθύνη ο Άρης, όμως αυτά τα περιστατικά έγιναν, τι θα κάνουμε, το άσπρο - μαύρο; Η εμπειρία μου τόσα χρόνια, όταν με πληροφορούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος, ότι έρχονται οργανωμένοι χωρίς εισιτήριο, έδωσα εντολή και βγάλαμε ανακοίνωση ότι νίπτω τας χείρας μου. Μπούκαραν οι οπαδοί του Άρη, έσπασαν τον κλοιό, ανέβηκαν πάνω. Από τον ουρανό ήρθαν; Από τα διάστημα; Ο Άρης λέει ότι πουλήσαμε 150 εισιτήρια, γιατί πουλήσαμε 150 και όχι 800, κορόϊδο είμαστε; Να οικονομήσουμε. Ο Βόλος έκανε αυτό που έπρεπε, σταμάτησε στις 10.30 να δίνει εισιτήρια».

Πέτρος Τσιτσιμπής (γενικός διευθυντής ΠΑΕ Βόλος): «Ανοίξαμε τα εκδοτήρια στις 10 και τα κλείσαμε κατ’ ευθείαν στις 10:30. Πρέπει να πρόλαβαν να πωλήθηκαν 4-5 εισιτήρια. Στις 16:50 έγινε το πρώτο ντου, 100-150 άτομα πήδηξαν και μπήκαν μέσα, με διακριτικά του Άρη. Δεν είχαν εισιτήρια, γι’ αυτό έσπασαν και τον προέλεγχο. Στο 7ο-8ο λεπτό του αγώνα έγινε το μεγάλο ντου, γύρω στα 400 άτομα με διακριτικά του Άρη, χωρίς εισιτήρια. Σπάσανε πόρτες και κιγκλιδώματα. Ήρθαν προς τα VIP και υπήρξε συμπλοκή. Χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Υπάρχουν φθορές σε καθίσματα, πλακάκια, τουαλέτες, νιπτήρες κλπ».

Θόδωρος Αθανασιάδης (πρώην πρόεδρος ΑΣ Άρης): «Εγώ είχα πρόσκληση για τον αγώνα. Πήγαμε στο εκδοτήριο στις 12 παρά, ζητήσαμε 10 εισιτήρια και μας έδωσαν από το εκδοτήριο 10 εισιτήρια. Πλήρωσα 150 ευρώ από την τσέπη μου, μετρητά. Είπαμε να με πληρώσουμε με κάρτα, μας είπε ότι το pos είχε πρόβλημα, μάρτυς μου ο Θεός.Δεν ζήτησαν ούτε ονοματεπώνυμο, ούτε ΑΜΚΑ. Φύγαμε και πήγαμε μετά στο γήπεδο, στις 4 παρά κι ο επικεφαλής της αστυνομίας μας είπε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε. Μπήκαμε οι δύο που είχαμε προσκλήσεις, μετά μάθαμε ότι μπήκαν και οι άλλοι με τα εισιτήρια».

Αγησίλαος Τουμασάτος (γενικός διευθυντής ΠΑΕ Άρης): «Στον προέλεγχο κατά τις 4, υπήρχε πολύς κόσμος με φανέλες του Άρη, έδειχναν εισιτήριο και έμπαιναν. Και στο πεντάλεπτο μετά την έναρξη, είδα φιλάθλους με διακριτικά του Άρη να θέλουν να μπουν στην θύρα 25, να κουνάνε τα εισιτήρια που είχαν στο χέρι και να ζητούν να μπουν. Η αστυνομία δεν τους άφηνε και κάποια στιγμή τους έβαλαν μέσα. Εμείς προτρέψαμε τους οπαδούς μας να μην πάνε στο γήπεδο, βγάλαμε και ανακοίνωση».

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE