MENU

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Βράβευσε τους αθλητές, που αγωνίστηκαν στο Τόκιο

Σε λιτή και όμορφη εκδήλωση, που διοργάνωσε με τον μεγάλο χορηγό της στο Μέγαρο Μουσικής, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή τίμησε το σύνολο των αθλητών της, που πήρε μέρος στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Τα όνειρα δεν έχουν όρια και κάποιοι άνθρωποι μας το αποδεικνύουν κάθε μέρα». Το απόφθεγμα, που παρουσιάστηκε στο βίντεο γουόλ ως ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, έβγαζε όλο το πνεύμα στη ζεστή και όμορφη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής προς τιμήν των αθλητών, που μετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε event, που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον μεγάλο χορηγό της η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες, που ανεξάρτητα από το αν έφτασαν ή όχι σε κατάκτηση μεταλλίου αποτέλεσαν γι’ άλλη μια φορά παραδείγματα δύναμης, πάθους και πίστης ξεπερνώντας τις αναπηρίες τους.

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των αθλητικών φορέων, προπονητές και συνοδοί παρέστησαν στην εκδήλωση με προσοχή σε όλα τα υγειονομικά μέτρα, συνεχάρησαν τους Α.Με.Α. για τις νέες συγκινήσεις, που προσέφεραν και δήλωσαν αρωγοί στο έργο τους. Λόγω διαφόρων υποχρεώσεων ή δυσκολιών σε μετακινήσεις δεν ήταν παρόντες όλοι οι αθλητές και θα παραλάβουν τις πλακέτες τους.

Παρουσιάστρια ήταν η δημοσιογράφος Ρίτσα Μπιζόγλη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πήρε πρώτος τον λόγο και μίλησε «για τους αθλητές-ήρωες, οι οποίοι πάντοτε τιμούν την πατρίδα και στέλνουν ισχυρά κοινωνικά μηνύματα». Μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τα ΕΛΠΕ, τον βασικό χορηγό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και στάθηκε στην ανάγκη να βοηθά συνεχώς ο ιδιωτικός τομέας τον αθλητικό χώρο.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Ιωάννης Παπαθανασίου τόνισε ότι ο Όμιλος συνεχίζει για τρία ακόμα χρόνια και μέχρι το Παρίσι 2024 να είναι μεγάλος χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και εκθείασε τους αθλητές με αναπηρίες: «Θέλω να σας πω ένα πελώριο ευχαριστώ και για τις αθλητικές επιδόσεις τους και για την υποδειγματική στάση ζωής τους. Μας εμπνέετε διαρκώς και μας υπογραμμίζετε ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να μετέχει ισότιμα σε όλους τους τομείς της ζωής. Είχατε ν’ αντιμετωπίσετε και τα εμπόδια από την πανδημία, αυτά έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθειά σας αλλά και πάλι τα καταφέρατε. Δείχνετε τον δρόμο της επιτυχίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα»

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας συνεχάρη τους αθλητές για τις επιτυχίες τους όπως και τους χορηγούς για τη στήριξη και σημείωσε: «Οι άνθρωποι με αναπηρίες είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές της ζωής, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια. Είστε υπέροχο παράδειγμα και πηγή έμπνευσης. Ανεξάρτητα από διακρίσεις αναδεικνύετε την επίπονη, την επίμονη προσπάθεια να ξεπερνάτε τα εμπόδια και να και να φτάνετε σε υψηλούς στόχους».

Ο Αριστείδης Πανανός, ταμίας της ΕΠΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Οι αθλητές μας έφτασαν σε επιτεύγματα και στο Τόκιο. Οι αθλητές μας αποτελούν λαμπρά παραδείγματα δύναμης, θέλησης και αφοσίωσης. Είναι χρέος μας να βελτιώσουμε την κοινωνία μας και την ποιότητα ζωής όλων μας και θέλουμε τη στήριξη αρμόδιων φορέων και χορηγών».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωταθλητισμός στις αθλητικές δραστηριότητες από τη μια και στην ίδια τη ζωή από την άλλη σας κάνει ξεχωριστούς και όσο πίσω κι αν έχουμε μείνει εμείς σαν πολιτεία, μάς βάζετε τα γυαλιά». Επίσης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε ότι κάνουμε μία πρόθεση λάθος, δεν πρέπει να λέγονται Παραολυμπιακοί οι Αγώνες, αλλά Υπερ-ολυμπιακοί λάθος διότι είναι κάτι παραπάνω από τους Ολυμπιακούς. Εκεί πηγαίναμε εμείς και θεωρούσαμε κάποια πράγματα αυτονόητα, αλλά γι’ αυτούς τους αθλητές δεν είναι και τους αξίζουν πολλά μπράβο και ευχαριστίες».  

Οι βραβεύσεις

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ Χρήστος Καλούδης παρέδωσε βραβείο στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια για τη στήριξή του στο Παραολυμπιακό κίνημα από το 2018 και ακολούθησαν οι τιμητικές πλακέτες στους αθλητές. Κατά σειρά στους:

Μπότσια (Άννα Ντέντα, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και οι βοηθοί Χριστίνα Ντέντα, Κατερίνα Πατρώνη)

Στίβος (Μανώλης Στεφανουδάκης, Στέλιος Μαλακόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούνης, Κωνσταντίνος Καμάρας, Θανάσης Γκαβέλας με τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη)

Κολύμβηση (Γεράσιμος Λιγνός, Γιάννης Κωστάκης, Παναγιώτης Χριστάκης, Δημήτρης Καρυπίδης)

Άρση βαρών σε πάγκο (Κωνσταντίνος Δήμου Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης)

Ξιφασκία (Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης)

Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Μάριος Χατζηκυριάκος)

Ποδηλασία (Κατερίνα Ελ Λατίφ)

Τοξοβολία (Δωροθέα Ποιμενίδου)

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Στέλιος Μαλακόπουλος, απηχώντας και τη θέση των συναθλητών του, δήλωσε: «Ήταν μία πολύ όμορφη εκδήλωση. Νιώθουμε μεγάλη χαρά για την τιμή που μας έγινε και πρέπει να πούμε ότι νιώθουμε ασφάλεια και μεγαλύτερη πίστη στην προσπάθειά μας όταν υπάρχουν μεγάλες εταιρείες, που πιστεύουν στα όνειρά μας και στηρίζουν το δύσκολο έργο μας»    

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE