MENU

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό επιστρέφουν στη… ζωή: Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό επιστρέφουν στη… ζωή

Με αυτή την επωνυμία συστάθηκε Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, σύντομα θα αποκτήσει μόνιμη διοίκηση και προϋπολογισμό και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε το όραμά του για την αναβίωση του χώρου και την αξιοποίηση περίπου 70 ακόμα στρεμμάτων.

Το όραμά για την αναβίωση και την ουσιαστική επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στο κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού. Αποκάλυψε ότι με Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε, το Εθνικό Αθλητικό-Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού καθίσταται πλέον αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ότι σύντομα θα αποκτήσει μόνιμη διοίκηση και προϋπολογισμό και σιγά-σιγά θ’ αρχίσει να υλοποιεί κομμάτια από το μεγάλο πλάνο για την αναγέννηση μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Επιπλέον, ο δήμος Αχαρνών παραχώρησε έκταση 46 στρεμμάτων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας άλλα 22 στρέμματα στο υφυπουργείο Αθλητισμού προκειμένου ο νέος φορέας να δημιουργήσει κι άλλους χώρους αθλητικής ενασχόλησης και συγκεκριμένα υποδομές για την ανάπτυξη των urban sports, όπως το BMX και το σκέιτμπορντ, ενώ παράλληλα θα ανακατασκευαστεί το υπάρχουν εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, τοπικοί άρχοντες, πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών και πολλοί ακόμα επίσημοι. Έγινε λόγος για ιστορική μέρα, παράλληλα όμως όλοι ομολόγησαν ότι τόσα χρόνια το Ολυμπιακό Χωριό ήταν εγκαταλελειμμένο, είχε ρημάξει κι αν δεν υπήρχαν σωματεία από κάποια σπορ να το συντηρούν θα είχε αφανιστεί…     

«Είναι μία ημέρα-σταθμός. Ανοίγουμε ένα νέο φωτεινό κεφάλαιο για το Ολυμπιακό Χωριό, ένα τοπόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού κι αφού έκανε εκτενή ιστορική αναδρομή στα 17 χρόνια ύπαρξής του και απαρίθμησε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το 2020, όταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν για 99 χρόνια από τον ΟΑΕΔ στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία Μοντελοδρομίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, καθώς και την προμελέτη για την εγκατάσταση ενός προκατασκευασμένου κτιρίου γραφειακών χώρων.

«Όταν επισκέφτηκα πρώτη φορά το Ολυμπιακό Χωριό πόνεσε η καρδιά μου»

«Το όραμά μας είναι ένα αναγεννημένο, υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, έναν πόλο αθλητικών δραστηριοτήτων υπερτοπικού χαρακτήρα. Δεν νοείται να μιλάμε για αθλητική μεταρρύθμιση και να μην αξιοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του ελληνικού αθλητισμού. Όταν το επισκέφτηκα πρώτη φορά πόνεσε η καρδιά μου. Πρέπει με σεβασμό να επαναφέρουμε την αίγλη του», συμπλήρωσε ο Αυγενάκης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς έπλεξε το εγκώμιο του Λευτέρη Αυγενάκη για την αναβίωση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας, όπως το Ράλι Ακροπολις και ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας και στη συνέχεια ανέφερε: «Εγκαταστάσεις, για τις οποίες οι Έλληνες έχουν δώσει χρήματα, πρέπει να ξαναζωντανέψουν. Ήταν στολίδι της χώρας το Ολυμπιακό Χωριό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επανέλθει στη ζωή και να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στις προσπάθειες του κυρίου Αυγενάκη για να «πρασινίσουν» μεγάλες διοργανώσεις και εγκαταστάσεις, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».   

Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο χώρος αυτός για 17 χρόνια είχε παραμεληθεί και συντηρήθηκε μόνο χάρη στις προσπάθειες των αθλητικών συλλόγων που τον χρησιμοποιούν. Θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές του υφυπουργείου Αθλητισμού».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος χαρακτήρισε το Ολυμπιακό Χωριό ως «μέρος της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων» και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Λευτέρη Αυγενάκη για το ζωντάνεμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, «που είναι μία μεγάλη παρακαταθήκη για όλη την αθλητική οικογένεια της χώρας».

Χαιρετισμούς απηύθηναν επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιιονικών Εύη Μωραϊτίδου, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλα Κοζομπόλη (αμφότερες Ολυμπιονίκες της Αθήνας με την εθνική πόλο και «ένοικοι» του Ολυμπιακού Χωριού κατά τη διάρκεια των Αγώνων του 2004) και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας  Νίκος Μακράκης.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE