MENU

Τα πέντε «θέλω» του Γιαννίκη στο πρώτο μεγάλο ματς του με την ΑΕΚ: Τα πέντε «θέλω» του Γιαννίκη στο πρώτο μεγάλο ματς του με την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει πέντε στοιχήματα για να κερδίσει και το ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης

Η εποχή Γιαννίκη στην ΑΕΚ μπήκε με θετικό τρόπο. Τα δύο τεστ, με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και στο Βόλο με την τοπική ομάδα, πέρασαν με ικανοποιητικό τρόπο. Η Ενωση πήρε ισάριθμες νίκες, αλλά παράλληλα έδειξε πως διορθώνει κάποιες από τις αδυναμίες που την ταλανίζουν από το ξεκίνημα της περιόδου. Ωστόσο, η τρίτη πρόκληση για την ΑΕΚ του Γιαννίκη, είναι και η σημαντικότερη μέχρι τώρα, καθώς αντιμετωπίζει την κατά τεκμήριο ισχυρότερη ομάδα που βρήκε ως τώρα στο διάβα της. 

Βλέπετε, μπορεί ο Αρης να βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, αλλά εάν είχε τους έξι βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί, θα βρισκόταν μόνος στην 3η θέση της βαθμολογίας, δύο πόντους πίσω από την ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει…αέρα στο ΟΑΚΑ, έχει αναμφίβολα ισχυρό σύνολο και δεν είναι διόλου εύκολο για την ΑΕΚ το παιχνίδι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Γιαννίκης ψάχνει λύσεις και έχει κατασταλάξει στα πέντε «πρέπει» που οφείλει να καλύψει για να πάρει η Ενωση τη νίκη. Ποια είναι αυτά;

  1. Η αμυντική συνέπεια της ΑΕΚ: Ο Αρης δεν έχει επίθεση που πετά…φωτιές, αλλά είναι μια ομάδα που έχει ποιοτικούς δημιουργικούς μέσους που μπορούν να κάνουν ρήγματα και να φτιάξουν ευκαιρίες. Η ΑΕΚ θα πρέπει να τους κρατήσει μακριά από την εστία του Στάνκοβιτς και να δείξει ξανά αμυντική συνέπεια, δεδομένου πως στα δύο πρώτα παιχνίδια της εποχής Γιαννίκη, δέχτηκε ένα μόνο γκολ (και αυτό αυτογκόλ).
  2. Να επιβεβαιώσει την κλάση: Αποτελεί κοινή παραδοχή, πως η ΑΕΚ έχει την τρέχουσα περίοδο πολλές και σημαντικές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι μια ομάδα με παίκτες που έχουν την κλάση να κάνουν φάσεις από το τίποτα και να σκοράρουν εύκολα. Τώρα, απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος – ο Αρης έχει παθητικό μόλις τριών τερμάτων – θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ πως μπορούν να δώσουν λύσεις.
  3. Να υπάρξει πρόοδος στην εικόνα της ομάδας: Είναι γεγονός, πως από τη μέρα που ανέλαβε ο Γιαννίκης την ΑΕΚ, είχε διττή αποστολή. Αφ’ ενός να συμβάλει στην εξέλιξη και πρόοδο της ομάδας μέσα από τη δουλειά που φάνηκε να λείπει στην περίοδο Μιλόγεβιτς και αφ’ ετέρου, όλο αυτό να συνδυαστεί και με αποτελέσματα. Τα βήματα μέχρι τώρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση, η ΑΕΚ δείχνει πιο συμπαγής, αλλά τώρα θα έχει το πιο μεγάλο κρας τεστ.
  4. Να καλύψει τα κενά: Μπορεί το ρόστερ της ΑΕΚ φέτος να δείχνει ποιοτικό και αρκετά βαθύ, με πολλές λύσεις στις περισσότερες θέσεις της 11άδας, ωστόσο καλείται να ανταποκριθεί δίχως δύο εκ των μεγάλων σταρ (Αμραμπατ και Γκαρσία), που καλύπτουν μάλιστα αμφότεροι τη θέση του δεξιού ακραίου κατά κύριο λόγο. Εστω και αν αμφότεροι θέλουν να είναι παρόντες, η λύση λογικά θα δοθεί με κάποιο πειραματικό σχήμα, ίσως με Τάνκοβιτς ή Αραούχο στην πλευρά.
  5. Να βγει ξανά το ρίσκο με τους νέους: Ο Γιαννίκης ταρακούνησε για τα καλά την ΑΕΚ με την πρεμιέρα του στον πάγκο της, κυρίως μέσω της χρησιμοποίησης των Μήτογλου και Ρότα ως βασικών. Οι δύο τους πήραν θετικό πρόσημο, αλλά υπήρχαν μικρά λάθη. Θα επιμείνει ο Γιαννίκης σε αυτούς ή θα επιλέξει πιο «μπαρουτοκαπνισμένες» επιλογές, όπως οι Τζαβέλλας και Μισελέν. Ο,τι και εάν τελικά επιλέξει, θα πρέπει να του βγει.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE