MENU

Τέλος στα λάθη, βάρος στην άμυνα: Τέλος στα λάθη, βάρος στην άμυνα

Η ΑΕΚ συνεχίζει να ταλανίζεται από αβίαστα λάθη και ο Γιαννίκης ψάχνει το γιατρικό για να κλείσει η πληγή που μπορεί να στοιχίσει στην «Ένωση»

Νόμος αδιαμφισβήτητος, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οσο καλή και θεαματική αν είναι μια ομάδα, για να καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια οφείλει πρώτιστα να φτιάξει την άμυνα της. Η ΑΕΚ το έκανε με θαυμαστό τρόπο το 2018 και έφτασε στην κορυφή, αλλά έκτοτε πάσχει. Η φετινή σεζόν, δείχνει ποιοτική αναβάθμιση, αλλά και πάλι τα ζητήματα είναι αρκετά και τώρα – πριν από κρας τεστ κόντρα σε ομάδα της πρώτης πεντάδας – ο Γιαννίκης ξέρει πως πρέπει να βρει τη λύση. Για τα υπόλοιπα, φροντίζουν συνήθως οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί της Ενωσης. 

Σε απόλυτους αριθμούς, η εικόνα της ΑΕΚ δεν έχει την απελπιστική εικόνα της περυσινής σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται επτά φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δηλαδή έχουν παθητικό ενός τέρματος ανά αγώνα. Δεν είναι θετικό και αρκεί να διαπιστώσει κάποιος, πως είναι μόλις η 6η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος πίσω από Αρη, Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης!

Το συμμάζεψε ο Γιαννίκης 

Με την έλευση του Γιαννίκη, αποτέλεσε βασική προτεραιότητα να συμμαζευτεί η κατάσταση στην άμυνα. Σε δύο ματς, η ΑΕΚ δέχθηκε μόλις ένα τέρμα και αυτό προήλθε από το αυτογκόλ του Βράνιες στο Βόλο. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές αδυναμίες που έδωσαν φάσεις στους αντιπάλους και απαιτήθηκαν τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Στάνκοβιτς για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα. Ενόψει Αρη βέβαια, είναι δεδομένο πως υπάρχει εγρήγορση, ώστε να εξαλειφθούν τα λάθη. 

Με μικρές τακτικές κινήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τα μέτρα που κινείται ο κάθε παίκτης και τους χώρους που αφήνουν μεταξύ των γραμμών, ο Γιαννίκης πέτυχε να βελτιώσει αρκετά την εικόνα της ΑΕΚ. Αναγνώρισε το πρόβλημα που υπήρχε σε συνθήκες μετάβασης, γνωρίζει καλά τις αδυναμίες που υπάρχουν σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ιδιαίτερα σε όσα αφορά τις – έτσι και αλλιώς περιορισμένες – επιλογές της μεσαίας γραμμής και η Ενωση εμφανίζεται πιο συμπαγής.

Οι νέοι και ο Λε Ταλέκ 

Βέβαια, με σημαντικές αλλαγές στην 11άδα και την εμφάνιση δύο νέων προσώπων στην άμυνα, γίνεται σαφές πως χρειάζεται χρόνος για να «δέσουν» οι παίκτες. Στα καλά νέα είναι πως η «χημεία» μεταξύ Βράνιες και Μήτογλου είναι σε τρομερό επίπεδο, με τον Βόσνιο να είναι εκ των κορυφαίων στα δύο ματς με Γιαννίκη και να συμπαρασύρει τον νεαρό στόπερ. Ο Ρότα έχει νεύρο, ένταση, ενθουσιασμό, αλλά και ζητήματα στην τακτική, που ίσως επαναφέρουν σύντομα τον Μισελέν. 

Ο Γιαννίκης ποντάρει πολλά και στα χαφ του. Η εικόνα του τελευταίου 20λεπτου στο Βόλο, με τον Λε Ταλέκ να πλαισιώνεται από Σιμόες και Σιμάνσκι, υψώνοντας τείχος μπροστά από την άμυνα της ΑΕΚ, είναι πιθανότατα εικόνα και από το μέλλον. Ο Γάλλος είναι παίκτης που μπορεί να μετατραπεί σε κλειδί για τη λειτουργία της ΑΕΚ και να περιορίσει πολλά από τα λάθη, προτού αυτά γίνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE