MENU

Κι όμως, σε δύο εβδομάδες ο Γιαννίκης έφερε νέα εποχή στην ΑΕΚ! : Κι όμως, σε δύο εβδομάδες ο Γιαννίκης έφερε νέα εποχή στην ΑΕΚ!

Κι όμως, σε δύο εβδομάδες ο Γιαννίκης έφερε νέα εποχή στην ΑΕΚ!  -SportDay.gr

Λένε, πως όσα δεν φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή. Για την ΑΕΚ, η πιο κομβική στιγμή της σεζόν μέχρι τώρα, φαίνεται πως είναι εκείνη κατά την οποία ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς βρήκε τη διέξοδο στη Σαουδική Αραβία. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, ο Σέρβος αποτέλεσε παρελθόν, η Ενωση μπήκε στην εποχή Γιαννίκη. Αν και λίγοι μπορούσαν να είναι αισιόδοξοι τότε, είναι γεγονός πως μέσα στις δύο εβδομάδες του Γιαννίκη υπάρχει μια νέα περίοδος για την ΑΕΚ, πολύ διαφορετική από όλο το δίμηνο του Μιλόγεβιτς.

Εδωσε ευκαιρίες 

Είναι πολλά και σημαντικά όσα διαμόρφωσε ο Γιαννίκης στην καθημερινότητα της ΑΕΚ και εν τέλει στην αγωνιστική έκφραση της ομάδας σε κάθε παιχνίδι. Η πρώτη και σημαντική ειδοποιός διαφορά, αφορά το άνοιγμα στο ροτέισον και την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Η χρησιμοποίηση των Μήτογλου και Ρότα και στα δύο παιχνίδια με τον Ελληνα τεχνικό στον πάγκο, έστειλε το μήνυμα, πως όποιος δουλεύει στις προπονήσεις θα επιβραβεύεται με θέση στην 11άδα. 

Παράλληλα, ο Γιαννίκης έδειξε διάθεση και «έσπασε» στεγανά και θεωρητικές ισορροπίες που πάσχιζε να κρατήσει ο Μιλόγεβιτς. Υπήρχαν παιχνίδια, όπου ο Σέρβος φαινόταν να πηγαίνει την ΑΕΚ με…αυτόματο πιλότο. Προκαθορισμένη 11άδα, πολλές φορές συγκεκριμένες αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα, όσο και στο χρόνο που γίνονταν. Με τον Γιαννίκη, δεν υπάρχουν πλέον θέσφατα, έμειναν παίκτες εκτός 20άδας που προκάλεσαν έκπληξη, οι 11άδες είναι γρίφος, οι αλλαγές προκαλούν εντύπωση.

Τα άλλαξε όλα 

Πέραν αυτών που βλέπουμε στη διάρκεια των αναμετρήσεων, υπάρχουν και άλλες αλλαγές που έβαλε ο Γιαννίκης στην καθημερινότητα της ΑΕΚ. Οι προπονήσεις είναι τελείως διαφορετικές, τόσο στο χρόνο, όσο και στην ένταση. Για παράδειγμα, ο Μιλόγεβιτς προτιμούσε τις πρωινές προπονήσεις, ο Γιαννίκης προτιμά να ξεκινά το πρόγραμμα νωρίς το μεσημέρι. Διαφορετική βέβαια είναι τόσο η ένταση, όσο και η διάρκεια τους. Στη νέα εποχή, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πρόγραμμα που σταθερά υπερβαίνει τη μιάμιση ώρα, αλλά και ιδιαίτερη ένταση. 

Νεοτερισμός του Γιαννίκη είναι βέβαια και η αλλαγή στις συνήθειες των παικτών. Η αλλαγή με το ξενοδοχείο στις παραμονές των αγώνων, κάτι σύνηθες για τα κλαμπ του εξωτερικού, αλλά τελείως νέα λογική για την ελληνική πραγματικότητα, είναι η σημαντικότερη εξ αυτών. Ο Γιαννίκης ζητά από τους παίκτες να συγκεντρώνονται στο ξενοδοχείο το πρωί του αγώνα, όπου γευματίζουν μαζί, κάνουν τακτική και ένα χαλάρωμα, πριν μεταβούν όλοι μαζί στο γήπεδο.

Αλλη ψυχολογία 

Τελείως διαφορετική είναι και η προσέγγιση που επιχειρεί ο Γιαννίκης στην ομάδα. Είναι πολύ πιο άμεσος συγκριτικά με τον Μιλόγεβιτς. Συμβάλει σε αυτό ενδεχομένως το νεαρό της ηλικίας του, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως ο Γιαννίκης μέχρι τώρα έχει καταφέρει να κρατά διαχωριστική γραμμή στην αμεσότητα, από το αίσθημα φιλικότητας που κάποιες φορές παρεξηγείται σε μια ομάδα. Απόρροια όλων αυτών είναι η διαφορετική ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων», όπως αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στο Βόλο. 

Είναι ενδεικτικοί οι πανηγυρισμοί μέσα και έξω από τα αποδυτήρια του Βόλου. Είναι απόλυτα χαρακτηριστικό το μήνυμα του Βράνιες, που έλεγε για τη δική του ομάδα. Ο Βόσνιος εκφράζει το κλίμα που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων, με ομοψυχία και πίστη, πως η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει στο στόχο της και να διεκδικήσει πραγματικά πρωτάθλημα και κύπελλο. Και όσο αυτή η ατμόσφαιρα συνοδεύεται και από νίκες, τόσο μεγαλύτερος ενθουσιασμός θα υπάρχει.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X