MENU

«Αγιά Σοφιά», η κληρονομιά του Δημήτρη Μελισσανίδη! : «Αγιά Σοφιά», η κληρονομιά του Δημήτρη Μελισσανίδη!

«Αγιά Σοφιά», η κληρονομιά του Δημήτρη Μελισσανίδη!  -SportDay.gr

Μέρα που περνάει, δεν ξαναπερνάει. Η κοινωνία της ΑΕΚ, ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός, καταγράφουν επίσημα πλέον την αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά». Το γήπεδο που θα στεγάσει τα «κιτρινόμαυρα» όνειρα για τα επόμενα χρόνια, ο μεγάλος στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εκείνο που έμοιαζε ανέφικτο και πλέον είναι ορατό προς όλους και κάθε μέρα φτάνει πιο κοντά στην τελική μορφή του.

Η σφραγίδα του Μελισσανίδη, η προσωπική ματιά και η θέληση να συνδυαστεί ένας σύγχρονος αθλητικός και πολιτιστικός πολυχώρος με την τεράστια ιστορία αυτής της ομάδας και την καταγωγή από τις χαμένες πατρίδες του ελληνισμού, τίθεται πιο βαριά και έντονη από ποτέ. Είναι φανερό, σε όσους επισκέπτονται καθημερινά τον υπό κατασκευή «ναό» της ΑΕΚ, αλλά και όσους απολαμβάνουν τα επιτεύγματα μέσα από ιστοσελίδες, πως αυτό που δημιουργείται δεν θα έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά.

Θα κερδίζει με την Ιστορία της

Οπως εύστοχα είχε εμπνευστεί ο Τάσος Μπουλμέτης στο εμβληματικό «1968», η ΑΕΚ ταυτίζεται με την ατάκα: «Θα φτιάξουμε ένα κλουμπ. Θα παίζουμε και θα λέμε την Ιστορία μας. Εμείς θα κερδίζουμε με την Ιστορία μας. Αυτοί που υποφέρανε και θυμούνται, αυτοί θα φτιάξουν καινούργιο κόσμο», η οποία αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Σπανούδη και όσους συμμετείχαν στην ίδρυση της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, επιχειρεί μέσω της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιάς», μια γέφυρα με την ιστορία της ΑΕΚ. Το γήπεδο που δημιουργεί ο διοικητικός ηγέτης της Ενωσης, θα «μιλά» από μόνο του για την ΑΕΚ και θα λέει την ιστορία της. «Οταν θα μπείτε στο νέο γήπεδο θα παραμιλάτε», έχει… υποσχεθεί ο Μελισσανίδης σε συνομιλητές του και είναι γεγονός, πως αρκετά από όσα έχουν δει ήδη τη δημοσιότητα, είναι ικανά για να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης.

Οι τέσσερις μύθοι

Τελευταίο επίτευγμα, οι τέσσερις μυθικές φυσιογνωμίες της ΑΕΚ που κοσμούν πλέον με μεγάλες φωτογραφίες τούς αντίστοιχους τέσσερις πυλώνες του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια στην πλευρά τους που θα βρίσκεται εντός γηπέδου. Ηδη, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την τοποθέτηση της φωτογραφίας του Θωμά Μαύρου. Είχαν προηγηθεί, οι μορφές του Στέλιου Σεραφείδη, του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου.

Ολοι τους κοντά στην ομάδα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, με παρουσία στο γήπεδο και όχι μόνο. Ο Σεραφείδης είναι η ψυχή των παλαιμάχων της ομάδας, μπροστάρης και παρόντας σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση του τμήματος της ΑΕΚ, αλλά και σε όλες τις «μάχες» για το γήπεδο. Ο Νεστορίδης και ο Παπαϊωάννου είναι εμβληματικές μορφές για την ΑΕΚ, ο Θωμάς Μαύρος δεν δίστασε να μπει μπροστά σε μια απελπισμένη προσπάθεια σωτηρίας το 2012, αποκομίζοντας ακόμα και ώρες στο κρατητήριο για χρέη της ΠΑΕ.

Ακόμα δεν είδατε τίποτα

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ έχει αρχίσει πλέον να βαίνει προς την τελική του μορφή. Ηδη το πάνω διάζωμα είναι σχεδόν συμπληρωμένο από καθίσματα. Με το όνομα του συλλόγου και το έτος ίδρυσης να έχουν σχηματιστεί ήδη στο κεντρικό του κομμάτι, ενώ η τοποθέτηση των καθισμάτων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Σε λίγο θα τοποθετηθούν τα κανόνια με τις μορφές των μεγάλων σκόρερ της ομάδας, στους οποίους περιλαμβάνονται και τεράστιες προσωπικότητες, όπως οι Μπάγεβιτς και Νικολαϊδης.

Μέχρι να φτάσει η στιγμή των εγκαινίων, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν ακόμα πολλά που θα προκαλέσουν στους Ενωσίτες ρίγη συγκίνησης και αίσθημα αδημονίας για να βρεθούν ξανά στο «σπίτι». Ο Μελισσανίδης ασχολείται τις περισσότερες ώρες της ημέρας του με το γήπεδο, θέλοντας τα πάντα να είναι στην εντέλεια. Τίποτε δεν μένει στην τύχη, ακούει προτάσεις και παίρνει ιδέες μόνο από κορυφαία γήπεδα του πλανήτη.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X