MENU

Ο Τσιντώτας, η επιστροφή και η... ρωμαϊκή αρένα! : Ο Τσιντώτας, η επιστροφή και η... ρωμαϊκή αρένα!

Ο τραυματισμός του Τσίτσαν Στάνκοβιτς φέρνει ξανά στην επικαιρότητα της ΑΕΚ τον Παναγιώτη Τσιντώτα μετά από μια περίοδο αμφισβήτησης του Έλληνα πορτιέρο

Οι όμορφες στιγμές δεν κρατούν για πάντα. Στην ΑΕΚ μπορεί να απόλαυσαν ένα ήρεμο διάστημα με απόλυτη αγωνιστική διαθεσιμότητα του υλικού στις βουλές του Γιαννίκη, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Ο Γέβτιτς είναι νοκ άουτ από την περασμένη Κυριακή – έτσι και αλλιώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις – ενώ είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολη και η παρουσία του Στάνκοβιτς. Κάτι που φέρνει προ των πυλών της 11άδας τον Παναγιώτη Τσιντώτα και ανάβει την κουβέντα στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία. 

Πολλά για τον Αυστριακό τερματοφύλακα θα κριθούν εντός της ημέρας. Ο Στάνκοβιτς έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Δεν είναι κάτι νέο, δεδομένου πως είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά φαίνεται πιο έντονο από άλλες φορές. Στην ΑΕΚ καλούνται να συναποφασίσουν με τον έμπειρο πορτιέρε, εάν θα πορευθούν με συντηρητική αγωγή ή θα τον υποβάλουν σε καθαρισμό που θα τον θέσει νοκ άουτ για 2-3 εβδομάδες.   

Πίστη στον Τσιντώτα 

Εντός της ομάδας, υπάρχει απόλυτη πίστη στον Παναγιώτη Τσιντώτα. Παρά τη σπέκουλα που δέχθηκε από social media και σχόλια σε «κιτρινόμαυρα» φόρα, είναι αλήθεια πως στην ΑΕΚ πιστεύουν στον 28χρονο τερματοφύλακα. Μπορεί εν τέλει να μη βγήκε πέρυσι η επιλογή για ελληνικό δίδυμο (Τσιντώτα-Αθανασιάδη) στα γκολπόστ, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο «Τσίντω» είναι αξιόπιστη επιλογή, έστω και σε εναλλακτικό ρόλο πλέον. 

Αλλωστε, για να μη χάνουμε την πραγματικότητα, η κακή εικόνα των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ πέρυσι, ήταν απόρροια της τραγικής αμυντικής λειτουργίας. Οταν μια ομάδα του επιπέδου της ΑΕΚ, κερδίζει με πολυτιμότερο τον γκολκίπερ της – όπως συνέβαινε πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν – τότε είναι δεδομένο πως θα προκύψει ζήτημα όταν και εκείνος δεν θα είναι σε φόρμα. Τρανή απόδειξη, η «μεταμόρφωση» του Αθανασιάση στη στιβαρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση Σερίφ Τιρασπόλ.

Η ρωμαϊκή αρένα 

Ο Τσιντώτας έχει εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις, έστω και εάν η πίεση που ασκείται γύρω από συγκεκριμένο κομμάτι παικτών αγγίζει τα όρια του αφόρητου. Γιατί στην ΑΕΚ φωλιάζει ο παραλογισμός και υπάρχουν καταστάσεις ρωμαϊκής αρένας, με απίστευτες υπερβολές για νεοφερμένους που θέτουν αγωνιστικά στο περιθώριο «παλιούς». Είδατε τι συνέβη με την είσοδο Ρότα στην 11άδα και τον παροπλισμό του Μπακάκη, πόσο θερμά έγινε δεκτός ο Μήτογλου με τον Σβάρνα εκτός 20άδας. 

Για τη θέση του τερματοφύλακα δεν υπάρχει κάποια ενδιάμεση επιλογή, καθώς ως τρίτος υπάρχει ο νεαρός και άπειρος Χατζηεμμανουήλ. Για να είμαστε ακριβείς, για την ΑΕΚ δεν χρειάζεται και άλλη επιλογή. Ο Τσιντώτας είναι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στην πρωταθληματική χρονιά, έχει παίξει σε ντέρμπι και δύσκολα ματς, είναι πολύ πιο ήρεμος και συνειδητοποιημένος συγκριτικά με το παρελθόν. Κυρίως βέβαια, θα παίξει με μια αμυντική γραμμή που αναμένεται να έχει μεγαλύτερη συνοχή, σε σχέση με το παρελθόν.

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE