MENU

"Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το ματς αν...": "Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το ματς αν..."

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για να αναλύσει την Άϊντραχτ, την οποία αντιμετωπίζουν οι "ερυθρόλευκοι" στο ντέρμπι του ομίλου τους για το UEFA Europa League. Ποιά είναι τα δυνατά της σημεία, ποιοι οι παίκτες που αποτελούν και τα μεγάλα της όπλα και κυρίως που πρέπει να "χτυπήσει" το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο έμπειρος παίκτης, έχει γίνει κάτοικος Γερμανίας τα τελευταία 3 χρόνια. Μετά το πέρασμά του από την Ισπανία και την Λα Κορούνια, πήρε την απόφαση να συνεχίσει στην Μπόχουμ και την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Μαζί της κέρδισε την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα και πλέον βρίσκεται σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, με στόχο να παραμείνει με την ομάδα του στην κορυφαία κατηγορία. 

Είναι λοιπόν, ο πλέον κατάλληλος να μας αναλύσει την Άιντραχτ, την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, στον όμιλο του UEFA Europa League και με την οποία θα παλέψουν οι "ερυθρόλευκοι", όπως όλα δείχνουν για την πρώτη θέση.

"Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να κυκλοφορήσει την μπάλα", τονίζει στο sportday.gr ο διεθνής αμυντικός.

-Βασίλη, γνωρίζεις πολύ καλά την Άιντραχτ και σαφέστατα μπορείς να μας δώσεις κάποια στοιχεία της. Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή την περίοδο;

-Γενικά δεν είναι και σε αυτό που λέμε... εξαιρετική κατάσταση. Η αιτία είναι πως άλλαξε προπονητή. Έφυγε ο Χούτερ που είχε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, τα τελευταία τρία χρόνια και στη θέση του ήρθε ο Γκλάσνερ. Ναι μεν είναι ένας πολύ καλός προπονητής, όμως θεωρώ ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να περάσει την δική του φιλοσοφία σε απόλυτο βαθμό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται και η ομάδα ουσιαστικά σε ένα μεταβατικό στάδιο.

-Παράλληλα με τον προπονητή, έφυγαν και κάποιοι σημαντικοί παίκτες.

-Πράγματι έτσι είναι και αυτό είναι κάτι που φαίνεται γενικά στην ομάδα. Έχει δηλαδή επηρεαστεί από τις αλλαγές αυτές και δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο που την ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

-Παρ' όλα αυτά όμως, διαθέτει ακόμα κάποιους παίκτες που μπορούν να "την πάρουν στις πλάτες" τους.

-Σωστά. Για παράδειγμα η Άιντραχτ είναι μια ομάδα η οποία αρέσκεται στο να "χτίζει" τις επιθέσεις της από την άμυνα. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο Χιντερέγκερ, ο οποίος είναι ένας ποδοσφαιστής που γνωρίζει πολύ καλά στο πως να βγάλει την μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση. Παράλληλα αυτός που κάνει ουσιαστικά την διαφορά στην ομάδα, είναι ο Κόστιτς. Παίζει στην αριστερή πτέρυγα, είναι γρήγορος και επικίνδυνος με τη μπάλα και φυσικά είναι πολύ δυνατός. 

-Θα έλεγες πως αυτός είναι και ο παίκτης που πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός;

-Σαφέστατα, καθώς έκτος όλων των άλλων, αναλαμβάνει και όλες τις στημένες φάσεις. Είναι εξαιρετικός, τόσο στα χτυπήματά του, όσο και στις σέντρες του και σίγουρα είναι ο πλέον επικίνδυνος παίκτης της Άιντραχτ.

-Δεν μπορεί όμως να είναι μόνο δύο παίκτες καλοί. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι.

-Βέβαια. Κατ' αρχήν η Άιντραχτ διαθέτει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, που την βγάζει συχνά πυκνά από τις δύσκολες καταστάσεις. Μιλάω φυσικά για τον Τραπ που είναι και πολύ καλός τερματοφύλακας, αλλά φυσικά και πολύ έμπειρος. Μεγάλη δουλειά κάνει στην μεσαία γραμμή και ο Σο, με τα τρεξίματα που διαθέτει και με την δύναμη με την οποία μπαίνει στις φάσεις.

-Γενικά ποιό θα έλεγες πως είναι το δυνατό σημείο στον τρόπο παιχνιδιού της Άιντραχτ και ποιό το αδύναμο;

-Είναι ομάδα που παίζει αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί να πιέσει τον αντίπαλό της. Είναι γενικά πολύ καλοί στο επιθετικό τρανζίσιον και εκεί χρειάζεται να δείξει προσοχή ο Ολυμπιακός. Από την άλλη πλευρά όμως, δείχνουν να υστερούν λίγο στο αμυντικό κομμάτι και μοιάζουν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους.

-Εκεί λοιπόν θεωρείς ότι θα πρέπει να πιέσει ο Ολυμπιακός και να προσπαθήσει να χτυπήσει την γερμανική ομάδα;

-Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει να παίξει οργανωμένα και δώσει προσοχή σε όλα τα παραπάνω. Εάν το κάνει αυτό και κυρίως κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα, τότε θα καταφέρει να δημιουργήσει και πολλούς κενούς χώρους. Εάν τα κάνει αυτά, τότε δεν θα είναι έκπληξη εάν καταφέρει να φύγει νικητής από το γήπεδο.

-Και είναι ένα γήπεδο, που αποτελεί και δυνατή έδρα για την Άιντραχτ.

-Ναι το κοινό τους είναι ιδιαίτερα θερμό και γενικά δημιουργεί την αίσθηση της έδρας. Δίνει ώθηση στην ομάδα η οποία φυσικά και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί και να δημιουργήσει προβλήματα στον εκάστοτε αντίπαλο.

 

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE