MENU

«Μεγαλύτερα ρόστερ αν αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων»: «Μεγαλύτερα ρόστερ αν αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων»

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε την ανάγκη να μεγαλώσουν τα ρόστερ των ομάδων στην περίπτωση που αυξηθούν οι αγώνες κάθε σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μιλώντας στο περιθώριο του σεμιναρίου της πορτογαλικής Λίγκας μίλησε για την υπερφόρτωση του προγράμματος για τους ποδοσφαιριστές:

«Υπάρχει μία υπερφόρτωση των αγώνων στο καλεντάρι και πολλές διοργανώσεις. Η επιβάρυνση είναι μία πραγματικότητα από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Όταν σταματήσαμε να παίζουμε αναγκαστικά μαζεύτηκαν πολλά ματς για να μπορούμε μετά να τα διαχειριστούμε ανάλογα.

Ήταν δύσκολη αυτή η διαχείριση. Φυσικά το οικονομικό σκέλος είναι σημαντικό ειδικά για συγκεκριμένα άτομα όμως δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν σέβονται τους επαγγελματίες παίκτες όταν μιλάμε για μόλις 2 εβδομάδες διακοπών σε 2 διαδοχικές σεζόν. Για να μην αναφέρουμε το ρίσκο των τραυματισμών που είναι πολύ μεγάλο» είπε.

Και συνέχισε:

«Είναι δύσκολο για εμάς τους προπονητές η διαχείριση της κατάστασης αυτής. Το βαρύ πρόγραμμα υπάρχει και παράλληλα όμως η ποιότητα του παιχνιδιού και η έντασή του πέφτουν και αυτό είναι ανησυχητικό. Ως προπονητές δεν έχουμε τον κατάλληλο χρόνο προετοιμασίας διότι πολύ απλά έχεις συνέχεια τα παιχνίδια και δεν μπορείς να δώσεις το καλύτερο δυνατό με τέτοιο πρόγραμμα. Είναι πολλά τα ματς και πολλές οι διοργανώσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλεύω όλο το 24ωρο - μπορώ να δουλεύω έτσι - όμως από τότε που μπήκαμε σε τέτοια διαδικασία είναι δύσκολο να υπάρξει ποιότητα στο παιχνίδι και το ποδόσφαιρο γενικά».


Ο Μαρτίνις μίλησε και για την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: «Θα πρέπει να δούμε και να σκεφτούμε τον αντίκτυπο και το θέμα των μεγάλων ομάδων και το πως μονοπωλούν το ποδόσφαιρο. Το μονοπώλιο των μεγάλων. Όταν υπάρχει αποτυχία σε αυτό το σκέλος από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημιουργείται ένα ηθικό ζήτημα. Ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας. Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους και εάν δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό τότε το περιορίζουμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Η ουσία του παιχνιδιού και η ηθική του θα χαθούν και αυτό δεν μοιάζει σωστό κατ' εμέ» τόνισε

Αναφερόμενος στη θητεία του στην Ελλάδα είπε: «Στην Ελλάδα έχουμε κατά μέσο όρο 50 με 60 αγώνες με κάθε συνθήκη για τους παίκτες. Είναι κάτι που είναι ξεκάθαρο για μένα: οι παίκτες δεν μπορούν να ανακάμψουν πλήρως μέσα σε τρεις μέρες μετά από αγώνα. Στο μεσοδιάστημα έχουν και τις εθνικές τους ομάδες.

Παίζουν και αυτά τα παραπάνω ματς και μετά πρέπει να επανέλθουν. Εάν είναι να αυξήσουμε και άλλο τους αγώνες στις διοργανώσεις, θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πιο μεγάλα ρόστερ. Και πάλι όμως θα υπάρξει μεγάλη πίεση και θα επηρεαστεί η ποιότητα του παιχνιδιού διότι αυτός ο χρόνος για να δουλέψεις σωστά ανάμεσα στα ματς δεν αρκεί».

«Στον Ολυμπιακό μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα πετυχαίνουμε στην Ευρώπη όμως αυτές οι διοργανώσεις έχουν γίνει περίπλοκες. Προσωπικά δεν έχω αισιόδοξη ματιά για το ποδόσφαιρο όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με τόσες διοργανώσεις και τόσα ματς. Δεν βλέπω επίσης πορτογαλική ομάδα να διεκδικεί ευρωπαϊκό τίτλο με αξιώσεις σύντομα».

Καταλήγοντας, μιλώντας για το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια τόνισε: «Έχω ήδη τρία χρόνια πίσω μου στην Ελλάδα και θα πρέπει να το διαχειριστώ και αυτό εάν προκύψει. Αυτό κάνουμε. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτά που μας προκύπτουν. Με την πανδημία προέκυψε ένας συγκερασμός και ένας συνδυασμός διοργανώσεων και πρέπει να προσαρμοστούμε σύμφωνα με αυτά που έχουμε και με τον χρόνο που διαθέτουμε για να δουλέψουμε. Αυτή η πανδημία ήταν η ευκαιρία των πιο μεγάλων και δυνατών οικονομικά και με αφορμή και τη νέα διοργάνωση. Για εμάς πάντως η δουλειά μας δεν αλλάζει. Η δουλειά μας είναι η προπονητική και δεν έχουμε χρόνο για κάτι άλλο. Ο προπονητής πλέον γίνεται σαν μάνατζερ και χωρίς χρόνο για κάτι άλλο».

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE