Ο Τσιτσιπάς έψαξε άλλη μία ανατροπή αλλά αυτήν τη φορά δεν τα κατάφερε και ο Μπασιλασβίλι τον απέκλεισε με 2-1, παίρνοντας το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Indian Wells.

1-2

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έψαξε τη... συνηθισμένη ανατροπή που έκανε στους δύο προηγούμενους γύρους, αλλά ο Μπασιλασβίλι του έβαλε φρένο στον δρόμο για τον ημιτελικό του Indian Wells, κερδίζοντάς τον με 2-1 σετ. Ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να τιθασεύσει την επιθετικότητα του Γεωργιανού, πιέστηκε στη βασική του γραμμή και αφού δεν είχε με σταθερότητα πρώτο σερβίς, έγινε έρμαιο των επιστροφών του Μπασιλασβίλι. Το Νο36 του κόσμου κατάφερε να κερδίσει το 50% των πόντων (13/26) στο δεύτερο σερβίς του Τσιτσιπά και έφυγε νικητής από την αναμέτρηση. Μόλις με 65% στα περασμένα πρώτα ο Στέφανος.

Ισορροπία και συνέπεια από τον Μπασιλασβίλι

Ο Μπασιλασβίλι μπήκε και εκμεταλλεύτηκε τον... υπνωτισμένο Τσιτσιπά που βρήκε μπροστά του. Με μπρέικ από το πρώτο κιόλας γκέιμ, πήρε το προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς μπλέχτηκε στα ράλι, μένοντας πίσω από τη βασική γραμμή. Ο Γεωργιανός δεν είναι πως δεν έκανε τα συνηθισμένα του λάθη (14 winners για 12 αβίαστα στο σετ), αλλά μπορούσε να παράξει γωνίες με τα φλατ χτυπήματά του. Με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί να βρει πρώτο σερβίς, ο Μπασιλασβίλι προηγήθηκε μέχρι και με 4-1 (με δύο μπρέικ).

Ο Έλληνας τενίστας πήρε πίσω το ένα, μείωσε σε 4-3 και σταδιακά βρήκε πρώτα σερβίς (είχε φτάσει να έχει 42% περασμένα) αλλά δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις σε αυτό του Μπασιλασβίλι. Ο Γεωργιανός είχε τον έλεγχο των ράλι και επιτέθηκε στα δεύτερα σερβίς του Τσιτσιπά, ψάχνοντας διαρκώς winner, ενώ ταυτόχρονα έβρισκε εύκολους πίσω από το σερβίς του, τελειώνοντας φάσεις μέσα από το κορτ.

Στο 2ο σετ ήταν... Tsitsifast

Το 2ο σετ δεν έμοιαζε καθόλου με το προηγούμενο, αφού ο Τσιτσιπάς μπόρεσε και απείλησε με συνέπεια από το σερβίς του, ενώ παίρνοντας περισσότερες μπάλες στην άνοδο, έφερε τον Μπασιλασβίλι σε μειονεκτική θέση. Ο Γεωργιανός ρισκάρει χωρίς λόγο, όταν το παιχνίδι δεν του βγαίνει, έτσι κάνει πάντα στην καριέρα του και πραγματοποίησε 14 αβίαστα για 3 winner, συνθήκες που έδωσαν στον Έλληνα τενίστα την ευκαιρία να κλείσει το σετ με δύο μπρέικ, 6-2.

Στο ίδιο έργο θεατές

Οι δυο τους αντάλλαξαν μπρέικ με το ξεκίνημα του decider, φτάνοντας σφιχταγκαλιασμένοι στο 3-3. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να είναι επιθετικός -παρότι το πόδι το έδειξε να τον ενοχλεί ξανά- αλλά κάπου εκεί έχασε τα... λογικά του. Ένα κακό service game με νεύρα και λάθη, έδωσε στον Μπασιλασβίλι την ευκαρία να κάνει νέο μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας δεν είχε καθαρό μυαλό να σημαδέψει με μανία το backhand, ούτε να εκμεταλλευτεί τα αβίαστα του Γεωργιανού, που κατάφερε να ελέγξει ξανά τα ράλι με το forehand, αφήνοντας τον Τσιτσιπά σε πολύ αμυντικές θέσεις πίσω από τη βασική γραμμή. 

Μοιραία, ήρθε το 6-4 του 3ου σετ, που στέλνει τον Μπασιλασβίλι στα ημιτελικά, περιμένοντας έναν εκ των Φριτζ ή Ζβέρεφ.