MENU

«Με τον Νάγκελσμαν τίποτα δεν είναι ίδιο»: «Με τον Νάγκελσμαν τίποτα δεν είναι ίδιο»

Ο Γιουλιαν Νάγκελσμαν δεν είναι οποιοσδήποτε προπονητής. Ο τρόπος διαχείρισης διαφέρει από πολλούς συνάδελφους του, γεγονός που κάνει αρκετούς ποδοσφαιριστές που συνεργάζονται μαζί του να του… βγάζουν το καπέλο. Ένας από αυτούς είναι και ο Λουκάς Ερναντέζ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του.

ι αναφορές που έχουν γίνει κατά καιρούς στον Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι πολλές. Δεν είναι και λίγο πράγμα άλλωστε, ν’ αναλαμβάνει μια ομάδα (Χόφεχναϊμ) πέντε χρόνια πριν ως 28άχρονος προπονητής λόγω ανάγκης του συλλόγου (πρόβλημα υγείας του τότε τεχνικού Χιούμπ Στέφενς) και να τα πηγαίνει αμέσως περίφημα. Παραμονή στην Bundesliga με τροπερό ντεμαράζ και ανανέωση του συμβολαίου. Έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη και μετακόμιση στην Λειψία, την οποία έκανε δεύτερη δύναμη στη Γερμανία με συμμετοχή στα ημιτελικά του Champions League. Όλα’ αυτά «ανάγκασαν» την Μπάγερν να πληρώσει τη ρήτρα του (25 εκ. ευρώ) στους «ταύρους» και να γίνει ο προπονητής με το μεγαλύτερο ποσό μετραγραφής παγκοσμίως.

«Ξέρει να διαχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές»

Αυτά έχει καταφέρει, περιληπτικά ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν μέχρι τώρα, αλλά πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι άλλο να γράφουμε εμείς για τα επιτεύγματα του και άλλο να μιλούν γι’ αυτά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που συναναστρέφεται. Ένας από αυτούς είναι ο Λουκάς Ερναντέζ, ο Γάλλος διεθνής αμυντικός, ο οποίος στο περιθώριο της επικείμενη αναμέτρησης με την Ντινάμο Κιέβου για τους ομίλους του Champions League, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην συνεργασία του με τον 33άχρονο πλέον προπονητή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Bundesliga. « Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ξέρει πώς να παίρνει πράγματα από τους παίκτες του και πώς να τους διαχειρίζεται. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως συμπεριφέρεται στο σύνολο των παικτών», τόνισε αρχικά ο 25άχρονος αμυντικός που πλέον είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στην βασική ενδεκάδα της Μπάγερν, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του.

«Καμιά εβδομάδα δεν είναι ίδια»

«Όταν έρχεσαι σ’ ένα club όπως η Μπάγερν, όπου οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί και έχουν κερδίσει ένα σωρό τίτλους, είναι πολύ σημαντικός τομέας η διαχείριση. Λειτουργεί πολύ καλά από το ξεκίνημα. Είναι αλήθεια πως οι προπονήσεις με τον Χάνσι Φλικ ήταν διαφορετικές. Ξεκινούσαμε με κλασική προθέρμανση και ασκήσεις με πάσες. Τώρα οι ασκήσεις είναι πιο στοχευμένες και ποτέ δεν είναι ίδιες με την προηγούμενη ή τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι ασκήσεις είναι εξειδικευμένες και αφορούν το παιχνίδι που ακολουθεί. Είναι στο… χέρι μας να προσαρμοστούμε στη νέα μέθοδο και να είμαστε έτομοι για το παιχνίδι» είπε ο Γάλλος, που δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στην… αγάπη του Νάγκελσμαν για την ανάλυση.

Η σημασία της ανάλυσης

«Στην αρχή μας έδειξε κάποια βίντεο προκειμένου να μας εξηγήσει τι περιμένει από εμάς ως ομάδα. Ήταν καλό γιατί αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε παιχνίδια ανά τρεις ημέρες και είναι δύσκολη η ανάλυση με βίντεο ενδιάμεσα. Οι ιδέες όμως είναι ξεκάθαρες. Ξέρουμε τι θέλει από εμάς και γνωρίζει επίσης τι θέλουμε κι εμείς. Τα πάντα τα κάνουμε μαζί στο γήπεδο», κατέληξε ο Λουκάς Ερναντέζ, ο οποίος μπορεί να έχει δουλέψει – λόγ του τραυματισμού του – πολύ καιρό σε κανονικές συνθήκες με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αλλά κατανοεί πως μάλλον αυτό είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου…

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE