MENU

«Καψούρα η Εθνική, είμαι σε επαφή με την ΕΟΚ»: «Καψούρα η Εθνική, είμαι σε επαφή με την ΕΟΚ»

Το sportday.gr μίλησε με τον προπονητή της Σκίο, Τζώρτζη Δικαιουλάκο, με τον Έλληνα τεχνικό να αναφέρεται τόσο στην πρόκριση της ομάδας του στους ομίλους της Euroleague Γυναικών, όσο και για την προοπτική να προπονήσει την Εθνική Ελλάδας Γυναικών.

Η ιταλική Σκίο, το καλοκαίρι του 2021, εμπιστεύθηκε τα προπονητικά ηνία της στον Τζώρτζη Δικαιουλάκο και τον Πέτρο Πρέκα. Την Τετάρτη (22/9) η Σκίο επικράτησε της Μπουρζ με 69-57 και όπως είναι λογικό άπαντες ήταν πολύ χαρούμενοι με αυτήν την επιτυχία.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του, τονίζοντας ότι ήταν μία πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς υπήρχαν τρεις σημαντικές απουσίες και η Σκίο έχει κάνει προετοιμασία μόλις για 45 μέρες.

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος αρχικά επισήμανε: «Για εμάς ήταν μία πολύ δύσκολη αποστολή. Λείπανε τρεις βασικές παίκτριες, δύο Αμερικάνες και μία ακόμη, η οποία αντιμετώπισε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, ενώ παράλληλα η Μπουρζ ήταν πιο ξεκούραστη, καθώς εμείς είχαμε παίξει και την προηγούμενη μέρα, ενώ η γαλλική ομάδα θα παίξει σήμερα τον δεύτερο αγώνα της. Ακόμη, ήταν δύσκολο γιατί εμείς δεν έχουμε βρει την ομοιογένεια και την χημεία μας, αφού είμαστε μία νέα ομάδα και αντιμετωπίσαμε αντιπάλους που είναι περισσότερα χρόνια μαζί. Με όπλο όμως την άμυνα και κυρίως το πάθος γιατί βγήκαμε με το «μαχαίρι στα δόντια», κατορθώσαμε να αντιστρέψουμε όλα τα μειονεκτήματα μας και μπορέσαμε και πήραμε τη νίκη, με ένα μπάσκετ πολύ στοχευμένο επιθετικά και με πολύ σκληρή άμυνα».

Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε σε αυτήν επιτυχία: «Η προετοιμασία μας ξεκίνησε τον Αύγουστο, δηλαδή κάναμε προπονήσεις 45 μέρες ακριβώς. Αυτό που κάναμε ήταν δύσκολο για κάθε ομάδα, είτε έχει να κάνει με Άνδρες, είτε έχει να κάνει με Γυναίκες. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ακόμα και μία εβδομάδα πριν όταν παίξαμε το τελευταίο μας φιλικό, δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι. Για αυτό έπρεπε να επιμείνουμε περισσότερο στην πνευματική προετοιμασία, στον βαθμό συγκέντρωσης και στην ψυχολογία των αθλητριών μας, ούτως ώστε να παρουσιαστούμε καλή στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Δώσαμε μεγάλη σημασία σε αυτά τα τρία στοιχεία. Τουλάχιστον αυτά είναι τα στοιχεία που μπορεί να ελέγξει ένας προπονητής, γιατί κάποια άλλα πράγματα δεν μπορεί να τα ελέγξει κανένας, όσο και αν προσπαθήσει, γιατί κάποια στοιχεία εξαρτώνται και από τις ίδιες τις παίκτριες. Φυσικά ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρόκρισή μας».

Παράλληλα, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, αναφέρθηκε τόσο στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του μπάσκετ Γυναικών στο εξωτερικό και του μπάσκετ Ανδρών στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφές με τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ.

Για τις διαφορές ανάμεσα στο μπάσκετ Ανδρών στην Ελλάδα και στο τι ισχύει στο εξωτερικό σε επίπεδο Γυναικών: «Οι διαφορές είναι μεγάλες, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων του εξωτερικού με τον τρόπο που λειτουργούν οι ομάδες στην Ελλάδα, τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ακόμα και χαοτικές οι διαφορές που υπάρχουν».

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας Γυναικών: «Η Εθνική Ελλάδος είναι η «καψούρα» και το μεράκι, όλων των Ελλήνων προπονητών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θα το σκεφτόταν. Προσωπικά με την αλλαγή της διοίκησης το σκέφτομαι όλο και περισσότερο, καθώς με την προηγούμενη δεν ήθελα να συνεργαστώ, λόγω διάφορων ζητημάτων που είχαν δημιουργηθεί από το Eurobasket του 2015. Είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και όποια βοήθεια χρειαστούν από την πλευρά μου θα την έχουν. Τώρα, σε ότι αφορά μία επίσημη πρόταση αν έρθει θα τη συζητήσουμε».

Για τους στόχους της Σκίο τη νέα σεζόν: «Αυτό είναι μία ερώτηση που ιντριγκάρει πάρα πολύ και είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ φιλάθλων, παραγόντων, δημοσιογράφων. Ο στόχος μου πάντα είναι η επόμενη προπόνηση. Να παρουσιαστούμε δηλαδή καλύτεροι από την προηγούμενη και έτσι, βήμα-βήμα, θα κατορθώσουμε να κάνουμε το ταμείο. Δεν κοιτάμε ούτε τα παιχνίδια, ούτε πόσα ματς μπορούμε ή πρέπει να κερδίσουμε, γιατί έτσι θα αποπροσανατολιστούμε. Πάντα στόχος είναι η επόμενη προπόνηση».

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE