MENU

Η ευκαιρία να γίνει φαβορί για την Ευρώπη «πληγώνοντας» τον Άρη: Η ευκαιρία να γίνει φαβορί για την Ευρώπη «πληγώνοντας» τον Άρη

Οι «πράσινοι» μπορούν με ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Κλ.Βικελίδης» να διατηρήσουν (8β.) ή και να αυξήσουν (11β.) την διαφορά τους από τον βασικό ανταγωνιστή τους, για τις ευρωπαϊκές θέσεις, Άρη βυθίζοντάς τον στην εσωστρέφεια.

Μπορεί πέρυσι η ΑΕΚ να ήταν εκείνη που τελικά καπάρωσε το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την έξοδο στην Ευρώπη αφήνοντας περιορισμένο εντός των συνόρων τον Παναθηναϊκό για άλλη μια χρονιά, όμως φέτος βασικός αντίπαλος του «τριφυλλιού» για την διεκδίκηση της τελευταίας ευρωπαϊκής θέσης είναι ο Άρης.

Ο Ολυμπιακός, που είναι διεκδικητής του τίτλου, η ΑΕΚ που ενισχύθηκε και τον ακολουθεί και ο προβληματικός αλλά πάντα έχων δυναμική ΠΑΟΚ δύσκολα μπορούν να μείνουν εκτός της προνομιούχου τετράδας, τουλάχισταν στα... χαρτιά, αφήνοντας έτσι την έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης να μάχεται με τους «πράσινους» για την τέταρτη και τελευταία θέση που εξασφαλίζει την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι «κίτρινοι» αυτή τη στιγμή, μετά τον παροξυσμό που προκάλεσαν οι μεταγραφικές κινήσεις τους το καλοκαίρι, έχουν κάνει ακριβώς την ανάποδη αρχή απ' ότι περίμεναν. Το -6 από την υπόθεση του Λάσκοφ, που τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ισχύει κανονικά, η εντός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ (0-0) και η ήττα στην Νεάπολη από τον Ιωνικό (1-0) τις πρώτες δύο αγωνιστικές της Super League 1, έχουν φέρει αυτή τη στιγμή τον Άρη στο -8 από τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, μία ενδεχόμενη νίκη των «πρασίνων» στο αυριανό παιχνίδι (22/09 - 20:30), που μπορεί να αυξήσει τη διαφορά στους 11 βαθμούς, είναι ικανή να προκαλέσει σημαντικούς τριγμούς, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη, από το κακό ξεκίνημα, θέση του Μάντζιου, θα επιφέρει αποδοκιμασίες και γενικότερα θα βυθίσει τον σύλλογο σε μία εσωστρέφεια, που δεν θα είναι εύκολο να την ξεπεράσει.

Όμως, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός σ' αυτή τη νίκη θα πρέπει να παρουσιαστεί σίγουρα καλύτερος απ' ότι το Σάββατο (18/09) κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στο μυαλό του ορισμένες αλλαγές αναφορικά με τα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν στην βασική ενδεκάδα, όπως ο βασικός προβληματισμός του έγκειται στο σύστημα που θα χρησιμοποιήσει.

Το κλασσικό 4-2-3-1 ίσως δώσει την θέση του στο 4-3-3, σχήμα το οποίο προτιμάει ο Σέρβος σε παιχνίδια με πιο δυνατούς αντιπάλους θέλοντας να παρουσιάσει μία πιο ισχυρή μεσαία γραμμή με τους Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο στην τριάδα του κέντρου και τον Βραζιλιάνο επιφορτισμένο με περισσότερο δημιουργικά καθήκοντα.

Αφού φτάσει στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, τότε θα δώσει έμφαση και στις όποιες αλλαγές προσώπων θελήσει να προχωρήσει. Όμως, ας μην λησμονούμε, πως ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής, που δεν αρέσκεται στις πολλές διαφοροποιήσεις, αφού το αρέσει να ακολουθεί το σχέδιο που έχει ο ίδιος καταστρώσει εξ' αρχής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι απίθανο να μην δούμε τις αλλαγές που περιμένουμε σε επίπεδο προσώπων.

 

NEWSROOM | ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

X

TOP CLUBS

TOP LEAGUES

SPORT LIFESTYLE