Ο νέος Άρης ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά η αδυναμία στο σκοράρισμα εξακολουθεί να... βγάζει μάτια - Απόδραση με 0-0 για τον ΟΦΗ από το «Βικελίδης»

Οι παιδικές ασθένειες δεν ξεπεράστηκαν, το γκολ δεν έχει γίνει εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Άκη Μάντζιου και η πίεση για σκοράρισμα, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή για τους μεσοεπιθετικούς του Άρη λίγο πριν από την εστία του Επασί, στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αποτέλεσμα; Μία λευκή ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που έκοψε τα φτερά του Άρη, που ξεκίνησε ορμητικά και ένας πολύτιμος βαθμός για τον ΟΦΗ του Νιόπλια, που ήταν το ζητούμενο και επιτεύχθηκε. 

Ένα τρελό πεντάλεπτο με την μπάλα πάνω κάτω και χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές προϊδέασε για παιχνίδι run and gun, όμως μέχρι εκεί. Ο ΟΦΗ μαζεύτηκε στο καβούκι του, ο Άρης κυριάρχησε σε όλο το γήπεδο και άρχισε να δημιουργεί, χάνοντας ευκαιρίες για γκολ, αλλά... 

Πότε με τον Καμαρά και πότε με τον Μαντσίνι να εναλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης ο Άρης αναζήτησε το γκολ. Το έψαξε με κάθε τρόπο αλλά το φάντασμα του σκοραρίσματος τον στοιχειώνει ακόμα. Μέσα σ' όλα, ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα που ήρθε αποφασισμένη να κλειστεί στην άμυνα και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με κάθε τρόπο, καθώς οι εντολές του Νιόπλια απέδωσαν καρπούς και ο Άρης έφυγε από τη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον βαθμό της ισοπαλίας. 

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άλλος Καμαρά, άλλος Εντιαγέ

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ενθουσίασε με την απόδοσή του. Δυνατός, ήταν μέσα σε κάθε φάση, κυνήγησε χαμένες μπαλιές και του έλειψε μόνο το γκολ. Αντίθετα ο Εντιαγέ ήταν ξεκομμένος από την επιθετική γραμμή, έπαιζε πιο πίσω, ενώ είχε δώσει διαφορετικά δείγματα στα φιλικά. Επηρεασμένος από την απουσία του ήταν και ο Μπρούνο Γκάμα, που δεν είχε ρυθμό. 

Το εύκολο γκολ παραμένει δύσκολο

Ό Άρης απέκτησε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, ωστόσο το σκοράρισμα παραμένει μεγάλο αγκάθι. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μάντζιου τα έκαναν όλα σωστά, όταν έφταναν όμως μπροστά στην εστία του Επασί, πάθαιναν εμπλοκή. Το θέμα παραμένει σοβαρό και ο Άρης όσο δεν σκοράρει νωρίς, πελαγώνει.

Της αμύνης τα παιδιά

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, ο ΟΦΗ κλείστηκε νωρίς στην άμυνα του, γέμισε τους χώρους και είχε ξεκάθαρη φιλοσοφία. Άμυνα, περιμένοντας ένα λάθος ή ένα κλέψιμο για να φύγει στην κόντρα, πάγωμα του ρυθμού, καθυστερήσεις. 

Κλεάνθης Βικελίδης με κόσμο

Μετά από έναν χρόνο χωρίς φιλάθλους, η παρουσία του κόσμου ήταν τιο πιο ενθαρρυντικό κομμάτι. Πολλοί φίλαθλοι στο γήπεδο, συνθήματα, τραγούδι, αλλά και διαμαρτυρίες και φωνές, όπως γίνεται πάντα. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να συνηθίσουν στις παλιές συνθήκες. 

Πιο πολλές διακοπές από μπάλα

Οι συνεχείς διακοπές και οι καθυστερήσεις δεν επέτρεψαν να παιχτεί πιο γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχασαν το μυαλό τους γκρινιάζοντας στον Τζήλο, δεν άλλαξε όμως κάτι μέχρι το τέλος.