Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Επική ανατροπή χωρίς... δευτερόλεπτο Σλούκα στο παρκέ!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Επική ανατροπή χωρίς… δευτερόλεπτο Σλούκα στο παρκέ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αυτήν τη φορά βρήκε άλλους ήρωες από ό,τι στο ματς με την Εφές και κατέκτησε τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας για 10η φορά στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε τελειωμένος, αφού ο Παναθηναϊκός τον είχε στριμώξει στα σχοινιά για 30 λεπτά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε σκοράρει 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και με την εκκίνηση του 3ου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» έχτισαν διψήφιες διαφορές. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κλήθηκε να επιστρέψει από το 67-58 και ο Μπαρτζώκας πήρε μία γενναία απόφαση να αφήσει τον Κώστα Σλούκα στον πάγκο για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Από τη στιγμή που χρειαζόταν σχήμα… καμικάζι, με τους Ντόρσεϊ, Γουόκαπ και ΜακΚίσικ στην περίμετρο, για να πιέσει την μπάλα, αλλά και να βρει λύσεις με τα σουτ του ομογενή γκαρντ, αλλά και τις διεισδύσεις του Σακίλ, ήταν μία αναμενόμενη κίνηση.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού δικαιώθηκε αφού η ομάδα του άλλαξε τον ρυθμό από την άμυνα και δέχτηκε μόλις έξι πόντους, όλους από βολές στην τελευταία περίοδο, επικρατώντας τελικά με 81-73. Αυτήν τη φορά τη… δόξα δεν την πήρε ο Κώστας Σλούκας, όπως με το buzzer-beater κόντρα στην Εφές, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει και άλλες λύσεις, οι οποίες τον κάνουν μία πραγματικά καλή ομάδα που στο τέλος… δικαιώνεται με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News